Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Nordsjø-flyging?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Nordsjø-flyging?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 19th Oct 2002, 04:30
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: Murica.
Age: 45
Posts: 230
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Question Nordsjø-flyging?

Heisann!

Er for tiden instruktør på helikopter-skole i USA (Helicopter Adventures), og lurer på om arbeidsmarkedet hjemme i gamlelandet virkelig er så rosenrødt som ryktene tilsier...
Har hørt at med 1000 timer og JAA ATPL er det rett i venstre setet i nordsjøen!
Synes dette høres litt vel optimistisk ut, men ønsker kommentarer!

Hva er oppfatningen blant helikopter-piloter hjemme i Norge, er det nordsjøen eller innenlands som byr på den beste jobben?

Håper noen kan svare på dette, på forhånd takk!
TIMTS is offline  
Old 19th Oct 2002, 09:52
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2002
Location: Rip-off Strasse
Posts: 165
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vet egentlig ikke noe særlig om det, men hvis det som står i annonsene til de norske helikopterskolene stemmer så "skriker de etter" heli-piloter i Nordsjøen. Det er iallefall hva som står i Flynytt, men kanskje du burde ta kontakt med selskapene selv for å høre hvordan det egentlig er.

Du er vel ikke tilfeldigvis fra "Gullkysten"?
Freak On A Leash is offline  
Old 26th Oct 2002, 15:12
  #3 (permalink)  
ows
 
Join Date: Oct 2002
Location: Denmark
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Der er netop lagt en rigtig god artikel ind på pilots.dk om forholdene i Nordsøen. - Den er skrevet af Thorkil E. Pedersen der flyber i den Danske del og som er moderator på sitet.

se linket http://www.pilots.dk/artikel/artikel.asp?id=77

"Take care"
ows is offline  
Old 1st Nov 2002, 09:06
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2002
Location: Norway
Posts: 81
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
1000 TT

TIMTS - You are on the wrong forum man, you need to ask that question on the "Rotorheads" forum, and you may get more feed back, instead of a load of plank heads scratching their heads

1000TT will get you a look in, but how the hell did you get an ATPL with 1000 hours, even in the states i believe it is at least 1250 or even 1500 TT, unless it is frozen

Do you have a JAR IR rating, or is it just FAA, if not then you will have to convert, and that is v. expensive (i.e IR rating that has to be taken now in a twin. i.e a Twin star is probably the cheapest)etc....

blah blah blah....(just taken some JAR medication)......

happy hunting

LS
Labarynth Seal is offline  
Old 6th Dec 2002, 18:41
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2002
Location: From The Land Of The Fjords And The Midnight Sun
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Helikopter I Norge

Hei Timts

Joda, det skjer ting på helikopterfronten i Norge. Men, det er nok ikke så rosenrødt som i enkelte annonser der det sies at "Nordsjøen skriker etter piloter".

Norsk Helikopter har tatt inn ca 25 piloter i løpet av et par år men de har foreløbig nok folk. De har tatt in en god del piloter med rundt 1000 timer.

I CHC Helikopter Service er det fortsatt behov for ca 60-70 piloter i løpet av de neste 6-8 årene. I HS har erfaringsnivået til de nye flyverne SÅ LANGT vært betydelig høyere samenlignet med Norsk. Men, det raser nok ned etterhvert.

Når det gjelder pappirer så har alle som har kommet inn hatt skandinaviske eller JAA sertesefikat (Inkl IR). Jeg TROR du må vente til HS eller Norsk sponser deg en IR rating. Det er jo da et tidspørsmål før erfaringsnivået synker dit blant kandidatene.

Ellers så er det en evig diskusjon når det gjelder hva som er best av innland eller offshore.
Svaret synes jeg er såre enkelt. ALLE flygerne som har sjangs søker seg til Offshore. Jeg her ikke hørt om noen her i Norge som slutter i HS eller Norsk for så å putre rundt på innlandet i et helikopter med en motor, pressede marginer, dårlig lønn og arbeidsvilkår.

Håper du fikk svar på noen av spørsmålene dine.

Hilsen Ex HAI Instruktør.
Robbiman is offline  
Old 8th Dec 2002, 09:11
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2000
Location: Norway
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Ellers så er det en evig diskusjon når det gjelder hva som er best av innland eller offshore. Svaret synes jeg er såre enkelt. ALLE flygerne som har sjangs søker seg til Offshore. Jeg her ikke hørt om noen her i Norge som slutter i HS eller Norsk for så å putre rundt på innlandet i et helikopter med en motor, pressede marginer, dårlig lønn og arbeidsvilkår."

Offshore flyging er sikkert greit det, men innlandsflyging er nok kanskje hakket mer interesangt. Om ikke folk i HS/Norsk slutter for å fly helikopter i innlandet, så går endel av de over til fixed Wing med tiden
Glider Pilot is offline  
Old 8th Dec 2002, 12:04
  #7 (permalink)  
Vmu
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scandinavia
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Smile

Saken er vel den at de fleste flygere, enten de vil inrømme det eller ikke, velger jobb ut fra følgende faktorer(ikke nødvendigvis i prioritert rekkefølge):
1. Man ønsker høyest mulig maks avgangsvekt på kjerra man flyr
2. Man ønsker høyest mulig lønn, og
3. Man ønsker en mest mulig behagelig hverdag

Under pkt 3 tipper jeg det er med helikopter som med fixedw; at har man først blitt vant med autopilot så går man ikke frivillig tilbake til manuell flyging(steinaldermetoden)

Derfor slutter ingen i Nordsjøen!
Vmu is offline  
Old 8th Dec 2002, 13:36
  #8 (permalink)  
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

ser mange overraskende innlegg på dette forumet (rotorheads og nordic forum) om jobbmuligheter, arbeidstider, lønn, og lignende.
er ikke hele poenget å trives? å like det man gjør? så mitt svar til hai instruktøren: gå den veien du vil gå.

innlandets fordeler:
- ansvar for egen flygning
- varierende oppdrag/type flygning

offshore:
- lønn og kompensasjoner
- spennende instrumentflygning i all slags vær, dag/natt

arbeidstidene kan være like for begge, dette fordi innlandsflygning stort sett er sesongarbeid. de større innlandsselskapene har turnus; samt at kollektive avtaler på arbeidsforholdet er blitt gjort mellom arbeidsgiver og en pilotforening.

personlig har jeg som mål å ende opp i luftambulansen, da dette er mitt kall, om så finnes. jeg har fått klar beskjed fra flere hold at man får ikke fly luftambulanse som kaptein på innlandet om man bare har jobbet offshore. lufttransport og norsk luftambulanse har 2-3000 timer helikopter som fartøysjef som minimumskrav. jeg tviler på at de tar en kaptein fra offshore som bare har gjort det.

av jobbutsikter har jeg sett at markedet rører på seg. dette har nok først og fremst noe med det å gjøre at norsk helikopter og chc helikopter service har rekruttert styrmenn og kapteiner i det store og det brede. dette kommer til å fortsette som nevnt av enkelte andre her på forumet ettersom begge selskapene har kapteiner som går av med pensjon. dette har vært vel kjent de siste årene. at helikopterservice ab i helsingborg (flygningen mellom helsingborg og kastrup) har lagt ned linjen sin, tror jeg ikke kommer til å merkes stort. svenskene bygger ut sin ambulanse/redningstjeneste, noe som absolutt er merkbart selv i norge.

det jeg synes er synd er å se en stadig arroganse blant ledelsen i selskapene som tror at de kan gjøre hva de vil med lønns-/arbeidsvilkårene til flygerne, selv i et marked med en mangel på kvalifisert arbeidskraft. jeg spår en fremtid med ulykker og insidenter, dessverre, ettersom mange arbeidsgivere bare tenker på penger.

tigerpic

Last edited by tigerpic; 8th Dec 2002 at 14:08.
tigerpic is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.