Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Widerøe tar over for SAS...

Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Widerøe tar over for SAS...

Old 15th Feb 2010, 11:11
  #1 (permalink)  

Aviator
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 482
Widerøe tar over for SAS...

...på Vestlandet

Har vel vært på trappene i årevis. Får se hvor mange "frivillige" som søker seg over!?! Regner også med at WFF-medlemmene vet bedre enn å torpedere denne gyldne muligheten
Siden det står "overflytting"; Er det snakk om direct entries?
Crossunder is offline  
Old 15th Feb 2010, 14:23
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2006
Location: Europe
Posts: 102
Direct entry

Hehehe skulle piloter med 15-17 års erfaring på rutene med skipper lønn fra SAS gå inn i WF bakerst på listene frivillig?
Det er vel forresten en mulighet...
Blackcoffeenosugar is offline  
Old 15th Feb 2010, 15:30
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norway
Posts: 94
50 piloter

Widerøe overtar SAS-ruter - VG Nett om Reiselivsnyheter

50 piloter og 25 kabinansatte går over frivillig i følge VG
minimumunstick is offline  
Old 15th Feb 2010, 15:47
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Kort fortalt: 19 FC stillinger 100%, 11 FP stillinger 100% og 20 FP stillinger 78,57%

Ansiennitet (lønn, pensjon, oppsigelse) i WF fra DOH i SAS iht ny norsk senioritetsliste etter BU/SC-integrasjon. Senioritet nederst i respektive kategori (FC/FP) på WF senioritetsliste.

SAS-piloter som har mottatt oppsigelser før 7/2-10 kan ikke bidde WF. Biddingen er åpen for SAS-piloter uavhengig av flåte.


(Editert for svart kaffe og sukker)

Last edited by PropsAreForBoats; 15th Feb 2010 at 16:50.
PropsAreForBoats is offline  
Old 15th Feb 2010, 16:12
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2006
Location: Europe
Posts: 102
PAFB

Unnskyld, jeg er litt treg (kan siteres)
SAS piloter på F50 (eller alle flåter?) kan bidde på jobb i WF; Beholde senioritet i SAS, men begynne på bunnen i WF. Blir de da WF styrmenn? Eller betyr kategori nederst på liste som styrmann/skipper avhengig av hva man er i SAS?
Tusen takk
Blackcoffeenosugar is offline  
Old 15th Feb 2010, 17:29
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2008
Location: stavanger
Age: 53
Posts: 58
hvor sannsynlig er det at andre enn f50 bidder på dette da?
og hva skjer evt. med de 10 resterende f50 pilotene om 40 av f50 pilotene går for dette? (om det er 50 f50 piloter på disse rutene i dag?)
sannsynlig at wf må ta inn eksterne piloter for å dekke opp?
jager34 is offline  
Old 15th Feb 2010, 18:22
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2002
Location: oslo
Posts: 105
Det er ikke nødvendigvis de som er nederst på lista i SAS som flyr F50 i dag. Det kan derfor være en god deal for grisepiloter også. Når man får med seg ansienitet fra SAS inn i WF (viss uravstemmingen i WFF godtar det), får man mange WF piloter bak seg på lista (ifm eventuelle oppsigelser i WF). Det er en jobbsikkerhet man ikke har på bunnen av lista i SAS i dag. Man får også med seg lønnen.
Så blir det opp til den enkelte å vurdere for og imot.
Diper is offline  
Old 16th Feb 2010, 08:03
  #8 (permalink)  

Aviator
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 482
Tja. Slik jeg leser PAFBs innlegg er de fremdeles først ut døra ved evt. oppsigelser, men går rett inn på lønnsstigen osv. med SAS hire date. Sett i lys av hvordan bransjen er, er jo dette et steg i riktig retning. Mener å ha hørt at denne avtalen også gjelder hvis SAS tar over/tilbake ruter fra WF !? I såfall vil jo dette være historisk
Det vil nok, i begynnelsen, være litt surt for de som "frivillig" går over (kanskje), men tror de vil få en betraktelig bedre arbeidsplass, mye bedre miljø, og laaangt bedre turnus! De beholder jo alle ID-billetter, lønna er så godt som like bra, pensjonen likeså
Crossunder is offline  
Old 16th Feb 2010, 08:20
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Crossunder, du har jo vært i WF. Og sikkert pendlet til og fra en av basene i nord en stund. Du har sikkert også møtt på SAS piloter bosatt i nord som pendler motsatt retning på en mindre smidig turnus. Tror du at disse er fornøyd nå eller? For de andre så handler dette veldig mye om jobbsikkerhet som å holde på opparbeidet ansiennitet og betingelser. I "motkrav" så får WF pilotene samme behandling hos SAS hvis det skulle gå motsatt retning. Og som du sier så er det ganske historisk dette i luftfarten, for når man begynner i et nytt selskap så får man tradisjonelt aldri med seg noe av dette. Og som foreninger innad i et stort konsern så viser det at man tar vare på hverandre på best mulig måte sett ut ifra situasjonen.
Guttn is offline  
Old 17th Feb 2010, 12:17
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2002
Location: oslo
Posts: 105
"Eller betyr kategori nederst på liste som styrmann/skipper avhengig av hva man er i SAS?"
De 19 med best senioritet i SAS som søker WF får skipper jobb i WF, med plassering nederst på skipperlista i WF. De 31 neste blir styrman nederst på styrmanslista. Dette er uavhengi av hvilken stilling man har hatt i SAS. Det eneste kravet som stilles til å bli kaptein er at du var ansatt i SAS før nov 2002(yngste kapt i WF). SAS har ikke ansatt noen siden 2001 så det er ikke noe problem.
Siden SAS pilotene tar med seg sin ansienitet(date of hire) fra SAS, vil de IKKE være de første ut døra ved eventuelle oppsigelser. De yngste SASpilotene som søker WF har ansettelse fra 1998-1999. De kommer til å få ganske bra "oppsigelsesvern" .
Diper is offline  
Old 18th Feb 2010, 05:00
  #11 (permalink)  
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Guttn;
Og som foreninger innad i et stort konsern så viser det at man tar vare på hverandre på best mulig måte sett ut ifra situasjonen.
Alltid koselig med eple-te, røkelse og kumbaja, men realiteten er at WFF nå får en utvidet produksjon i sør, en større base i Bergen, og flere regionalruter mens 50 SAS piloter ser på dette som den eneste livbåten i mils omkrets og klatrer dermed ombord "frivillig".


Diper;
De 19 med best senioritet i SAS som søker WF får skipper jobb i WF, med plassering nederst på skipperlista i WF...... Det eneste kravet som stilles til å bli kaptein er at du var ansatt i SAS før nov 2002(yngste kapt i WF
De nederste på skipperlista i WF havner i Tromsø eller Bodø. Er der noe i avtalen som sikrer at vedkommende som kanskje har fløyet de siste 10 årene på kontinentet i en MD-80 ikke havner i Tromsø og kortbaneoperasjonene i nord? En klausul om at de får gå rett inn på Q4 og regionalflyging i WF?

Last edited by Cloud surfer; 18th Feb 2010 at 05:21.
Cloud surfer is offline  
Old 18th Feb 2010, 05:53
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Cloudsurfer, jeg tror at de 50 som søker seg til WF kommer til å innse at de får en veldig god deal. Så denne livbåten er slettes ikke ei balsaflåte. Det er endel SAS piloter som bor i nord, så dette er helt sikkert midt i blinken for dem. De beholder sin ansiennitet fra SAS (kall det gjerne konsern-ansiennitet) med tanke på lønn og pensjon, noe de aldri hadde fått om de hadde søkt seg til et selskap utenfor konsernet. Base og feriemessig så havner de nederst i sine respektiver grupper, men dette er nok den eneste kamelen som må svelges. Og å jobbe 7/7 er nok en befrielse fra hvordan de jobber idag. Tror jeg. At en SAS kaptein kan havne på kortbane på Finnmarka ser jeg heller ikke problemet med. Det virker som om det er en oppfatning blant endel at man er født til å bli kortbanepilot (det hadde vært noe det) , men faktum er at vi alle har hatt vår førstereis i disse krevende strøkene. Først med instruktører, så standardiseringspiloter, deretter med seniorkapteiner. Dette er en prosess som er med på ivareta sikkerheten på best mulig måte. Samme gjelder for kapteiner, selv om de nye kanskje får noen flere turer med instruktør/standardisering, og deretter flyr med senior-styrmenn.
Ehhh og nei, det er ingenting som sier at de nye pilotene skal rett på Q400 operasjonen. Dette er noe man kan bidde seg til, og blir tildelt gjennom bytte av baser (til de som har Q400 altså..)
Guttn is offline  
Old 18th Feb 2010, 07:53
  #13 (permalink)  
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Hei Guttn;

Så denne livbåten er slettes ikke ei balsaflåte. Det er endel SAS piloter som bor i nord, så dette er helt sikkert midt i blinken for dem.
Kanskje det, men man kan vel da undres hvorfor de ikke bare søkte Widerøe i utgangspunktet? Kanskje vi alle var ung og dum en gang... ikke vet jeg. Men at det er en god jobb de går til, det skal vi være helt enige om. Muligens Europas beste arbeidsplass. Men det kostet dem dog en hel landsdel med ruter og 6 flymaskiner..

At en SAS kaptein kan havne på kortbane på Finnmarka ser jeg heller ikke problemet med. Det virker som om det er en oppfatning blant endel at man er født til å bli kortbanepilo
Nei, man er selvfølgelig ikke født til det. Man sitter gjerne i 6, 8 eller 10 år som styrmann før man slippes ut alene. Kanskje det ikke er bekymringverdig at erfarne SAS piloter som muligens aldri har fløyet propell i sitt liv (bortsett fra uttakflyging på MFI-15) havner som DE kapteiner på Finnmarkskysten? Men i mine øyer er det to helt forskjellige operasjoner. Men der er selvfølgelig nok av piloter i SAS som har masse av erfaring fra nord, med tid fra SAS Commuter i Tromsø, "vanlig" innenriks i Norge på vinterstid i SK og BU, eller har tidligere liv i Busy Bee, Lufttransport, Norving eller Widerøe selv.

Uansett; Jeg er ikke i det minste tvil om at sikkerheten blir ivaretatt på aller best måte; jeg bare lurte litt på detaljene.
Cloud surfer is offline  
Old 18th Feb 2010, 12:32
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Men før dette blir en realitet må det stemmes og resultatet legges frem. Det er alltid en mulighet for at det ikke blir noe av, men den muligheten er nok ganske liten. Det blir iallefall en spennende tid vi går i møte.
Guttn is offline  
Old 9th Apr 2010, 16:11
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 45
Posts: 227
Avtalen har nå gått gjennom og er signert av alle parter. Kursing av piloter hos WF starter i løpet av et par uker, første overføring av produksjon starter i juni med fullførelse utpå høsten. SAS-piloter fra alle flytyper har søkt seg over.

Så det så!
BestGlide is offline  
Old 9th Apr 2010, 20:07
  #16 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 45
Posts: 227
Ja, det vil nok ta tid før det blir ansatt igjen fra holding poolen. Men igjen....det snur seg jo fort.
BestGlide is offline  
Old 10th Apr 2010, 10:01
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Hvort fort da?
berserker is offline  
Old 10th Apr 2010, 12:28
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: next to the girl on the block
Age: 45
Posts: 46
Med lite tur så

Kanske detta genererar mer produktion för wideroe vilket betyder att dom behöver oss i poolen snart. Hoppet är ju det sista som lämnar en

/En som simmat i poolen sen i mars -09
elmange is offline  
Old 10th Apr 2010, 13:16
  #19 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 45
Posts: 227
Fort = over 10000!
BestGlide is offline  
Old 10th Apr 2010, 17:11
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Simmat?
Jeg har vært i poolen i 1 år ca, men jeg ligger borte i den grunne enden hvor man ikke trenger simma. Just take it easy and relax
berserker is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.