PPRuNe Forums - View Single Post - SAS-Braathens
Thread: SAS-Braathens
View Single Post
Old 18th Feb 2002, 05:53
  #20 (permalink)  
PropsAreForBoats
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Nei, på ingen måte. Jeg er langt i fra blind for situasjonen som mange Braathens-piloter befinner seg i, og tviler sterkt på at samtaleemnet på First Class i Boeingene for tiden er biddingreglene for A340. Min personlige mening er at en sammenslåing hadde vært best for alle parter, selv om man da kommer inn i problematikken med å spleise senioritetslister.. .Da unngår man altså dette med innbyrdes konkurranse innenfor samme konsern, og det er vel ingen tvil om at man vil dra ut ytterligere synergier, selv om lønnsnivå må justeres etc.

Jeg synes heller ikke det er spesielt konstruktivt å kaste stein fra hver sin leir, og det er heller ikke det jeg prøver på. Jeg tror og håper at ingen SAS-ansatte ønsker at folk i Braathens skal miste jobbene sine. Reaksjonene som nå kommer er rettet mot egen ledelse. Det er ikke Braathens som har tatt beslutningen om å gradvis bygge ned Norlink og å stort sett trekke SAS ut av nord-Norge, selv om det er Braathens som nå tar over den produksjonen. SAS har bestemt at Braathens skal beholdes som et eget varemerke, og de har lagt til grunn at de vil ha en klart separert markedsdeling, for å unngå en blanding av varemerkene. Det er noe ansatte i begge selskaper må leve med, og det gir altså resultatet som vi nå ser i ruteopplegget for S-02. For SAS og spesielt SAS Commuters del så fører dette med seg radikale endringer som vi har nevnt tidligere, og mange finner seg i en situasjon hvor arbeidsplassen er truet. Og slik det er i dag, finnes det ingen samarbeidsgrupper og retningslinjer mellom foreningene om hvordan ekspansjon/reduksjon skal fordeles mellom de ulike selskaper. Ergo havner vi i denne situasjonen hvor ansatte innenfor samme konsern blir konkurrenter.

Helt enig med deg at det ikke hjelper særlig å se bakover. (Selv om jeg har et litt annet bilde av "historietimen" <img src="wink.gif" border="0"> ) Man må kanskje på foreningsnivå komme sammen og på en eller annen måte lage et slags avtaleverk som alle parter kan leve med, muligens i retning av ditt forslag. For slik det er i dag går det fryktelig mange spekulasjoner rundt, og man kan ane konturene av en ganske konfliktfylt sommer. Allerede har dette vekket oppmerksomhet i media...<a href="http://www.nordlys.no/54/12/57/7.html" target="_blank">Nordlys 14.02.02</a>. .Og til slutt, just to clarify; jeg ser på ingen måte på kolleger i BU som fiender. Men vi er nok fortsatt i konkurranse, om en på en annen måte enn før.
PropsAreForBoats is offline