Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Lykkedes det for SAS ?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Lykkedes det for SAS ?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 23rd Aug 2010, 11:27
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Norway
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Lykkedes det for SAS ?

Hej Alle,

Efterhånden går der lidt rygter om luftfartens bedring sådan rent generelt. Vi håber jo alle en dag at tiderne vender lidt mere tilbage det vi husker før den globale finanskrises rasen.

Efterhånden syntes jeg at man hører lidt mere positive takter fra eks SAS og man kan jo håbe at det udvikler sig i den positive retning og der ligefrem skal ansættes på et tidspunkt. Det ville jo have en rimelig betydning for skandinavisk luftfart såfremt vi kunne få et velfungerende SAS som var i stand til at generere et overskud og dermed fortsat være at repræsentabel arbejdsplads for de mange ansatte og gerne flere fremover.

Hvad er jeres syn på SAS fremtid? Jeg har hørt rygter om ansættelser allerede fra næste år. Hvorvidt det er sandt skal jeg lade være usagt. Men det ville være en dejlig positiv nyhed hvis dette lokomotiv kunne få gang i hjulene igen og generere arbejdspladser i skandinavien.

Klarer de sig og vokser de fremover ??

Go vind til alle.
Fladbrokeandbusted is offline  
Old 23rd Aug 2010, 13:39
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vi får håpe det. Jeg tror de har i all hovedsak "snudd skipet", men de har vel fremdeles en del utfordringer. Men jeg tror alle i selskapet har innsett at de nå er i en vinn-eller-forsvinn-situasjon, uten at det betyr at de skal forandre produktet sitt vesentlig. Jeg tror forøvrig SAS-aksjen er gunstig priset for tiden mtp underliggende verdier i merkenavn, produkt og knowhow. De har hatt mye uflaks jeg tror er urettferdig priset inn. Så får vi se da, om man tør å sette penger på det.
bfisk is offline  
Old 15th Sep 2010, 19:59
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2010
Location: Norway
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei,

ser at SAS søker Cabin Crew til "Cabin Crew Ressurs Pool". Dette må da være gode nyheter for alle t.o.m. oss jobbsøkende piloter?

REF.: FINN.no: Reise, Torget, Eiendom, Bil, MC, Båt, Tjenester ...
mannbisk is offline  
Old 26th Sep 2010, 18:42
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2007
Location: Oslo
Posts: 103
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ja, kanskje det blir fler 25% stilliner i kabinen slik at SAS kan spare mer på pensjonsutgifter.

Kanskje 25% stillinger for pilotene også, jättebra - inge pensjon als.
Dovregubben is offline  
Old 4th Oct 2010, 22:45
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
SAS jobber for å redde juletrafikken - VG Nett om Luftfart

Ser ikke ut som 25% stillinger dette her - snarere 125? Lukter vi nyansettelser/gjeninsettelser?
bfisk is offline  
Old 6th Oct 2010, 07:15
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2005
Location: Denmark
Posts: 142
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tjah, om SAS kommer at klare sig er et godt spørgsmål.

Akkurat har man problemer med at bemande flyene. Rygtet siger, at 180 afgange med CRJ i oktober blev aflyst for allerede for en måned siden. I Sverige har de længe råbt på ca. 40 mand. I Norge mangler man tilsyneladende 1800 mandedage inden jul.

Derudover nærmer sygefraværet sig 10%, da folk er udbrændte og bliver brugt virkeligt hårdt. Man har altid sagt, at i SAS laver man ingenting, men jeg tror ikke at arbejdspresset er hårdere andre steder, end ikke i Ryanair. Man kan checke ind kl. 05.00 den ene dag for at checke ud kl 24.00 den næste dag. Der bliver ikke taget hensyn til disse skift. Man har heller ikke nogen indvirkning på sin schedule, hvis man er i variabel gruppe (jovist man har en superfridag om måneden, hvor man kan være sikker på at få fri.)

Alligevel siger ledelsen i SAS, at der ikke mangler piloter............ I mine øjne er der en plan - det kan simpelthen ikke lade sig gøre at være så talentløs, medmindre der ligger noget bag.

Mon ikke det hele går ud på ikke at ansætte folk under nogen omstændigheder, da man ønsker at outsource regionaltrafikken. Lufthansa kunne ikke tænke sig at købe SAS, hvis regionaltrafikken er integreret i operationen. I Lufthansa har man Lufthansa Regional, som er totalt adskilt fra hovedvirksomheden. Planen er at komme så langt bagud på resourcer, at der ikke er anden udvej end at outsource.

Personligt tror jeg ikke, at SAS kommer at klare sig på længere sigt. Norwegian har en helt anden omkostningsstruktur, ligesom arbejdsmoralen og gejsten er langt højere.

Med venlig hilsen

SE210
SE210 is offline  
Old 6th Oct 2010, 08:16
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Leser mye av det samme i Dagens Næringsliv i Norge idag. De sier at SAS mangler 20 piloter daglig i november og desember, og omtrent likedan i SE og DK. Det er klart at det har med dårlig planlegging av arbeidstid å gjøre (maks 900t i året). Og at man nå har brukt pilotene sine såpass mye at de legalt ikke har mer å gå på. Har sagt det tidligere at det ser ut som om det går mot ansettelser til våren, og sikkert endel recalls. Det spørs bare hvor mange de klarer å få tilbake... Det blir en investering hos treningsavdelingen deres med nyansettelser, men da får de helt ferske folk som begynner på lønnstrinn 1. Og da kommer snittlønn, og snittalder, til å falle endel. Kanskje det er det som er en del av planen? Hvem vet? Husker ikke nøyaktig deres ansettelseskrav, men mener at 800TT og 200ME er i nabolaget. Så da er det nok på tide for endel håpefulle å oppdatere loggbøkene sine
Guttn is offline  
Old 6th Oct 2010, 08:52
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2005
Location: Denmark
Posts: 142
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hej Gutt

Hold dig langt væk fra SAS.

Tag Norwegian. Der får du en langt bedre karriere.

Mvh

SE210
SE210 is offline  
Old 13th Oct 2010, 14:35
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
SAS Group - Press

It's on! Mon tro når de skal begynne å ansette flygere igjen...?
bfisk is offline  
Old 14th Oct 2010, 09:23
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
bfisk, de har vel sikkert over 400 piloter som har førsterett når det skal ansettes igjen. Men så spørs det hvor mange SAS kommer til å trenge vs hvor mange som takker ja til å komme tilbake. Feeling lucky punk? Men at det ser ut som det er ting på gang er iallefall et positivt innslag.

SE210, nei takk til begge deler Not my cup of tea
Guttn is offline  
Old 15th Oct 2010, 09:25
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Om jeg føler meg heldig, punk? Tja. Nja. Kanskje ikke i første runde, men på et eller annet tidspunkt blir en av to nødvendigvis nødt til å skje: SAS bygger seg ned/går konkurs/blir kjøpt opp, ELLER, de utvider og må ha ferskt blod.

Boarding.no : SAS holder pilotene - Cimber Sterling kabinen
Dueholm forteller at de skal ansette flere piloter og kabinpersonale i tiden fremover
Jeg tror det er kun et spørsmål om tid. Selv om det har vært mye fokus på SAS' undergang og bl.a. DYs fremgang, må vi huske på at SAS faktisk er et stort selskap med rundt ~140 (?) fly og hauger av gamle piloter som nærmer seg 65 (de nærmet seg i alle fall 60 for 4-5 år siden). Flyene flyr ikke seg selv, og selv om mange tidligere ansatte har fortrinnsrett (og det skal de ha, for all del!), er det ikke sikkert at alle de har lyst eller mulighet.

Så jeg tror det må være lov å håpe.
bfisk is offline  
Old 15th Oct 2010, 21:57
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det ser helt klart mye lysere ut nå enn for bare et halvt år siden, så ja det er en forsiktig optimisme som rår. Det virker som om de endelig har sett lyset med langrute(r) fra OSL, og så langt går visst salget av billetter så det suser. Men selvsagt må man vente til røyken har lagt seg litt for å se an utviklinga. Det at de signerer ny avtale med Cimber er også litt interessant, for artikkelen forteller at tidligere var det en SAS FC og en Cimber FO + CC, mens nå er begge i cockpit SAS piloter. Vet ikke helt hvor mye man skal legge i akkurat det, men kanskje litt?
Av de veldig mange som har fortinn så har nok de aller aller fleste funnet seg noe annet som de trives med og sitter i gode stillinger enten det er i lufta eller på bakken. Det er nok også de som bare venter på å få telefonen om å komme tilbake. Men som du sier, det er en gjeng som ikke lenger er ungdommer, og etterhvert når de alderen der de må pensjoneres. Vet ikke tall på hvor mange som deter snakk om for hvert år, men det blir nok endel og de stillingene må fylles hvis man antar at SAS skal fortsette som selskap.
Guttn is offline  
Old 16th Oct 2010, 01:34
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg tror det er stor sjanse for at nyansettelser i SAS kommer til å skje lenge før SAS' administrasjon og ledelse har sett for seg det i alle fall.

For jeg tror rett og slett det er en langt høyere andel av de rundt 400 "gamle" SAS-pilotene som har reansettelsesrett som ikke kommer til å komme tilbake enn det man har sett for seg når man nå prater om å ta folk tilbake.

Og når det skjer, kommer det plutselig til å ta fryktelig mye lenger tid å skaffe folk.

Heldigvis for SAS finnes det hauger og lass med unge, håpefulle med 737-rating for tiden, så det blir spennende å se hvor SAS kommer til å stjele piloter fra.
Nick Figaretto is offline  
Old 16th Oct 2010, 19:13
  #14 (permalink)  
 
Join Date: May 2001
Location: Norway
Posts: 286
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Heldigvis for SAS finnes det hauger og lass med unge, håpefulle med 737-rating for tiden, så det blir spennende å se hvor SAS kommer til å stjele piloter fra.
Tror ikke det er like lett ''stjele'' noen så lenge begynnerlønnen ligger langt under markedspris
.....for ikke å snakke om kanskje et av de dårligste arbeids og fritids systemer i bransjen
Hotel Charlie is offline  
Old 16th Oct 2010, 20:19
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2006
Location: Europe
Posts: 67
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
@font-face { font-family: "Verdana"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } @bfisk
Før du helt mister jordforbindelsen over SAS’s meriter, lad mig lige minde dig om følgende dugfriske facts:
Målt på RPK’s for august 2010 er SAS marginalt større end Finnair og Austrian Airlines, men mindre end Swiss, mere end halv så små som Iberia, 4 gange så små som BA, 5 gange så små som LH og mere end 8 gange så små som AF/KLM.
Mon ikke det er på tide at SAS stopper med at sammenligne sig selv med ”de store” i Europæisk luftfart, og i stedet rydder op i egen hønsegård før det går helt galt…..og afklæder sig Kejserens nye klæder og endeligt indser at de er reduceret til et mindre, om end meget kompetent, regionalt europæisk luftfartsselskab.

Ærbødigst

Hawkeye Red
hawkeye red is offline  
Old 16th Oct 2010, 22:36
  #16 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tror ikke det er like lett ''stjele'' noen så lenge begynnerlønnen ligger langt under markedspris
.....for ikke å snakke om kanskje et av de dårligste arbeids og fritids systemer i bransjen
Det var det som var poenget...
Nick Figaretto is offline  
Old 17th Oct 2010, 08:15
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Og det er et veldig godt poeng, men man skal huske at dette er fra omtrent sist gang de ansatte folk, for ca 10 år siden tror jeg det var, og da var lønnsnivået et helt annet. Som kjent er lønn ett av godene man forhandler om. Det samme er arbeidstidssystem. At pilotene (og kabinbesetning forsåvidt) har akseptert å være fritt vilt for besetningskontoret viser mye velvilje til å holde skuta flytende (omm enn såvidt) mens ledelsen må gjøre de grep de må. Hvis SAS overlever, og jeg tror de gjør det hvis de holder stø kurs nå, så er nok disse tingene noe som garantert kommer på forhandlingsbordet i en eller annen form.

Klart det er mange med 737 rating nå. Markedet er nesten overbefolket av dem, men det å ha en 737 rating betyr ikke nødvendigvis jobb eller opptak i SAS. Ikke at alle blir ansatt heller. Må minne om at de opptakene de har inneholder en god del tester som siler ut veldig mange. Så da er det også like store sjanser for de uten 737 rating, til å få seg jobb.
Guttn is offline  
Old 17th Oct 2010, 10:50
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
@bfisk
Før du helt mister jordforbindelsen over SAS’s meriter, lad mig lige minde dig om følgende dugfriske facts:
Jeg har da aldri påstått noe annet, har jeg det?

Jeg har sagt at til tross for at (i alle fall) norske medier har redusert SAS til en "underdog", er de fremdeles store. At BA/AF/Swiss/you name it er større kan så være, men "dugfriske facts" er at SAS opererer 141 fly, og er den klart største operatøren i skandinavia.
bfisk is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.