Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

utdanningstips?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

utdanningstips?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 29th Nov 2004, 18:08
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: norway
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
utdanningstips?

Heisann.

Driver å undersøker mulighetene for å få en bilig og bra pilotutdannelse, og lurte på om det er noe av dere som kan ha litt peil på det? Noen som mener å ha et estimat for total kostnadene ?

Vurderer UK, US, canada, osv. Hva er best?

Ser også at wf krever minimum 800 timer, og JAA- CPL. Betyr det at dette generelt er time kravet, i skandinavia/europa, og hvordan er dette evt for sk? Noen som vet om de bare tar inn folk fra nas , på bdu?


På forhånd, tusen takk for svar.. !

Med vennlig hilsen

Ingrid
ingridel is offline  
Old 1st Dec 2004, 16:46
  #2 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei Ingrid!

Er du virkelig sikker på at du vil bli pilot da? Du kunne ikke tenkt deg å jobbe for lønna istedet? ;-)

Anbefalte skoler - tja - spør en fra Phoenix East Aviation, så er PEA i USA best. Spør noen fra NAIA, NAC, Comair, Hortman, Oxford, Cabair, Jerez etc. så er disse skolene henholdsvis "best".
Det er mye opp til deg selv i denne bransjen.

Det du bør gjøre, er å se om det er noen flyselskap som sponser, evt. gir jobbtilbud før du begynner utdannelsen. Mener å ha sett at Thomsonfly i England har startet opp sponsorering av piloter i disse dager. Alle selskap har forskjellige krav til timer, erfaring, kunnskap, ferdighet og holdninger/personalitet. SAS har èn pilotprofil, Widerøe har en annen. De færreste passer inn i alle selskap. SAS kommer nok ikke til å ansette noen på en god stund, men nei, de ansetter ikke bare fra NAC på Bardufoss. De har sponset folk fra 3-5 (tror jeg) skoler i Europa, i tillegg til å ta inn alle som tilfredsstiller vanlige opptakskrav. Kommer du fra en av de "godkjente" skolene vil timekravet falle bort, og brorparten opptaksprøvene er unnagjort før utdannelsen begynner...
Hvis du er heldig, kommer du kanskje inn på TFHS i Sverige - der er det nesten gratis (tror jeg?!), pga. at den Svenske Stat betaler gildet ;-)

Hva gjelder timekrav er det en generell trend at kravene faller. Jo mindre tilgang på piloter, jo lavere blir kravene. Supply and demand as usual. Sjekk ut CTC McAlpine i England - de tar inn low-timers, gir dem litt kursing og en typerettighet, og sender dem ut til forskjellige selskap, som Jet2, Excel, Astreus, Monarch, EasyJet, Ryanair etc. Ingen timekrav i det hele tatt!!!

Gjør dine henvendelser til selskapene direkte, så får du den korrekte versjon av hva de foretrekker. Nå kommer sikkert krangelen på dette forumet om hvilke skoler som er de "beste". Sukk... Ikke hør på oss! :-)
Crossunder is offline  
Old 1st Dec 2004, 18:14
  #3 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: norway
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow jaa cpl

Crossunder


Heisann!

Yep, er helt sikker på at jeg vil bli pilot ja .. Så det gjelder bare å finne en bra måte å komme dit på..!

Hmm.. jeg hører så mye forskjellig, er det ikke en fordel å ha et europeisk sertifikat, så du slipper å drive å konvertere? Noen ide om hvor mye jobb det er?

Men du som har litt peil.. ER det virkelig en tiltakende etterspørsel etter piloter nå? får intrykk av at det egentlig er ganske mange som ikke får jobb.. (?) Snakka med noen piloter i sk, de mente at det kunne bli en oppgang grunnet avganger rundt 2007.. kan det stemme ?

Så hvis jeg forstår deg rett, så er det sånn at dersom du kommer uteksaminert fra en skole med et godt rykte, er det ikke så nøye om du har 250 eller 1000 timer?

Noen ide om hva kan man regne med å betale uten sponsing? Skjønner jo at det varierer veldig men.. ca .?
Sponsing hadde vært utrolig alright.. definitivt verdt å sjekke...

iallefall, Tusen hjertelig takk for hjelpen ! ; )

Mvh
Ingrid
ingridel is offline  
Old 1st Dec 2004, 19:40
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2004
Location: EUROPE
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ingridel

check your pm
rubberboot is offline  
Old 3rd Dec 2004, 14:53
  #5 (permalink)  
Vmu
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scandinavia
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yep, er helt sikker på at jeg vil bli pilot ja .. Så det gjelder bare å finne en bra måte å komme dit på..!
Jeg ser jo hva du skriver her, men vil likevel si at dersom du er flink i noe så bør du vurdere å ikke satse på flyging. Svært mange, om ikke de fleste, som begynner med flyging som yrke har ikke den fjerneste anelse om hva det dreier seg om(se f.eks artikkelen om flygerutdannelse i Dagbladet for noen uker siden). Problemet er at kostnadene og finansieringsmetodene til flygerutdannelse gjør at de fleste ikke har noen vei tilbake hvis de ikke liker jobben. Og det er ikke bra.

Men alle er jo forskjellig og stiller forskjellige krav til en bra jobb. Generelt vil jeg si at dersom man synes en bra jobb innebærer følgende, så må man for all del ikke bli flyger: sikker jobb, utfordringer, faglig utvikling, bra mulighet til å påvirke egen hverdag, mulighet til å bruke kreative evner, mye hjemme, lønn avhengig av ferdigheter og innsats.

Hvis man derimot har sansen for: rutinemessig arbeid, kanskje potensiale for god lønn en gang i framtida(og kun hvis man får jobb i et stort selskap som sas, wf, ryanair ol), fri når andre ikke har det, lite hjemme, trenger ikke å tenke jobb når du ikke er på flyplassen, så kan flyging være tingen.

Hvis flygeryrket likevel er det eneste som gjelder, så vil jeg anbefale på det varmeste å ha en annen utdannelse før man starter. På den måten har man noe fornuftig å falle tilbake på i den kritiske fasen til man får sin første jobb, og det blir heller ikke så vanskelig når man får sparken for første gang eller går lei.

Når det gjelder lønninger og arbeidsforhold så vil mange bli overrasket over det hårreisende lave nivået som finnes i mange mindre selskaper. F.eks startet en bekjent av meg i Blue1 for en tid tilbake, med 16000,- i lønn, i tillegg til såkalt bonding som gjør at han ikke kan slutte i selskapet når han vil uten å måtte betale penger. Da skal ikke studielånet være særlig høyt før det blir problemer. Selv begynnerlønna i sas er ikke spesielt høy, selv om den er bedre enn i Blue1.

Jeg tror mange insidere har en tendens til å si at yrket er bedre enn det er fordi det er flaut å innrømme noe annet.

Hvis flyging fortsatt er det eneste som gjelder er mitt råd:
1. Sats på gratis utdannelse, f.eks tfhs eller forsvaret. Går ikke dette så
2. Få en backuputdannelse, og
3. Vurder forferdelig nøye om du er villig til å ta risikoen med flygerutdannelse til flere hundre tusen.

Jeg mener din innstilling er mye viktigere for jobbmulighetene enn hvilken skole du velger. Ikke vær fornøyd før noe er perfekt.
Vmu is offline  
Old 3rd Dec 2004, 16:11
  #6 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: norway
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
utdanningstips

Heisann!

Tusen takk, det var et veldig konstruktivt tips, og et veldig bra apropos. Det er ikke gull alt som glitrer osv, og det ER risikofylt å ta en pilot utdannelse slik markedet er.
Har jobbet tidligere i både sk og wf, så jeg har kansje en liten ide om hva det vil si å være ansatt i flyselskap, og hvordan markedskreftene styrer. Spesielt kansje i flymarkedet, som har endret seg mye i norge iallefall.Betalingsvilligheten til de reisende går ned, kostnadskutt i selskapene, dyrere råvarpriser, mer konkuranse etc. Det er jo også et markedet som er veldig avhengige av andre sektorer i samfunnsøkonomien. Går det dårlig for bedrftene, vil de ikke betale like mye som før, og feks kunne velge andre løsninger som audiovisuelle duppeditter for å arrangere møtevirksomhet etc.

Det er vel netopp derfor jeg ikke direkte kastet meg på pilot drømmen, men valgte å ta en utdannelse fra før, slik at det ikke blir som å satse alt på et kort.

Så det er klart en stor forskjell mellom dagdrøm og livets realiteter- likevel tror jeg at man skal forsøke så langt det går å leve drømmene sine., man har jo bare en kjangs.

Også utrolig bra at man kan få slike tilbakemeldinger, fra de som er på innsida.,det var veldig flott, tusen takk skal du ha, det er notert!


Mvh
Ingrid
ingridel is offline  
Old 3rd Dec 2004, 20:07
  #7 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
He-he; Fader Vmu (tail)strikes again ;-)

Mye sant i det du sier ja, men hos oss jobber vi 7-7 enn så lenge, og la oss ikke drepe alle som har en liten Biff i magen da!!! (den var MEEEGET intern, Ingrid...)
Godt råd dette med ekstra (ordentlig) utdannelse på forhånd - skulle man miste legepapirene el.lignende er det godt å ha noe å falle tilbake på. Ikke helt enkelt å ta ny utdannelse i etterkant når man har fylt 35 år (f.eks). Ta en sekretærutdannelse, så kan det kombineres med å fly Airbus - 100 ord i minuttet på FMS/PC er eneste krav, he-he ;-)
Nå er det jo en mulighet for at NAC blir lagt under Universitetet i Tromsø, og da får man en god del vekttall for utdannelsen, som man så kan bygge videre på.
Som M..., eh, Vmu sier, er innstillingene dine det viktigste!!! Sørg dog for å ha en utvei hvis ekle ting skulle treffe den berømte vifta ;-) Behovet for piloter (les: systemoperatører) blir sinnssykt i løpet av 3-4 år, så det er jo en god sjanse for at man får bedret lønns- og arbeidsforholdene betraktelig. Kanskje.


Vmu; your controls.

P.S: kanskje PAFB og Cloud Surfer har noen gode kommentarer?

Last edited by Crossunder; 3rd Dec 2004 at 20:30.
Crossunder is offline  
Old 3rd Dec 2004, 21:16
  #8 (permalink)  
Vmu
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scandinavia
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Talking

Før jeg ender opp i samme tilstand som forfatteren av innlegget ovenfor vil jeg si at nevnte innlegg bør sees i lys av hvilken dag det er og når på døgnet det er skrevet.

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my anonymity
Vmu is offline  
Old 3rd Dec 2004, 22:58
  #9 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
DAMN - I'm busted!!
Crossunder is offline  
Old 4th Dec 2004, 19:03
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tjena Crossunder - har du begynt å feire vestlandsavtalen til WFF allerede? Vel den som ler sist ler ikke først....

Til ingridel: Synes du har fått gode og nyanserte råd, og det virker på meg som om du går inn i dette med øyne og ører åpne. Jeg har samme bakgrunn som Vmu, men er ikke riktig like bittert angrende For selv om vi har levd med trussel om oppsigelse hengende over hodet i 3 år (and counting), flyr tørkestativ med mikke mus-fms og klatreevne i klasse med NAS-aksjen på sjette året, og studielånet fortsatt er større enn årsinntekten, så må jeg innrømme at jeg ikke vil bytte med så veldig mange. Det måtte i så fall være Ron Jeremy

Det finnes en del blant oss som trives med jobben selv om den ikke er utfordrende hele tiden (Vmu: Gjesper du under final approach 25 til KSU med 30kts fra nordvest?). Det finnes endel som synes det er helt greit, og det finnes endel som synes det er drepende kjedelig og blir bare fordi de ikke kan (tør) gjøre noe annet. Sånn er det vel i alle yrker? Tror ikke det er flere av de hos oss enn andre steder. Eneste haken er bare at vår "utdannelse" koster flesk med bacon på, så det er lurt å tenke seg om en ekstra gang før man pantsetter alt alle man kjenner eier. Som det virker som at du har skjønt.

Når det gjelder skoleanbefalinger, så vil jeg lytte til Crossunder, og Cloud Surfer, hvis han har noen innspill. Selv om disse gutta har bakgrunn fra "en av de større flyskolene i Norge", så klarer de å være noenlunde objektive.

Good luck!


PS: Crossunder: Hørte at Clemet sa "stick it up your bottom" om søknaden til NAC og UiN? Fare for kroken på døra, iflg Troms Folkeblad? Hørt noe?
PropsAreForBoats is offline  
Old 5th Dec 2004, 05:11
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2003
Location: Daytona Beach, USA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vmu

Kan jeg spørre deg om hva slags forutsetninger du har for å si at de som var i artikkelen i Dagbladet ikke visste noe om hvordan det er å jobbe som pilot? Jeg mener nemlig at de aller fleste i artikkelen vet hva de går til.
lazy80 is offline  
Old 5th Dec 2004, 09:12
  #12 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tjenis PAFB; neida - her feires ingenting prematurt! Den eneste som feirer hos oss er sjefen sjøl - og da aller helst i selskap med Jørgen... Jeg tenker mer på prognosene for flygerbehov i Europa framover - det ligger i størrelsesorden 7000, mens kapasiteten til flyskolene [i Europa] er under 900 per år...

Hva gjelder Clemet, så er dette litt av et mysterium - "alle" går jo inn for UiN+NAC, unntatt Clemet. Kan ikke fatte og begripe hvorfor dette skulle være så vanskelig??? Mulig det har vært en skipper i et norsk selskap har unnlatt å ringe dagen etter, og at hun derfor er pi**** off på hele bransjen. De prøvde seg med å ville gi noe støtte til en høgskole i Sør-Norge, men de hadde hverken fly, flygere eller treningsopplegg, så det spørs om ikke UiN ligger som numero uno fremdeles. Skjønner jo at de brant seg kraftig på STFS, men den skolen var drevet av nettopp Staten, så da var vel egentlig utfallet gitt på forhånd... Jeg tror heller ikke Troms Folkeblad er your number one inside informer i denne saken Det er en god stund siden Clemet satte trutmunn og viste fingern, så presset legges vel på andre fronter; dvs. de som har makt til å overkjøre henne.

Kanskje vi skulle blitt porrskådisar hele gjengen istedet ::
Crossunder is offline  
Old 5th Dec 2004, 10:42
  #13 (permalink)  
Vmu
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scandinavia
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kan jeg spørre deg om hva slags forutsetninger du har for å si at de som var i artikkelen i Dagbladet ikke visste noe om hvordan det er å jobbe som pilot? Jeg mener nemlig at de aller fleste i artikkelen vet hva de går til.
Ok. Nå er det en stund siden jeg leste den artikkelen, men det var snakk om hvorfor man burde bli pilot. Det kom fram noe slikt som at en flykaptein tjener godt over en million, flygere har masse fri og cruiser rundt på eksotiske destinasjoner. Dette er rimelig langt fra virkeligheten til de fleste flygere i min del av verden.

"Stakkars folk. De kommer til å miste noen illusjoner langs veien" var kommentaren fra flere av mine kolleger.

Jeg er selvfølgelig klar over at dette var skrevet i Dagbladet, og dermed neppe representerer den hele og fulle sannhet(altså hva gutta mener/tror). Men folk flest sluker alt som står i avisen rått, og kanskje er det noen som bestemmer seg for å bli flyger på grunnlag av dette. De vil nesten garantert bli skuffet.

Min hensikt med innlegget er ikke å ødelegge drømmene til folk, men å skape litt balanse i det nokså ubalansere inntrykket mange outsidere har av flygeryrket. Det finnes faktisk en god del flygere, særlig eldre kapteiner, som er møkkalei av hele yrket og bransjen, men som ikke har noen realistiske alterativer.

Med fare for å ødelegge mitt eget rykte som bunnløs pessimist, kan jeg jo nevne at det med jevne mellomrom kommer dager og flyturer der jeg også digger maks

Til ingridel: Du ser ut til å ha større innsikt enn jeg hadde fryktet. Og annen utdannelse har du også. Da faller mange av mine advarsler. Jeg er veldig enig i at man bør forsøke å leve drømmene sine. Lykke til! Kanskje vi sees i en cockpit engang


Mvh Vmu
Vmu is offline  
Old 5th Dec 2004, 15:23
  #14 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: norway
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow utdanningstips

Crossunder:

- En liten ting jeg lurer på, hvordan kan man beregne seg frem til pilotetterspørselen? Er den basert på tall fra flyselskapene selv, eller hvordan ?Vet du helt sikkert at det kan være snakk om rundt 7000? Akkurat det hørtes jo veldig fint ut..
Tenker du primært på skandinavia da, eller er det europa? hører at det er dårlige tider i us iallefall..

Forresten når var det clemet og co skulle bestemme seg for NAC og universitetet i tromsø? Det kunne jo vært så greit å tatt en utdannelse der..
-og hva mener du med 7-7 ? (utenforstående..)

PAFB:

- enig, gutta her har vært skikkelig kule, og jeg har fått skikkelig god hjelp..!
Men hva i all verden er nå dette med tørkestativ og mikke mus fms ? Den tok jeg ikke...
Men at Ron Jeremy skal leve drømme tilværelsen synes jeg er MEGET betenkelig... jeg trodde ikke at dere gutter sleit med draget..
.. hehe..


Vmu:

Nå har jeg ikke lest den dagbladet artikkelen, så jeg har ikke blitt illusjonert der, Jeg tror det var over BOO en gang, satt fremme i cockpiten med noen wf piloter. Så nå har jeg selv lyst til å fly, helt enkelt. Dessuten tar jeg ikke noe sekretærstudium som det blir foreslått her, men studerer samfunnsøkonomi, så man burde vel strengt tatt ha fått meg seg såpass..
Advarselene er iallefall mottat, og som du sier kansje ses vi tilogmed der oppe.


TNX GUYS!

Mvh
Ingrid
ingridel is offline  
Old 5th Dec 2004, 16:26
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Scandinavia
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sjekk også ut NEAR (www.near-as.no).

Er gjennom programmet deres og er fornøyd. Sikkert ikke mye bedre eller verre enn de andre alternativene som er nevnt her.
ShockStall is offline  
Old 5th Dec 2004, 16:27
  #16 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tje - hvordan beregner man pilotbehov? De fleste selskap jeg vet om er veldig dårlige til dette, men de tallene jeg fikk, var fra en eller annen konferanse el.l. i Europe her i sommer/høst, og baserer seg i første omgang på hvor mange som vil gå av med pensjon, og sånn ca. hvor mange man regner med vil miste legepapirene sine (statistikk). Sikkert også en liten %-vis vekst.
Oppgangen har allerede startet i Asia og Midt-Østen (kanskje ikke drømmeplassen for ei pilot-dame, men...), og der skriker de etter folk. Efraringsmessig går dette i bølgedaler, og det ble ekstra tungt etter at Osama sponset flyutdannlelse på noen av gutta sine (men de røyk på noen seriøst dårlige vilkår etter endt utdannelse.) Noen mener at selskapene benyttet dette helt bevisst til å kutte kostnader og krisemaksimere etc. Jeg vet ikke.

7-7 = 7 dager jobb - 7 dager fri. Turnus! Markedets beste

Tørkestativ/-apparat, les: Dash-8, Fokker 50 eller annen "light twin". I prinsippet masse merkelige, overprisede deler i løs formasjon, med to vifter og installert kalkulator u/graf. Ta to - betal for fire.

FMS er den egentlige piloten. Flight Management System. Uten denne computeren måtte vi ha brukt noen av basiskunnskapene våre på jobb, og da hadde tilværelsen vært uutholdelig! Det finnes mange utgaver av slike systemer, og jeg mistenker at PAFB ikke er 100% fornøyd med sin FMS
Crossunder is offline  
Old 5th Dec 2004, 16:56
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2003
Location: Daytona Beach, USA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Til informasjon har samarbeidsskolen til NEAR, NAIA mistet rettigheter til å gi ut J-1-visum, så det spørs om de sender noen over til USA på en god stund.
lazy80 is offline  
Old 5th Dec 2004, 18:03
  #18 (permalink)  

Crazy Scandihooligan
 
Join Date: Nov 2003
Location: Damn, some mountain goat is nibbling my ear ;-)
Age: 52
Posts: 482
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Utdannelse

Ingridel

Det ser ut som du har fått utrolg bra informasjon her. Da har du en del timer å finne linker og forske litt på disse tingene.

Men er det bare FW pilot du har lyst å bli, eller har du kansje tenkt at RW kunne være noe for deg også?

Det er en del kvinner innen RW bransjen. Pluss, kunne du ha tenkt deg å fly noe som ser og hører kuult ut. Alle stopper jo å ser i lufta nå man har en heli i lokale, men ser du en tørkestativ i lufta, da er det ikke så mangen som legger merke til.... eller.....?

(Jeg venter nå på smellet.....)

Bra å se du har fått en så bra respons her på PPRuNe.

MD
MD900 Explorer is offline  
Old 5th Dec 2004, 18:58
  #19 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: norway
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow near / no kopter

ShockStall:

Heisann. Du sier du synes near har et bra tilbud, men vet du noe om hvordan reptutation de har, er det lett å få jobb etter endt utdannelse der, tror du?



MD900 Explorer :

Nei, jeg er ikke så hypp på å fly kopter igrunn.Sikkert kult å fly kopter og sånn, bevares, men som du selv sier, det er jo masse bråk.. flapflapflapflap
- jaja, dash'ene er jo ikke akkurat lydløse de heller men..

Nei, jeg vil fly fly, ikke kopter. Men all respekt til dere som flyr kopter altså, dere er en viktig del av puslespillet dere også.

Crossunder:

tja.. Asia er vel kansje ikke så dumt..(?) Ser ut som at det er mye aktivitet der borte nå, ..
Og det er jo ikke kjedelig, da kan det vel gjerne dryppe litt på flyselskapene også.. Nei, jeg har igrunn tro på asia..

Men midt- østen er noe heelt annet, der tror jeg ikke jeg skal surre meg bort.. Det virker ikke som at de er helt gode noen i det distriktet der..

Hm hm, jeg skulle skikkelig gjerne ha visst hvordan man kom frem til det lille estimatet for fremtidlig pilot-etterspørsel. Konferansen baserte seg på tall fra forskjellige flyselskaper da eller? Det er helt klart en viktig del av bilde, når man skal investere bortimot en million i en utdannselse..

Men hva er en mikke-mus fms.. ? At det er mye mikk makk med den eller.. ? hehe,beklager jeg bare skjønte ikke det der..


Mvh
Ingrid
ingridel is offline  
Old 5th Dec 2004, 20:03
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Scandinavia
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
lazy80:
Jeg er klar over at NAIA midlertidig har mistet J1 rettigheten sin (dette pga en misforståelse av en omlegging av søknadsprosessen der borte). Denne kommer skolen å få tilbake om noen måneder. Jeg er helt enig i at uten J1 er ikke NEAR et bra alternativ. Det ser ut som om Ingrid er noen måneder unna å pakke sekken, så det går nok bra.

Ingrid:
Jeg kan/vil egentlig ikke ha lange innlegg om hva slags reputation NEAR har. Fordi jeg har gått på skolen er jeg farget av dette og jeg vil ikke tilbake til slike "min skole er best" diskusjoner. Men dersom den har et dårlig rykte, så har ikke jeg merket noe til det. Når jeg har søkt jobber nå de siste månedene virker det som om flyselskapene er interessert i HVA slags utdannelse/erfaring du har og ikke HVOR du har fått den.

Slik jeg ser det er fordelene med NEAR at man får jobbe i USA i 1 - 1,5 år (samle timer), ok pris og et opplegg som venter på deg etter at du kommer hjem (tenker på ATPL-eksamenene, oppflyving og MCC).

Og dersom du velger NEAR må du vente til NAIA har fått tilbake J1 rettigheten sin. Skjer mest sannsynlig iløpet av våren.

Når det gjelder om det er lett å få jobb, så vet jeg bare hvordan det har vært de siste månedene. Og det er ikke lett å få jobb. Men det virker som om det løsner litt på arbeidsmarkedet nå, spesielt dersom man er villig/har muligheten til å kjøpe en TR. Hvordan det er om 2,5 - 3 år fra nå, er umulig for meg å si. Tror ikke engang flyselskapene selv vet hvordan det kommer til å være om 2,5 – 3 måneder...

Send meg en PM hvis du vil ha mer info om min erfaring med NEAR.

Lykke til uansett hvilken vei du går. Jeg er av den oppfatning at det er DEG det kommer an på, ikke hvilken skole du har gått på.
ShockStall is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.