PPRuNe Forums - View Single Post - utdanningstips?
Thread: utdanningstips?
View Single Post
Old 1st Dec 2004, 16:46
  #2 (permalink)  
Crossunder

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei Ingrid!

Er du virkelig sikker på at du vil bli pilot da? Du kunne ikke tenkt deg å jobbe for lønna istedet? ;-)

Anbefalte skoler - tja - spør en fra Phoenix East Aviation, så er PEA i USA best. Spør noen fra NAIA, NAC, Comair, Hortman, Oxford, Cabair, Jerez etc. så er disse skolene henholdsvis "best".
Det er mye opp til deg selv i denne bransjen.

Det du bør gjøre, er å se om det er noen flyselskap som sponser, evt. gir jobbtilbud før du begynner utdannelsen. Mener å ha sett at Thomsonfly i England har startet opp sponsorering av piloter i disse dager. Alle selskap har forskjellige krav til timer, erfaring, kunnskap, ferdighet og holdninger/personalitet. SAS har èn pilotprofil, Widerøe har en annen. De færreste passer inn i alle selskap. SAS kommer nok ikke til å ansette noen på en god stund, men nei, de ansetter ikke bare fra NAC på Bardufoss. De har sponset folk fra 3-5 (tror jeg) skoler i Europa, i tillegg til å ta inn alle som tilfredsstiller vanlige opptakskrav. Kommer du fra en av de "godkjente" skolene vil timekravet falle bort, og brorparten opptaksprøvene er unnagjort før utdannelsen begynner...
Hvis du er heldig, kommer du kanskje inn på TFHS i Sverige - der er det nesten gratis (tror jeg?!), pga. at den Svenske Stat betaler gildet ;-)

Hva gjelder timekrav er det en generell trend at kravene faller. Jo mindre tilgang på piloter, jo lavere blir kravene. Supply and demand as usual. Sjekk ut CTC McAlpine i England - de tar inn low-timers, gir dem litt kursing og en typerettighet, og sender dem ut til forskjellige selskap, som Jet2, Excel, Astreus, Monarch, EasyJet, Ryanair etc. Ingen timekrav i det hele tatt!!!

Gjør dine henvendelser til selskapene direkte, så får du den korrekte versjon av hva de foretrekker. Nå kommer sikkert krangelen på dette forumet om hvilke skoler som er de "beste". Sukk... Ikke hør på oss! :-)
Crossunder is offline