Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Noen fått jobb?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Noen fått jobb?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 29th Jun 2008, 22:50
  #101 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2007
Location: Norway
Posts: 21
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ta en god prat med en som har gjennomført dette, så har du en mye bedre forutsetning for å komme deg helskinnet igjennom utdannelsen.
Beste rådet jeg har sett hittil...
Punkt 1 er å 100% gå inn for målet (som jeg regner med er dekket). Punkt 2 er hvordan en kommer dit, og her finnes det flere alternativer, som varierer både i varighet og kostnad. Jo bedre innsyn en har i hva utdanningen går ut på, jo bedre rustet er man til å velge utannings alternativet som passer en best.
Lucky7s is offline  
Old 30th Jun 2008, 12:11
  #102 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Helt enig med Jobhunter her. Men bare påse at den eller de du snakker med har gjort dette ganske nylig, innen de siste 5 årene. Da får du det mest reelle bildet. Mange gode historier fra de/vi som gjorde dette for 10 år eller mer siden, men kostnadsnivået var på en helt annen planet hvis man sammenlikner.

Så... 1. Snakk med noen som har rykende fersk egenerfaring og se hva han har å si om hva som adverteres og hva som er den brutale virkelighet etter endt utdannelse
og... 2. Mot slutten av utdannelsen din, si 6-9 md før du regner med å være ferdig burde du ha et overblikk over hva som skjer. Hvem som ansetter og hvem som permitterer. Og ikke minst driv med networking. Det er virkelig hvem du kjenner, ikke hva du har av teoriresultater når du søker jobb. De flest gir blanke i om du har 80% eller 92% på en prøve så lenge det er bestått
Guttn is offline  
Old 30th Jun 2008, 20:19
  #103 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg hadde ikke satset på noen pilotutdannelse nå. Men hvis noen på død og liv skulle gjøre det, hadde jeg i det minste sørget for å ha en eller annen utdannelse "i bunnen" så jeg hadde hatt noe å falle tilbake på om det går skeis med jobbsøkningen.

United Airlines er i ferd med å si opp 950 piloter (Se: http://www.pprune.org/forums/rumours...50-pilots.html), og dette er bare toppen av isfjellet.

Når markedet først overflommes av tusenvis av erfarne piloter, snur markedet fort. De attraktive selskapene som tidligere har lidd under pilotmangel, får plutselig nok folk å ta av. Dette forplanter seg med færre og færre ledige pilotjobber nedover i systemet også.

Det å ha en utdannelse i bunnen bør ikke nødvendigvis bety å bli sivilingeniør, økonom eller lege først med tilhørende skyhøy studiegjeld før man starter på en pilotutdannelse. Det kan holde godt med befalsskole eller teknisk fagskole gjennom forsvaret, det å ta lappen på tungt kjøretøy og skaffe seg litt erfaring med tungtransport eller hva som helst.

Men sørg i alle fall for å ha en plan for hva du skal gjøre om alt går i dass når du står der med 800 000 i studiegjeld og null jobbtilbud. Og tenk virkelig nøye igjennom om det er verdt å sette seg i en enorm gjeld før man har kommet så langt at man har kjøpt seg hus og bil og skaffet familie. For den dagen kommer også for de fleste.

Om den utdannelsen du har tatt i tillegg skulle vise seg å ikke gi noe som helst "avkastning" i form av en jobb å gå til, har man i alle fall økonomisk sett fått en meget dårlig start på "voksenlivet".

Det er begrenset hvor mye hjelp det er i å snakke med noen som har vært gjennom mølla før deg. De fleste har vel klart å skaffe seg en eller annen jobb i det markedet som er nå, men det sier ingen ting om hvordan det er om tre-fire år.

Og i tillegg har vi vel alle en tendens til å snakke positivt om de veivalgene vi selv har tatt gjennom livet, selv om de sånn rent objektivt kanskje ikke var så smarte, gjør vi ikke?

Det finnes mange piloter der ute som forteller sin "lidelseshistorie" om hvordan de har fløyet fallskjermhoppere og instruert på C-172 og kjørt taxi for å ha noe å leve for i 8-10 år før de endelig får en jobb i en "major". Så sitter de og sier at "den erfaringen ville jeg aldri ha vært foruten". Men sett fra utsiden er dette neppe noe liv å trakte etter.

Snakk for all del med så mange du kan om dette før du tar det endelige valget. men valget er ditt og ditt alene. Ikke støtt deg på at noen du stoler på eller ser opp til har "anbefalt" deg å gjøre dette. For det er deg og kun deg som må leve med konsekvensene av de valgene du tar. (I tillegg til familien din...)

Lykke til.
Nick Figaretto is offline  
Old 1st Jul 2008, 20:56
  #104 (permalink)  
 
Join Date: May 2006
Location: Europe
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Meget bra oppsummert Nick!

Jeg har instruert, løftet fallskjerm hoppere (hva er det med fallskjermhoppere og manglende kontroll på lukkemuskel!?) og kjørt taxi. Alt dette for nærmere 20 år siden... Ville jeg vært det foruten? JA TAKK!
Men ville jeg vært turen opp gjennom 19 seter turboprop uten autopilot, senere større TP (med AP) foruten? Nei. I dag sitter jeg i en jobb med meget bra betingelser, og min forhistorie gjør meg i stand til å sette pris på hva jeg har, kanskje i motsettning til en som får samme jobb etter 250 timer og rating.

Uansett er det "different strokes for different folks" som gjelder.

Ta det valget DU synes er best!

MVH

Buster
Busterpilot is offline  
Old 2nd Jul 2008, 07:42
  #105 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2008
Location: Norway
Age: 39
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tusen takk for alle råd og tips!

Jeg var 100% sikker for bare en måned siden, helt til noen tipsa meg om PPRuNe og leste her om hvordan dere opplever markedet og fremtidsutsiktene.. But life is sometimes a bitch!

Har sjekket en del nettsteder og noen som faktisk hyrer mye nå bl.a. i USA og markedet ser jo ikke helsvart ut..pilotjobs.com er jo en som hyrer på innenlands i usa..Norwegian og LT ser jo ut til å ansette i nærmeste fremtid..

Har sett for meg en totalkostnad på utdanningen på 700 000 pluss T-R. Med rentekostnader kommer fort prisen opp i 1,3-1,4 millioner kroner. Det er alvorlig mye penger, men jeg har sett for meg at det var en pris jeg var villig til å betale HVIS jeg kommer meg inn bak spakene.

Har i de siste bynt å titte på UiT som er støttet av lånekassen og ikke i nærheten av den økonomiske investeringen, men ser ikke så lyst på å søke pilotjobber etter den utdanninga eventuelt er ferdig.......

Nå det er sagt er det jo et fint ordtak som sier at det "ordner seg for snille gutter", og jeg tror nok det er muligheter for alle om du bare ønsker det nok, og jobber hardt og målrettet. Kanskje det også er historien din Busterpilot??

Aloha, ja har fått tilbud fra Pelican. Har fått lån i banken også, fullfinansiert, (rett før siste renteøkning; 6,2%!) Så veldig fornøyd med det
Vet du hvorfor NAIA ikke utsteder J-1 Visum til norske studenter lengre??

Jobhunter, har ikke fått med meg at jeg må til Røros?? og isåfall hva er det jeg må gjøre der som jeg ikke kan andre steder?? Hvis det er skilltesten så mente jeg de sa den er på Vigra..

Går med planer om å ta meg en kjapp jobb innom cabin og jobbe med "self-loading freight":P For å skaffe meg litt insight og erfaring fra industrien men kanskje viktigst, nettverk! Noen som vet noe som er åpent??

PS: Er det flere enn meg som har problemer med å poste her på PPRuNe??
emilmsveen is offline  
Old 2nd Jul 2008, 10:07
  #106 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei igjen.

Jeg har fullført denne utdannelsen og oppdaget det er en rekke hindere på veien. Jeg mener du løper en enorm risk ved å låne så store beløp.

Du har da rett og slett ikke råd til å si ja til en lavt betalt pilotstilling, og du kan på ingen måte regne med SAS eller Norwegian som første stopp. Hva om du kommer hjem med f.eks 700 flytimer totalt. Kun noen få greier 1500. Det er økonomisk nedgangstid på vei i USA, og det er sannsynligvis ikke like lett å sanke timer om et år eller to, som det har vært i det siste.

Perioden fra du kommer hjem fra USA til du er helt ferdig med sertifikatet var den verste delen. Da har du liten inntekt, og stor arbeidsmengde foran deg. Det er nok at flyet du skal bruke på skilltest eller eksaminator er syk stopper hele utdannelsen din.

Se på regnskapet til NEAR, de har tapt millioner hvert år, hva om de går konkurs? Near eies nesten fullt av samme type som eier NAIA. Jeg er sikker på at han "spytter" penger i NEAR, og tjener de tilbake på NAIA.
Jeg hadde prøvd å finne ut grunnen til at NAIA ikke tar inn ellever på J-1 visum. Er de f.eks i økonomiske vanskeligheter?

Det kan ha endret seg, men man reiser til Røros for å fly etter man har komt hjem, og da har de fleste fått beskjed om å det holder med 5 timer, det er betalt i pakken til NEAR. Så vidt jeg vet har ingen greid dette, og snittet bruker 15-17 timer. Ikke alle greier å hente 50000 ekstra ut av hatten da. Husk man er normalt sett rusten etter å holdt på med teori i kanskje ett år eller mer. Tar man skilltest på Vigra, så er det nytt for meg.

Poenget mitt er bare at du ikke må regne med god betalt pilotjobb etter utdanning, har du økonomi til å greie deg uten pilotstilling etter utdannelsen er det bare til å sette igang.

Hva med å ta norsk privatfly sertifikat først?

Hadde du spurt meg om mulighetene for et halvt år siden, så var alt fantastisk, men nå er jeg redd det blir mye turbulens fremover.
Jobhunter is offline  
Old 2nd Jul 2008, 10:17
  #107 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
kjør på!

Eneste konklusjonen jeg mener er riktig her: Ta inn over deg alle advarsler og tips du har fått her inne. Men jeg har alltid ment at brenner du hardt nok for noe så bør du gjøre det. Rimelig kjipt når du sitter inne på et varmt kontor om 10 år å drømmer om hvordan det kunne vært om du satt i cockpit.
Men ja, sånn som det ser ut idag er det ikke akkurat positive tall man ser.
Og by the way, tror ikke du skal håpe altfor mye på Norwegian med det første. Er vel stopp på ansettelser der nå om jeg ikke tar feil...?
Men som sagt, alt koker ned til hva du innerst inne føler er rett valg.
LYKKE TIL?
berserker is offline  
Old 2nd Jul 2008, 10:48
  #108 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Emil har bestemt seg og da er det bare å ønske alt lykke og hell på veien. Advarselene er der så klart, men holder man seg til målet og aksepterer et par drittjobber i starten så er man langt på vei. Her gjelder det å ikke være fin på det og lure sge til å tro at det er rett fra 172 til airline. Man må gjerne innom et par steder først.

Instruktørjobber finner man seg alltid i USA. Man må bare se litt lenger enn sin egen flyskole eller stat. Tørre å ta noen skritt i andre retninger, så får man seg en ny opplevelse og erfaring i ryggsekken. Kanskje det lurer et greencard slik at man kan slippe hele konverteringa? Vet aldri. Det er det som er spennende. Men et J-1 visum må du iallefall ha. Ikke noe annet. Punktum. Alt annet begrenser dine valgmuligheter for å jobbe som instruktør.

Hjemme i Norge kan det være greit å få seg jobb som stuer eller cabin crew mens man gjør konverteringa. En tå på innsiden og en inntekt som gjør at du kan betjene et høyt lån sånn noenlunde. Overvektig blir man ikke

Hva som skjer 3 år fram i tid vet ingen. Akkurat nå peker alle piler nedover og det nærmer seg full stall. "Too low - gear" er en ikke ukjent lyd heller. Men dette er noe som kan snu seg igjen, og det eneste man kan gjøre er å følge litt med i markedet, og kanskje ta noen hint fra forum som dette.
Guttn is offline  
Old 2nd Jul 2008, 13:52
  #109 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tellus
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Her har du fått gode innspill av personer som både er flygere(med jobb) og pilot søkere.
Advarsel: Jeg selv har sett oppegående personer med en aspirerende pilot i magen, gått mer eller mindre personlig konkurs.
Dette handler først og fremst om økonomi. Du må ta med i regnestykket alle de andre generelle leve kostnadene, i mange år fremover.

Sorry! Dette regnestykket går i stor minus skal du personlig betjene utgifter. Tar ikke med i betraktning snille foreldre med for mye penger, da dette snur logikken totalt.

Som før nevnt her på tråden: Skaff deg en utdanning!!! først. Da vil du ha større mulighet senere. Alt for mange ukjente faktorer å gamble + 1 mill!!!


men
Lykke til !
falconetti is offline  
Old 2nd Jul 2008, 15:50
  #110 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ang noen spørsmål om NEAR og NAIA... Det er mange, mange år siden NAIA hadde muligheten til å utstede J1 visum, må være ca 4 år siden? Jeg begynte der oktober 2005, og fikk da utstedt visum gjennom en annen skole, som formelt stilte som sponsor for programmet, men med en disclaimer om at treningen skulle foregå på NAIA.

Og at NEAR taper millioner har jeg liten tro på. De har jo tatt seg klekkelig betalt av folk som omtrent renner ned dørene. Da jeg begynte fikk jeg høre at de trengte 20 folk i året for å gå i null (da), og året etter begynte det jo 25 bare i én klasse... Basert på bilene gutta der oppe kjører er det ikke pengene det står på i alle fall.

Ang skill test der oppe så eier CFIen et fly, en Seneca, men de har ikke lov å bruke det, fordi man ikke kan drive en JAR operasjon hvis man er eid av investorer fra et ikke-JAR land eller noe slikt. De jobber i alle fall visstnok med å få til en løsning på det, men alt som blir jobba med skal du ta med en trillebår med salt.

Rørosfly var forsåvidt greit nok det, hadde 9:20 før skill testen og fikk således med meg en ekstra regnig på ca 30.000, men det hadde jeg jo egentlig forventa. For min del gikk alt så fort som det kunne gått, og selv om jeg kanskje hadde klart meg med 5:00 så følte man seg ikke veldig komfortabel i en flytype du ikke har fløyet før og i nytt airspace med fjell og greier etter 5 timer...
bfisk is offline  
Old 2nd Jul 2008, 17:33
  #111 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 49
Posts: 227
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvem som har utstedt J1-Visa til elever på NAIA har liten praktisk betydning så lenge muligheten først nå den siste måneden har blitt borte, og NEAR i stedet skal sende elever til Pelican i Florida. Uansett, når NEAR nå bytter samarbeidspartner i USA, så må man nok regne med en del oppstartsproblemer på samme måte som da NEAR og NAIA startet sitt samarbeid. Det var en del armer og bein, ting tok tid, NEAR sa en ting til elevene, mens NAIA sa en annen. Men....her snakker vi om flyskoler og da er det jo egentlig normal operation at ting ikke går helt på skinner, så det er bare å bli vant til det først som sist

Et annen ting som kan være greit å ha i bakhodet når det gjelder private flyskoler, er at dette er helt ordinære kommersielle bedrifter. De er avhengige av å tjene penger for å overleve, og det er du som elev som er kunden og som blir melket for penger. Still derfor krav når det er ting du ikke er fornøyd med, eller skolen ikke oppfyller det som står i kontrakten. Tar ting lenger tid enn du har blitt forespeilet, så koster det deg mye penger, og det skal da skolen dekke. Sørg derfor for å ha all kommunikasjon med skolen skrift (mail) slik at du har noe å slå i bordet med dersom det skulle være nødvendig. Har selv vært elev/kunde av NEAR/NAIA og måtte krangle en del for å få avslag på noen tusenlapper etter at de forårsaket at jeg ble forsinket i skoleprogrammet på NAIA i forhold til min egen progresjon.

Jeg ser også at NEAR har begynt med å oppgi skoleprisen i euro, og etter hva jeg har skjønt skjer også betalingen til skolen i euro (omregnet til NOK). Og hvorfor skjer det? Jo, fordi dollarkursen er lav og NEAR vil derfor ta dollargevinsten selv. Slik var det ikke tidligere. Jeg budsjetterte med en dollarkurs på ca 9 kr, men da jeg startet utdannelsen hadde kursen falt til ca 7 kr. Plutselig hadde jeg spart ca 50.000 NOK på dollarkursen, men det vil altså ikke lenger være mulig slik jeg har skjønt det. Kanskje ingen stor betydning nå som dollarkursen har stabilisert seg på et jevnt og lavt nivå, men det illustrerer uansett godt hva flyskoler gjør for å tjene noen ekstra slanter.

Når det gjelder Rørosfly, så bør du budsjettere med 40-80.000 ekstra. Det er MANGE som har gått på en skikkelig budsjettsmell i siste innspurt av utdannelsen. NEAR sin plan om å starte opp med egne fly på Vigra...tja...hva skal man si...de hadde den samme planen da jeg startet utdannelsen i 2002, og det sier vel sitt siden de fortsatt ikke er igang

Og du har vel blitt informert om at du må betale ca 10.000 NOK for å avlegge eksamene her hjemme...i avgifter? Og ca 5000 NOK for å få lov til å fly opp? Og at du må ta en medisinsk test som koster ca 5000 NOK? Og hva med alle andre avgifter og tillegg? Velkommen til en herlig bransje

Uansett, dersom du velger å starte utdannelsen på tross av en del advarsler: LYKKE TIL! Håper bare at du planlegger for det verste, og så får du ta alt annet som bonus
BestGlide is offline  
Old 2nd Jul 2008, 18:31
  #112 (permalink)  
Vso
 
Join Date: Aug 2006
Location: Norway
Posts: 24
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
SAS sender piloter ut i permisjon.

SAS setter fly på bakken fra høsten av, flere piloter får permisjon, for å avhjelpe situasjonen.

Regner med at trykket etter å ansette piloter synker betraktelig.

Brenner man for flyging, og det er det man vil, og egner seg, så er det bare en ting å si, peis på. No points for second best som de sier.

Når man først har fått papirene, så må man ikke gi seg.

Den som gir seg har tapt.


Vso+10
Vso is offline  
Old 2nd Jul 2008, 19:35
  #113 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 49
Posts: 227
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvor har du det fra at SAS skal permittere? At fly settes på bakken betyr ikke nødvendigvis at det er behov for permitteringer.
BestGlide is offline  
Old 2nd Jul 2008, 20:48
  #114 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Emil, det er riktig som bfisk sier at det er mange år siden NAIA hadde rettigheter til å utstede J-1 visum. Det som har skjedd er at den nåværende eieren, som kjøpte skolen for noen år siden, valgte å ikke fornye rettighetene fra myndighetene. Hvorfor det har seg slik er noe jeg ikke vil spekulere så mye i, men det jeg kan si er at utstedelsen av visumrettigheter vil innebære at myndighetene først må få tilgang til å undersøke skolens finansielle midler. Disse midlene er for øyeblikket eierens personlige bankkonto.

Det stemmer forøvrig også at NAIAs eier i tillegg kontrollerer 90% av NEAR. Skolen som sponset NAIAs J-1 visum har trukket seg fra samarbeidet. Samarbeidet var en midlertidig løsning, så det er lett å forstå hvorfor det har endt slik etter 4 år uten noe initiativ fra NAIA for å løse situasjonen.

Det er indikasjoner på at skolen snart vil begynne å ta inn elever fra India, som kun vil ha behov for M-1 visum. Med dette visumet har man ikke anledning til å jobbe som instruktør etter endt utdannelse - og dermed ingen mulighet til å samle de gyldne 1000+ timene (ihvertfall ikke i USA).

Chief Flight Instructor i NEAR, som nå fungerer som Chief JAR Operation i Conway, mener at flyttingen til Pelican er det beste som kunne skjedd for alle parter. Dette fordi NEAR visstnok er lei av samarbeidet med NAIA grunnet noe konflikt mellom ledelsene ved de to skolene. Pelican Flight Training Center i Florida ønsket at man skulle ha to representanter fra NEAR i skolens ledelse ved inngåelsen av det formelle samarbeidet. Dette styrker NEARs muligheter til å påvirke skolens daglige drift - noe jeg for min del tror vil ha positiv innvirkning på utdanningstilbudet NEAR vil kunne tilby fremover.

Håper dette klarner opp en del problemstillinger. NEAR/NAIA er på ingen måte noen drømmeskoler, selv om de oppfyller folks drømmer.. på en annen side tror jeg ikke alternativene nødvendigvis er noe 'bedre'. De alternativene jeg vet om har også vist seg å ha sine svake sider.

For oss her borte virker det som om NEAR har kontroll på det de holder på med. Det vi bekymrer oss mest for er hvor lenge NAIA vil holde seg gående uten tilstrømning av europeiske elever.

So far, so good.
aloha1985 is offline  
Old 2nd Jul 2008, 21:12
  #115 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvor har du det fra at SAS skal permittere? At fly settes på bakken betyr ikke nødvendigvis at det er behov for permitteringer.
Det var vel heller ikke det Vso skrev. SAS sendte ut en mail i går om at de nå åpner for Leave of Absence for de som ønsker det, etter noen år med LoA-stopp. Dette fordi SAS etter at de partkerer fly fra høsten av vil få overtallighet i pilotkorpset.

Overtallighetsforhandlinger er allerede i gang, men slik situasjonen ser ut nå, håper man på å klare nedskaleringen uten å si opp de yngste pilotene. Dog er det ingen som vet om SAS vil bli nødt til å parkere ytterligere fly.

Uansett: For et år siden gikk praten stort sett bare på når SAS igjen må begynne å reansette de som ble oppsagt for fem år siden, og hvorfor de i hel... ikke hadde startet rekrutteringen før. Nå ligger fokuset på å finne ordninger søm gjør at de nederste på senioritetslisten - med ti års fartstid i SAS - ikke skal havne på gaten.

Jeg regner med at man finner ordninger som gjør at dette kan løses, men nen rekruttering de nærmeste årene kan man bare skyte en hvit pil etter.
Nick Figaretto is offline  
Old 2nd Jul 2008, 22:12
  #116 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 49
Posts: 227
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ok, da er jeg mer med

Interessant å se hvor raskt markedet kan snu, og når yngstemann hos SAS har 10 år i selskapet så kan man vel si at situasjonen er ganske spesiell. Blir spennende å se hvordan bransjen skal komme seg ut av oljehengemyra....
BestGlide is offline  
Old 2nd Jul 2008, 22:17
  #117 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2007
Location: Scandinavia
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angående dette med J-1 visum og samling av flytimer...
Det har blitt stadig vanligere og ikke utelukkende benytte seg av J-1 visum og de 24 månedene det gir deg.

Man kan reise over på et M-1 visum, ta PPL og bygge noen timer opp i mot IR/CPL kravene. Deretter drar man hjem igjen, og denne gangen får man J-1 visum. I praksis betyr det at man vil kunne få noen ekstra måneder og samle timer på. Altså istedet for 700-1500 timer, blir det kanskje 1200-2000 timer. Med litt flaks får man kanskje også mulighet til å gjøre andre ting enn å instruere, fly frakt eller corporate f.eks, fordi man vil kunne oppfylle FAR part 135 kravene (charter krav).

Men merk at det er spesifike begrensninger på hvor mye man har lov til å fly på et M-1 visum, før man blir diskvalifisert for J-1 visum. Husker dessverre ikke disse begrensningene lenger

Hadde et par europeiske elver i USA som gjorde det på denne måten. Kan være noe å tenke på for de som begynner utdanninga si nå, ettersom det kan se ut som vi går inn i en vanskelig periode for low timere (og mange andre )

Lykke til videre i beslutningsprosessen Emil!

- buckfifty
buckfifty is offline  
Old 3rd Jul 2008, 14:49
  #118 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2008
Location: Norway
Age: 39
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Og det ser ikke ut til å bli lettere......

AA sparker 7000 ansatte......
( Flyselskap sparker 7000*( , Børs og finans , Utenriks ) )

Nå begynner føttene mine å bli litt kalde.......

Må ta meg en ny runde på sponsorships og lignende..Vurdere UiT på nytt kanskje...

I hvor stor grad kan dette påvirke det europeiske markedet? Historisk sett ved forrige downturn i 2001, var det mange piloter fra US som konverterte til europeiske sertifikater?
emilmsveen is offline  
Old 3rd Jul 2008, 14:51
  #119 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2008
Location: Norway
Age: 39
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Blir ikke akkurat bedre av dette......

AA sparker 7000 ansatte......
e24.no/boers-og-finans/article2519984.ece

Nå begynner føttene mine å bli litt kalde.......

Må ta meg en ny runde på sponsorships og lignende..Vurdere UiT på nytt kanskje...

I hvor stor grad kan dette påvirke det europeiske markedet? Historisk sett ved forrige downturn i 2001, var det mange piloter fra US som konverterte til europeiske sertifikater?
emilmsveen is offline  
Old 3rd Jul 2008, 19:00
  #120 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvis det er kun flyging du kan tenke deg for fremtiden, så er valget ganske klart selv om det er en dyr og prøvende vei. Du trenger derimot ikke å ta turen til USA for å gjøre det. Jeg tok PPL i Norge før jeg dro over, for å 'prøve kallet'. Det viste seg fort at det var dette jeg ville. I førsteomgang vurderte jeg å ta det hele modulært i Norge - som er fullt gjennomførbart, men ingen enkel vei å gå. Jeg valgte til slutt NEAR/NAIA fordi det virket som det beste tilbudet vi har etter at NAC ble lagt ned. Det var min konklusjon, andre har kommet fram til andre løsninger. Å fly er dyrt, men det jeg prøver å si er at det finnes flere veier til lappen(e). Lykke til!

Last edited by aloha1985; 5th Jul 2008 at 23:24.
aloha1985 is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.