Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Jobbmarked i Norge de kommende årene?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Jobbmarked i Norge de kommende årene?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 4th May 2009, 20:23
  #41 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
TD; det er dessverre slik i eurohopper regionen. Har vært sånn i flere år, og kommer til å fortsette pga dagens krisesituasjon. Det er et evig jag om å komme først til mølla, og europeere virker som om de går over hverandres gjeldsnedbetalende kropper for å havne i en 737 eller 320. Man snakker om å selvfinansiere "ratingen". Man sier ikke hva slags rating det er, for det er inneforstått med at det er på en 737. "Classic" er billigst (dog ikke billig), men "NG" er framtida... Det er de som går for begge deler. Hvor folk får tak i så mange penger for å kurse seg selv kunne sikkert vært et eget studium. Noe av roten til alt vondt her borte er at det er relativt få flyskoler (sett i forhold til over dammen), og dermed er det ikke stort behov for fulltids instruktører. En annen ting er at det er relativt få små operatører, noe a la part 135. det ødelegger en god del for naturlig progresjon inn til airlines. Selskapene vet jo dette, og stadig flere ser på deg som ren utgift hvis du ikke punger ut for "ratingen". Det er snart slik at det er nesten alle selskaper med unntak av de gamle, tunge, tradisjonelle, som krever at du kurser deg selv. Inkludert de obligatoriske 6 landingene (minimum) i selve flyet - noe som innebærer at du som privatperson/elev må leie en 737 for å fly touch and go`s for å være helt ferdig med "ratingen". Det er helt forkastelig og burde vært forbudt.

Vwhy, jeg gjør det samme som deg. Jeg flyr kun med de jeg vet ikke krever egenfinansiert typerating m.m. av sine piloter. Om det hjelper? Sikkert ikke mer enn et mikroprosent, men man har da fortsatt sine prinsipper.
Guttn is offline  
Old 4th May 2009, 20:56
  #42 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Norway
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Har noen forslag for ab.initio. ATPL studenter fra f.eks. TFHS som da allerede har JAA sertifikater og MCC, men ikke mer enn ca. 200 timer SEP/MEP og ikke ønsker å punge ut flere hundre tusen i typerating? Jeg hadde en liten drøm om å jobbe som instruktør for å samle de første timene, men når alle løper rundt å shopper typeratings, er det noen som bryr seg om du har 200 eller 800 timer i småfly?

Pga. lav lånekassegjeld har man også muligheten å returnere til skolebenken i noen år hvis det viser seg at det er så vanskelig å få jobb at man bare vandrer rundt og er arbeidsløs.
Icenor is offline  
Old 15th May 2009, 14:54
  #43 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2006
Location: Allovertheplace
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
RE: Reb

Må si jeg er enig i mye av det du sier Reb. Men fordi om du er der du er, så regner jeg med at mange av de du ble kjent med gjennom utdannelsen ikke kan si det samme.

Viktig å ikke glemme risikoen med dette..
mortennb is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.