PPRuNe Forums - View Single Post - Benair
Thread: Benair
View Single Post
Old 16th Jan 2008, 15:08
  #21 (permalink)  
Hårek den Hardbalne
 
Join Date: Aug 2002
Location: EU
Posts: 97
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Guttn,

Så hva ville du rådet en ung mann som supercub24 til å gjøre? Få seg real world erfaring, lære seg operativ flyging, turbin, ifr, mcc, ising og alt som det medfører? Eller rett inn i en simulator for å lære seg riktig rekkefølge å trykke på knappene slik at flyet peker riktig retning?
Du blander grøten en smule. I dagens luftfart er det ikke verre eller bedre om du velger den ene eller andre retningen. Du har valgt å gå trappetrinnene, og det er det mange som har, inkludert undertegnede. Det betyr ikke at de som velger annerledes velger en dårligere retning.

Det kan være mange årsaker til at man velger trappetrinnene; ikke tilgang på finanser for å kjøpe seg type rating, man er prinsipielt imot å kjøpe en rating fordi man mener det bør og skal et flyselskap tilby en ansatt, man har et ønske om å FLY mer mens man enda kan osv. osv. Man får på denne måten en annen, men ikke nødvendigvis en bedre inngang på karrieren.

Du som valgte trappetrinnene måtte også lære deg og trykke på knapper. Om flyet dermed pekte i riktig retning, det vet vel du best. Men du tilkjennegir en noe merkelig oppfatning av det å fly en middels jet-maskin dersom du med den kommentaren tror det er slik det foregår i en B737, A320 eller noen av de andre flytypene.

Jeg ville råde supercub24, og andre som tenker på en karriere i denne bransjen, til å innhente så mye informasjon som mulig om det å utdanne seg til flyver. Men kanskje aller viktigst, hva markedet sier om mulighetene for å få seg en jobb etterpå. Om du velger å gå rett fra skolen inn i den varme 737 cockpiten eller via ising og unpressurized flyvning over fjellene mellom Øst og Vestlandet, ja, det går for meg ut på det samme. In the end of the day så er det i grunnen bare to veier mot det samme målet.
Hårek den Hardbalne is offline