Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

SAS-Braathens

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 13th Feb 2002, 18:31
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Sweden
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Cool SAS-Braathens

The routesharing between the two SAS companies SAS airline and Braathens was announced today. In addition to the list below SAS airline will withdraw from their mediterranean routes including Nice, Barcelona and Alicante letting BRA fly daily flights to these destinations. SAS has already withdrawn BRA:s routes to London, Milan and Amsterdam from Stavanger and Bergen.

This gives rise to some very interesting questions. Who will fly what routes in the future? What decides this? Are BRA pilots and SAS airline pilots to fight the "salarywar" in order to get routes from each other since the only difference between them now is their salary? Or will the future of Scandinavian aviation again be dictated by SAS pilots taking action against their employer?

Oslo-Kristiansand 9 8 Braathens . .Oslo-Haugesund 5 6 SAS . .Oslo-Stavanger 18 20 SAS/Braathens(2) . .Oslo-Bergen 23 22 SAS . .Oslo-Ålesund 8 7 Braathens . .Oslo-Kristiansund 5 5 Braathens . .Oslo-Molde 4 4 Braathens . .Oslo-Trondheim 22 23 SAS . .Oslo-Bodø 8 7 Braathens/SAS(2) . .Oslo-Harstad/Narvik 6 5 Braathens . .Oslo-Tromsø 11 10 Braathens/SAS(3) . .Oslo-Bardufoss 1 3 Braathens . .Oslo-Alta 0 2 Braathens . .Oslo-Kirkenes 0 1 Braathens . .Oslo-Longyearbyen* 0 1 Braathens . .*Sommer-rute som skal flys tre ganger i uka.

Antall avganger på kystrutene som går mellom Kristiansand- Trondheim vil bli uforandret. I tillegg vil Braathens fortsatt fly Trondheim-Bergen direkte. Braathens vil også fortsatt fly ruten Trondheim-Bodø-Tromsø med en forbedret tidtabell og frekvens, og rutene til Longyearbyen vil fra Oslo flys via Tromsø, i tillegg til direkteruten Oslo- Longyearbyen om sommeren.
Laminar is offline  
Old 15th Feb 2002, 23:35
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 22
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

...hvilket resulterer i at de eneste skadelidende piloter etter SAS' oppkjøp av BRA blir SAS-piloter. <img src="mad.gif" border="0">

Dette fordi SAS Commuter Norlink blir redusert fra fem til tre fly.

Og nedlagte arbeidsplasser i SC = nedlagte arbeidplasser i SAS, for de som ikke har fått med seg det...
OffCourse is offline  
Old 16th Feb 2002, 00:03
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

..."eneste skadelidende piloter"? . .For de som ikke har fått det med seg så mister 99 Braathenspiloter (ca 30%) jobben..........
High'n dry is offline  
Old 16th Feb 2002, 00:58
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oslo
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Bemerkelsesverdig at det er SAS-pilotene som er engstlige for sine jobber - ikke Bra-pilotene (selv ikke de 99 virker særlig bekymret!!!?). På tide å stikke fingern i jorda, Braathens?
lene12 is offline  
Old 16th Feb 2002, 01:09
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oslo
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Dessuten er det ikke riktig at "SAS has withdrawn from their mediteranian routes". Vil minne om at SAS flyr fra STO og CPH til middelhavet hver dag, og vil fortsette med det!
lene12 is offline  
Old 16th Feb 2002, 01:33
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: NORWAY
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Lene12- Hvor har du det fra at Braathens pilotene ikke er bekymret. Skulle tro det er like ille å miste jobben om du jobber for SAS eller Braathens.. .Ledelsen har EN jobb, å sikre lønnsomhet. De tenker ikke først og fremst på arbeidstakerne, men på aksjeholderene. Jeg skjønner jo at SAS ansatte er bekymret, men å slenge dritt til "kolleger" med felles skjebne blir litt vel lavmål for min smak.
Oystein is offline  
Old 16th Feb 2002, 02:07
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oslo
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

BAN-ONE - det har jeg etter samtaler med BRA-ansatte. Det har kommet en del uttalelser som har forbauset fler enn meg - det skader ikke å vise litt ydmykhet! Hvilken historie har Braathens å skryte av når det gjelder å ta vare på "kollegaer", ref. Busy Bee, NAS og Malmø Aviation - fikk de komme inn i Braathens uten videre........tror ikke det. Men selvfølgelig vil BRA-ansatte gjøre alt for å ta vare på sine interesser på lik linje med de SAS-ansatte.
lene12 is offline  
Old 16th Feb 2002, 04:08
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 22
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

SAS kjøpte et BRA uten disse 99 pilotene. Nedskjæringene i BRA var en forutsetning for at SAS skulle kjøpe BRA i det hele tatt.

På samme måte var nedskjæringene av 160 pilotstillinger i SAS og 17 i SC planlagt mer eller mindre uavhengig av oppkjøpet i BRA.

Nedleggelsene av Norlink-rutene er det første resultatet vi ser på pilotsiden når "synergieffektene" blir tatt ut etter oppkjøpet. Hvor mange overtallige det blir i SC gjenstår å se, og jeg regner med at de som jobber i SC vil holde oss oppdatert på tallene.

Men tendensen er klar: Pilotstillinger i SAS (SC) blir lagt ned, mens BRA-pilotene beholder arbeidsplassene sine. Dermed viser det seg at den frykten mange SAS-piloter hadde før oppkjøpet var velbegrunnet.

Det er kanskje ikke så rart at det faller en del SAS-piloter tungt for brystet når man får spørsmål fra BRA-piloter om biddingsreglene for A340, mens man ser SAS-kolleger bli oppsagt på grunn av BRA-pilotenes "inntreden".
OffCourse is offline  
Old 16th Feb 2002, 05:07
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angry

OffCourse har helt rett i sine observasjoner.

Den ytterligere reduksjonen i SC Norlink fra 4 til 3 fly skyldes ene og alene at Braathens øker sin produksjon i Norge generelt, og nord-Norge spesielt, kraftig. Dette vil naturligvis føre til økt overtallighet, nøyaktig hvor mye er ennå ikke fastsatt, visstnok bl.a. pga endel usikkerhet rundt hvor mye Q400 skal produsere for SAS.. .Reaksjonene begynner allerede å komme blant SAS-ansatte. Ikke bare flyvende, men også stasjonspersonale og teknikere rundt omkring i n-Norge som går en høyst usikker tid i møte. Her har man lagt inn stor innsats for å "vinne" konkurransen med BU, SAS redder BU fra mer eller mindre sikker konkurs, og hva skjer? BU får ØKT produksjon, mens SAS ansatte må gå.. .Jeg er klar over at BU har redusert flypark og bemanning, men dette var tiltak som trådte i kraft før oppkjøpet, og som burde ha vært satt i verk mye tidligere. Hvor mye ble gjort i BU for å bedre resultatet da det ble klart at pengene begynte å renne ut?!? Ingen nevneverdige tiltak ble satt i verk (bortsett fra å male om flyene for 3. gang) før SAS satte krav om det på slutten av 2001. Det kan virke som om man bevisst kjørte selskapet i grøfta for å få til et oppkjøp, framfor å trimme det ned til en realistisk og drivbar størrelse. Prisen ser det nå ut til at SAS-ansatte må betale. . .Litt tanker om fremtiden: Med 3 F50 sier det seg selv at Norlink ikke er drivbart i lengden. Dette kan bare tolkes som et klart signal på at TOS-basen kommer til å avvikles. Eneste mulighet for at SC vil fortsette å eksistere i Norge, er introduksjon av Q400 i Norge, med tilknytning fra OSL via GOT til STO og CPH, og via TRD til TOS. Dette ansees av foreningene og SC som et meget godt alternativ. Det var besluttet at OSL-basen skulle få 3 Q400, og fly enkelte innenriks- og utenriksruter, men dette ble utsatt da man begynte å forhandle om et BU-oppkjøp. Nå ser ikke SAS noe behov for Q400 på norsk innenriks. Mon tro hvorfor?.... .Ergo tyder alt på at SC vil opphøre å eksistere i Norge innen kort tid, kanskje allerede på våren 2003, når konsesjonen på TOS-LKL går ut. Hvilke følger vil så dette få? Vel, om vi bare ser på pilotene. Det vil da bli ca. 100 overtallige piloter i SC. Med en overtallighet fra før, og et totalt antall på drøyt 400 piloter, sier det seg selv at det må bli oppsigelser. Hvis SC skal si opp 100 piloter i 2003, vil et antall av disse ha over 4 års senioritet. Da skal oppsigelser følge kombilisten mellom SAS og SC. DVS. at SAS må si opp et antall piloter tilsvarende det antall overtallige piloter i SC med mer enn 4 års senioritet, og tilby disse SC-pilotene ansettelse i SAS. Med andre ord; SAS må si opp styrmenn på B737 og MD80 i OSL, STO og CPH, for deretter å skole inn overtallige SC-piloter.... .Kaos? Jepp.. .Bare begynnelsen? You bet.
PropsAreForBoats is offline  
Old 16th Feb 2002, 14:56
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Så det finnes åpenbart ståsteder hvor jorden ikke fremstår som rund........ .Eller må man fjerne egen ansiennitetsliste fra øynene for å se dette faktum?

"Make peace, not war".
High'n dry is offline  
Old 16th Feb 2002, 18:59
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

...Unnskyld meg, High'n Dry, men hvilke fakta er det du referer til? Jeg kan ikke se noen faktafeil i hverken OffCourse eller PAFB's innlegg.

Om man har god utsikt fra toppen på ansiennitetslistene, ser nok jorden temmelig rund ut. For oss med, i dobbelt forstand, litt dårligere utsikt, kan det se ut til at jorden er litt flattrykt ved polene...

Nick.
Nick Figaretto is offline  
Old 17th Feb 2002, 00:09
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: NORWAY
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Lene12, jeg er enig med deg, litt ydmykhet skader ikke.( det gjelder forøvrig alle "parter") . .Offcourse- å spørre om biddingreglene på A 340 er i beste fall misforstått humor, i verste fall direkte latterlig. Det er bare å riste på hodet.. .Men jeg har et spørsmål: Hvor mange mister jobben som følge av reduseringene i Norlinks rutenett ?. .Er det klart at piloter må gå, eller er det bare spekulasjon ?
Oystein is offline  
Old 17th Feb 2002, 01:59
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Mens vi snakker i metaforer;

For lenge, lenge siden, den gangen folk flest visste svært lite om det meste, var det gjengs oppfatning at ens egen planet var universets sentrum. Man trodde alle andre planeter, ja endog solen, kretset om ens planet......

"Stay in touch with your insanity,. .it really is the only way,. .it's jungle out there kiddies,. .have a very fruitful day!"
High'n dry is offline  
Old 17th Feb 2002, 02:21
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Jeg tror jeg kan svare (delvis) på den:

Det ligger litt på spekualsjonsnivå enda, men spekulasjonene er på bakgrunn av klare signaler fra SCs direktør og direktøren for Route Sector Norge i SAS.

Pr. 1. februar skulle alle avtaler i forbindelse med overtalligheten være i havn med alle foreningene i SAS. For pilotenes del skulle dette utgjøre 160 piloter i SAS og 17 piloter i SC. De 17 i SAS Commuter var som en følge av at man i Norlink skulle skulle redusere fra 5 til 4 fly.

Den 30. januar (to dager før avtalene skulle være ferdigforhandlet) kom Route Sector Norge ut med det preliminært ruteprogrammet, hvor rutene er fordelt mellom SAS og BRA, som innebærer at Norlink kun skal operere 3 fly på sommerprogrammet.

SC har bekreftet at det ikke er regningssvarende å drive Norlink-operasjonen med kun tre fly. Grunnen til at produskjonen opprettholdes er stort sett fordi SAS er bundet til dette på grunn av anbudsruten TOS-LKL, som går ut i april 2003. SC har langt på vei bekreftet at det ikke blir aktuelt å legge inn anbud på TOS-LKL etter avtalens utløp.

Den eneste måten Norlink kan overleve på, er om man begynner å operere Q400 med en link fra OSL-TRD-TOS. SAS Route Sector Norge har mer eller mindre bekreftet at det ikke blir aktuelt å innføre Q400 på norsk innenriks.

Dermed går det i retning av at Norlink opphører i april 2003, og i så fall vil TOS-basen nedlegges. Om TOS-basen nedlegges er det heller ingen grunn til at OSL-basen i SC opperttholdes. (Dette på grunn av avtalemessige forhold.) Om dette skjer, vil det være slutt på SAS Commuter i Norge, og man sitter igjen med en overtallighet på opp mot 100 pilotstillinger. (Ca. 50 i TOS og 50 i OSL) Noen av disse stillingene vil det riktignok være behov for i CPH, da OSL-basen både har fløyet i TOS og CPH.

Avtalen for de 160 i SAS er ferdigstilt. Avtalen om overtallighet i SC er utsatt til man har oversikt over overtalligheten, men det eneste sikre er at tallet blir høyere enn 17.
Nick Figaretto is offline  
Old 17th Feb 2002, 12:34
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Once upon a time.........

Historien om Det Lille Flyselskapet

Det var en gang et lykkelig, lite flyselskap som gikk tålelig bra og hvor de ansatte var passe fornøyde. Så kom tidspunktet hvor Det Store Flyselskapet fikk muligheten til å sette det Lille under press. Ny, stor flyplass ble åpnet. Det Lille Selskapet var forberedt på dette og gjorde seg klar til krig, men var ikke forberedt på hvor mye penger Det Store var villig til å bruke i krigen. Penger som ble hentet fra områder gitt selskapet av politikere i form av privelegier og monopoler i et halvt århundre. Dette hadde Det Lille Selskapet ikke mulighet til å svare på og dets eiere bestemte seg raskt for å selge rubbel og bit. Men i denne prosessen dukket det opp to spørsmål. Det første var pris. Den burde være høyest mulig. Dermed falt det naturlig å selge til Det Store Selskapet som faktisk fikk et monopol med på kjøpet og dermed var villig til å betale mest. Det andre spørsmålet dreide seg om å få politisk aksept for salget - da særlig med Det Store som kjøper. For å få dette til måtte det se ut som om Det Lille Selskapet var dødsdømt. Penger ble brukt over en lav sko. Som om dette ikke var nok ble budsjettene pyntet for å få det til å se svartest mulig ut. Tross i dette gikk faktisk Det Lille Selskapet med driftmessig overskudd i sine siste levemåneder. Da planen om salg ble presentert for offentligheten ble dette lagt frem som en fordel for folket i Det Lille Landet. Og de ansatte ble forledet til å tro at alle arbeidsplasser skulle bestå - Ja, det skulle til og med skapes nye. Selv om kjøper og selger bak lukkede dører hadde blitt enige om at den store slakteøksa skulle frem ved første høve. Det Lille Selskapets ansatte ble så blendet at de løp om kapp til politikerene for å påvirke disse til å akseptere handelen. Da handelen var i boks var det til og med noen ansatte som jublet og drakk champagne.... .I ettertid kom sannheten for dagen. Da gikk det opp for folk i begge selskaper at her kom det til å svi. "Vi vant, vi vant. Dere må gå!" ropte de i Det Store Selskapet, uten å dvele ved hverken historie eller jus. "Neppe", svarte de i Det Lille Selskapet. "Vi har vært her hele tiden, og skal forsatt være her". Og så var krangelen i gang. En krangel eierne antagelig vis verdsatte, fremdeles bak lukkede dører. Her var det penger å spare. . .Og her står historien i dag. Jeg tviler på at det skjer, men alle de ansatte i begge selskaper ville nok vært tjent med å innse at det er best å stå sammen - selv om det vil svi litt for alle.

. ."I'm just trying to get by,. .being quiet and shy,. .in a world full of push and shove."
High'n dry is offline  
Old 17th Feb 2002, 15:13
  #16 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Hej Nick - jeg kan godt forstå bekymringerne, men hvem er der overtager SC Norlinks produktion ? Du skriver, ar I måske skal reduceres fra 5 til 3 fly, men såvidt jeg kan se, skal BU da først og fremmest ind i Nord-Norge for at tilbyde nye produkter, eksempelvis direkte flyninger fra Kirkenes, Alta m.m. til OSL ?. .Nu er jeg mildt sagt ikke ligefrem ekspert i norske forhold (hvem er det <img src="wink.gif" border="0"> ), men umiddelbart synes jeg da, at fordelingen mellem BU og SK ser meget rimelig ud (nu får jeg nok klø..).. .Nå, men held og lykke deroppe - uanset hvem der så end flyver produktionen, tager jeg ihvertfald hatten af for det arbejde der udføres der, under så vanskelige betingelser...

brgds
Temp Hi is offline  
Old 17th Feb 2002, 16:18
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Det blir, som du sier, BU som i praksis overtar rutene til Norlkink. I forslaget til det nye ruteprogrammet skal Norlink stort sett bare fly TOS-LKL, TOS-ALF og TOS-KKN. Det blir også en liten "svipptur" TOS-EVE-BOO-TRD, fordi teknisk base på F50 er i TRD.

Fordelingen av ruter mellom SAS og BRA ser fin ut på papiret. Det eneste problemet er at i oversikten har samordningsgruppen BU.SK utelatt Norlinkoperasjonene. Det er ikke tvil om at dette er for å pynte på resultatet.
Nick Figaretto is offline  
Old 17th Feb 2002, 19:00
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
fish

High'n dry. .Takk for historieleksjonen <img src="wink.gif" border="0">

Det høres veldig fint ut å stå sammen på tvers av selskapsgrenser. Men hva skal vi stå sammen imot?. .Problemet er jo at de ansatte i de ulike selskapene innenfor SAS-gruppen spilles opp mot hverandre, og vil bli nøye sammenlignet på pris og effektivitet i fremtiden. Dette er ingen ny situasjon for SAS Commuter, som har levd i en slik konkurranse med selskaper som Widerøe, Cimber, Skyways m.fl. i flere år. Braathens føyer seg nå inn i rekken, og er den første innenfor SAS-gruppen som har en flypark i samme segment som SAS Airline, og som opererer i samme marked.

SAS-piloter er ikke beskyttet i noe avtaleverk mot at SAS-ruter kan settes bort til andre selskaper innenfor SAS-gruppen. SAS Commuter er såvidt meg kjent det eneste selskapet i gruppen som har definerte begrensninger på størrelse og type fly som skal opereres, for at SC ikke skal bli et lavpris-alternativ til SAS Airline.. .Derfor er det ingenting som hindrer SAS i å legge ned både Norlink og annen SAS-produksjon, for å la Braathens eller andre selskaper innenfor SAS-gruppen overta. Når man så ser ruteprogrammet for S-02, er det merkelig at piloter i SAS føler at arbeidsplassene deres er truet?

Hvordan skal dette så håndteres? Siden det ikke ser ut til å bli aktuelt med noen sammenslåing av SAS og Braathens med det første, har vi en situasjon hvor arbeidstakerne i de to selskaper er i en konkurransesituasjon om arbeidsplassene. Jeg synes Flower Power og "stå sammen på tvers av grensene" høres veldig vakkert og gripende ut, men hvordan skal dette skje i praksis?
PropsAreForBoats is offline  
Old 18th Feb 2002, 00:26
  #19 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs up

Amen, PFAB. Enig med deg. . .Dog har jeg intet konkret svar på hvordan situasjonen skal håndteres. Jeg er dessuten bare et menig nummer på listen som er uten inflytelse. Hva som skjer i praksis må tas vare på av de vi har valgt til å representere oss. Men vi er ikke avskåret fra å komme med innspill til våre respektive styrer. Om vi lyttes til er en annen sak. Generelt vil jeg si det viktig å være bevisst den store muligheten våre eiere har til å spille oss ut mot hverandre, og vi må forsøke å unngå fristelsen til å spille med. Rent spesifikt kan vi til å begynne med la være å angripe hverandre i dette og andre fora (noe jeg selv til tider har gjort). Videre bør vi la være å se bakover. Gjort er gjort. Situasjonen som den er i dag er det vanskelig å gjøre noe med - selv om enkelte ting kan ergre oss noe &%€%&%#. Hva om vi kunne ta utgangspunkt i dagen i dag og bli enige om at alle fremtidige ekspanjoner og reduksjoner skjer prosentvis likt for alle parter? Sikkert mange som vil tale for sin syke mor og være uenig i dette, men vi vil i hvert fall ha et sterkt forsvar mot en "splitt og hersk" strategi fra ledelsen. Noe som vil tjene oss alle.. .Som du sikkert skjønner er jeg ansatt i BRA. Mange av mine venner og kolleger har det svært tungt om dagen (i motsetning til hva som tidligere er hevdet i denne tråden). Innen et år må disse finne seg et annet levebrød. Det er også slik at de som blir overtallige er de med størst lån og flest små barn. Jeg er sikker på at situasjonen er identisk for de som rammes i SC og SAS. Dere har min ektefølte sympati. Videre har jeg mange tidligere kolleger og venner i hele SAS gruppen. Jeg regner ikke med at disse har forandret seg nevneverdig siden sist og kan ikke se hvorfor vi nå skal være "fiender".

Naiv?

[ 17 February 2002: Message edited by: High'n dry ]</p>
High'n dry is offline  
Old 18th Feb 2002, 05:53
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Nei, på ingen måte. Jeg er langt i fra blind for situasjonen som mange Braathens-piloter befinner seg i, og tviler sterkt på at samtaleemnet på First Class i Boeingene for tiden er biddingreglene for A340. Min personlige mening er at en sammenslåing hadde vært best for alle parter, selv om man da kommer inn i problematikken med å spleise senioritetslister.. .Da unngår man altså dette med innbyrdes konkurranse innenfor samme konsern, og det er vel ingen tvil om at man vil dra ut ytterligere synergier, selv om lønnsnivå må justeres etc.

Jeg synes heller ikke det er spesielt konstruktivt å kaste stein fra hver sin leir, og det er heller ikke det jeg prøver på. Jeg tror og håper at ingen SAS-ansatte ønsker at folk i Braathens skal miste jobbene sine. Reaksjonene som nå kommer er rettet mot egen ledelse. Det er ikke Braathens som har tatt beslutningen om å gradvis bygge ned Norlink og å stort sett trekke SAS ut av nord-Norge, selv om det er Braathens som nå tar over den produksjonen. SAS har bestemt at Braathens skal beholdes som et eget varemerke, og de har lagt til grunn at de vil ha en klart separert markedsdeling, for å unngå en blanding av varemerkene. Det er noe ansatte i begge selskaper må leve med, og det gir altså resultatet som vi nå ser i ruteopplegget for S-02. For SAS og spesielt SAS Commuters del så fører dette med seg radikale endringer som vi har nevnt tidligere, og mange finner seg i en situasjon hvor arbeidsplassen er truet. Og slik det er i dag, finnes det ingen samarbeidsgrupper og retningslinjer mellom foreningene om hvordan ekspansjon/reduksjon skal fordeles mellom de ulike selskaper. Ergo havner vi i denne situasjonen hvor ansatte innenfor samme konsern blir konkurrenter.

Helt enig med deg at det ikke hjelper særlig å se bakover. (Selv om jeg har et litt annet bilde av "historietimen" <img src="wink.gif" border="0"> ) Man må kanskje på foreningsnivå komme sammen og på en eller annen måte lage et slags avtaleverk som alle parter kan leve med, muligens i retning av ditt forslag. For slik det er i dag går det fryktelig mange spekulasjoner rundt, og man kan ane konturene av en ganske konfliktfylt sommer. Allerede har dette vekket oppmerksomhet i media...<a href="http://www.nordlys.no/54/12/57/7.html" target="_blank">Nordlys 14.02.02</a>. .Og til slutt, just to clarify; jeg ser på ingen måte på kolleger i BU som fiender. Men vi er nok fortsatt i konkurranse, om en på en annen måte enn før.
PropsAreForBoats is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.