Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Benair

Old 16th Jan 2008, 16:08
  #21 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2002
Location: EU
Posts: 97
Guttn,

Så hva ville du rådet en ung mann som supercub24 til å gjøre? Få seg real world erfaring, lære seg operativ flyging, turbin, ifr, mcc, ising og alt som det medfører? Eller rett inn i en simulator for å lære seg riktig rekkefølge å trykke på knappene slik at flyet peker riktig retning?
Du blander grøten en smule. I dagens luftfart er det ikke verre eller bedre om du velger den ene eller andre retningen. Du har valgt å gå trappetrinnene, og det er det mange som har, inkludert undertegnede. Det betyr ikke at de som velger annerledes velger en dårligere retning.

Det kan være mange årsaker til at man velger trappetrinnene; ikke tilgang på finanser for å kjøpe seg type rating, man er prinsipielt imot å kjøpe en rating fordi man mener det bør og skal et flyselskap tilby en ansatt, man har et ønske om å FLY mer mens man enda kan osv. osv. Man får på denne måten en annen, men ikke nødvendigvis en bedre inngang på karrieren.

Du som valgte trappetrinnene måtte også lære deg og trykke på knapper. Om flyet dermed pekte i riktig retning, det vet vel du best. Men du tilkjennegir en noe merkelig oppfatning av det å fly en middels jet-maskin dersom du med den kommentaren tror det er slik det foregår i en B737, A320 eller noen av de andre flytypene.

Jeg ville råde supercub24, og andre som tenker på en karriere i denne bransjen, til å innhente så mye informasjon som mulig om det å utdanne seg til flyver. Men kanskje aller viktigst, hva markedet sier om mulighetene for å få seg en jobb etterpå. Om du velger å gå rett fra skolen inn i den varme 737 cockpiten eller via ising og unpressurized flyvning over fjellene mellom Øst og Vestlandet, ja, det går for meg ut på det samme. In the end of the day så er det i grunnen bare to veier mot det samme målet.
Hårek den Hardbalne is offline  
Old 16th Jan 2008, 18:47
  #22 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: The land of fjords and busty blondes
Age: 37
Posts: 18
Mye bra her. Personlig tror jeg at når markedet er slik det utvikler seg nå kan man følge personlig preferanse, kanskje mer enn tidligere. Jeg har et genuint ønske om å håndfly mye, derfor er det disse jobbene jeg ønsker meg. Hadde jeg vært "jetjockey" hadde jeg nok ikke hatt betenkeligheter med å kjøpe meg en typerettighet slik markedet ligger ann nå. Det er rett og slett sånn det har blitt.

Tror at de fleste som går inn i denne utdannelsen har en forestilling om hva de ønsker å jobbe på og det er som det blir sagt at det ikke nødvendigvis er noe dårligere om du hopper rett i høyresetet på en jet. Markedet, behovet, kunnskapen og maskineriet forandrer seg veldig og jeg vil faktisk driste meg til å si at vi nærmer oss en ny æra innen luftfarten. Du skal ikke mange år tilbake før det var helt utenkelig for en lowtimer med 250 timer å få jobb som styrmann på en 73.

Jeg er absolutt for valgmulighetene, det er bare synd at det fortsatt styres så mye av penger.

Stick and rudder guys


Henrik
supercub24 is offline  
Old 16th Jan 2008, 22:48
  #23 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Norway
Posts: 65
Du skal ikke mange år tilbake før det var helt utenkelig for en lowtimer med 250 timer å få jobb som styrmann på en 73.
Ja og det er ganske skummmelt
Icenor is offline  
Old 16th Jan 2008, 23:19
  #24 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Du sier noe Hårek. Det stemmer at det stort sett er 2 veier å gå. Jeg regner da airline sponsored ab initio og det foreslåtte MPL sertifikatet inn under kjøp av typerating. Problemet, slik jeg ser det, er at man ikke kan få i pose og sekk. En 250-lowtimer kan umulig ha særlig erfaring i real world flyging, men kan helt sikkert fungere utmerket pga de flotte kursene og simulatortreningen. På den annen side kan en med, la oss si et par tusen timer på småfly (MTOW under 5,700kgs) kanskje være litt "satt" i måten han/hun flyr på. En blanding av disse hadde kanskje vært det beste?

En typerating er en typerating. De rette knappene skal trykkes i riktig rekkefølge og helst til riktig tid. Det er ingen større kunst,. og ja, jeg gjør det selv til daglig. Blir ganske sløv så heldigvis er det mange manuelle departures og 2 turer i sim hvert år.

Supercub, ja nå er det pilotenes marked, så det er bare å hoppe ombord før toget har gått. Med litt erfaring kan du nesten velge og vrake i selskaper. Men bare nesten. Noen vil at du skal fronte en typerating, noen opererer med bindingstid, og noen få gjør ingen av delene. Men som Hårek sier. Gjør dine undersøkelser og gjør deg opp en egen mening om hvilken retning du vil ta med karrieren din. Og ikke minst; ha det moro når du er på jobb ellers er det bare et evig jag mot noe som kanskje ikke finnes
Guttn is offline  
Old 2nd Jan 2009, 00:39
  #25 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2008
Location: Oslo Norway
Posts: 1
Ganske sprøtt egentlig

Forrige post er fra Januar 08 og forteller om pilotens marked. Velge og vrake jobber for de med erfaring. Nå, "kun" 12 mnd etter, er situasjonen totalt snudd på hodet og mulighet for jobb som nyutdannet lowtimer i Skandinavia er tilnærmet lik 0....dette oxo med superlav oljepris. Skulle vært gøy å hatt en krystallkule og sett 12 mnd frem i tid når det kan snu så fort...
eckers34 is offline  
Old 2nd Jan 2009, 06:26
  #26 (permalink)  
 
Join Date: May 2003
Location: Europe
Posts: 34
Oavsett vilken väg man tar tror jag att man på sikt har större behållning av att ha gått den långa vägen, även om det rent ekonomiskt och karriärmässigt är bättre att "köpa sig in". Men nog är det roligare att se bak på en varierad flygkarriär snarare än 40 år i samma jetburk....

men det kanske jag bara tycker för att jag tar den långa vägen

Och i mitt fall står MCC för My Craving for Cask strength, helst Laphroaig

God flygning och fortsättning!
glider is offline  
Old 2nd Jan 2009, 08:37
  #27 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 45
Posts: 227
Nå har også Westair Sweden begynt å sparke piloter, så det er ikke akkurat gode tider...
BestGlide is offline  
Old 2nd Jan 2009, 09:47
  #28 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
1 år i luftfart er en evighet. I disse tider skal man være glad hvis man har en jobb i et stabilt selskap. Man trenger ikke se langt for å finne selskaper som enten reduserer bemanningen eller går konkurs. Håper erfaringen som de som har fått, og kommer til å få, sparken hjelper dem videre i søknadene framover.

Noen som vet om Benair skal ha folk, siden dette er den tråden?
Guttn is offline  
Old 3rd Jan 2009, 09:21
  #29 (permalink)  
K21
 
Join Date: Sep 2004
Location: Norway
Posts: 17
Supercub24

Du har den rette innstillingen og det vil nok hjelpe deg langt på vei. Selvfølgelig skal man lytte til råd og erfaringer, noe man skal gjøre livet ut

Det aller viktigste er til syvende og sist, hva du ønsker å gjøre!

Ikke glem at du en dag blir eldre, eksempelvis; Feriesystem, Fritid, Forsikringer, Pensjon og du skal ha lyst til å gå på jobben!

Lykke til!
K21 is offline  
Old 24th Mar 2014, 20:42
  #30 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2013
Location: The Moon
Posts: 6
benair

var fint i benair før, da det var litt produksjon, fly og andre folk i ledelsen. Det selskapet har tapt seg, det er blitt topptungt (velter snart?), kun 1 rute og dessverre en flygesjef som tar alle ad hoc oppdragene selv. Det verste er måten de behandler folk - slik man slett ikke skal. trusler, setter ikke folk opp på roster om du ikke lister deg på tå med lua i handa, ingen kommunikasjon, osv... ikke en lagspiller akkurat vil vel helst fly for sundt igjen han men tviler på at de vil ha en sånn udannet og rar fyr. Hva vil kundene der tenke og tro om de kommer i kontakt?
Trost is offline  
Old 28th Jul 2014, 11:55
  #31 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2014
Location: outside
Age: 41
Posts: 7
stemmer, uffamei...

Synd de saboterer for sine egene kolleger og gjør overgang til andre selskaper vanskelig. Mange eksempler på det. Ikke rart mange ikke liker dem. Siste jeg fikk høre om dem er at benair gir ut standard fine attester til pilotene sine. På referansesjekk (hvis du som pilot får ny jobb) sier ledelsen noe helt annet, gjerne kun negativt og masse løgner. Grunn til det er en misunnelig, svært smålig og passivaggressiv flygesjef som ikke er god i hue. En skikkelig "back-stabber" i ordets rette betydning. Tøff bak tastaturet men ikke så tøff i virkeligheten. Han er en veldig spesiell skrue, introvert raring som foretekker mye drama, overvektige og høylytte damer i overgangsalderen. Bare spør gutta som var med dem på hompetur i skogen 2012...
Jeffy is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.