Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Animasjon + CVR transcript - Colgan Q400 ulykken, Buffalo, New York.

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Animasjon + CVR transcript - Colgan Q400 ulykken, Buffalo, New York.

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 13th May 2009, 05:59
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Age: 56
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Animasjon + CVR transcript - Colgan Q400 ulykken, Buffalo, New York.

Animation

http://www.ntsb.gov/dockets/aviation...027/418693.pdf

Discuss
Norsk is offline  
Old 14th May 2009, 09:21
  #2 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tja... Gear down, flaps 15 og CLs max før glide slope, under straight-and-level flight er sikkert deres SOP, men det er aaalt for tidlig for en Q400 (Med mindre flyplassen ligger høyt, og de 2.300' i animasjonen er QNH) - spesielt siden vedkommende ikke øker motorpådrag og glemmer airspeed. Det er liksom ikke til å unngå (eller...tydeligvis er det jo det da...) å kjenne at Kua bremser med hjul ut og CLs max...
Ser ut som om de gir gass umiddelbart ved stall wng/shaker, men siden man bruker kraftige utslag på balanseror midt i en steiling, er vel utfallet gitt. Basick stick and rudder gikk ut vinduet. Virker ikke som om recovery procedures sitter i ryggmargen. Egentlig skal max pwr på Kua kunne dra deg rett ut av steilingen, selv med hjul og flaps ute.
Jeg takker min gamle flyskole for akrobatikkundervisning, og ser verdien av å kunne få ratte litt, og få litt confidence og ryggmargsrefleks til bruk i sånne situasjoner.

Jeg var ikke der, så jeg har egentlig ikke peiling. Spørsmålet er egentlig; Hvorfor virket alt normalt for crewet? Fatigue? Inexperience? Bad SOPs? Poor training?
Kjenner det går kaldt gjennom ryggen og nakkehårene reiser seg når man leser siste recording ..."we're [sound of scream]". Fy faen.
Crossunder is offline  
Old 14th May 2009, 10:23
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2006
Location: Europe
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Flight 3407 Tapes Released - CBS News Video
Avyator is offline  
Old 14th May 2009, 20:35
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kan inte annat än hålla med Crossunder. Att ta ut gear, flaps 15 och condition levers till max, samtidigt som man sitter med power nästan nere i "flight idle", det går bara inte! Det måste finnas nåt bakomliggande, för så kan dom inte ha opererat normalt.
Narog is offline  
Old 14th May 2009, 21:37
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2000
Location: stockholm SWEDEN
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fruktansvärt tragisk olycka.
Notera att flap 15 begärdes men endast hamnade i 10. Högre stallfart.
Vid stall med is där tail tappar lyftkraft är det rätt att ta upp klaff. Det var inte det som skedde här. Gear var på väg upp men försent då nosen var lyft och farten var alldeles för låg. Troligtvis reagerade piloten på vad han trodde var en GPWS varning. Annars är det svårt att förstå varför han pitchade upp med max power.
4:th of july is offline  
Old 15th May 2009, 03:49
  #6 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Annars är det svårt att förstå varför han pitchade upp med max power.
Perhaps some kind of panic reaction like when a student pilot gets to experience a stall for the first time: Pull back and get away from the ground..

Horrible accident and sooo preventable: Perfectly good airplane, benign wx with perhaps a touch of ice...Just like them Turks in AMS: Forgot to look at the airspeed indicators...

å kjenne at Kua bremser med hjul ut og CLs max...
Kua..? So that is the nickame for the Q-400 in Norway? Clever..

What did the SAS drivers call their B-737-600? Grisen?

Anyhow, tragic it is and all because of lack of basic flying.
TowerDog is offline  
Old 15th May 2009, 11:59
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
GPWS warning medfører muntlige advarsler som "Too low - terrain" og "Pull up". En stick shaker er last line of defence hvis man ikke har fulgt med på airspeed vs configurasjon på flyet (inkludert is). Det er en høyde hvor GPWS varslene og stick shaker er litt i konflikt, men man kan ikke få begge samtidig. Det blir litt dumt hvis man får stick shaker samtidig som man får "Pull up" fra GPWSen. Skal ikke spekulere så mye her, og jeg flyr ikke på kua så den kan jeg overhodet ikke. Men en ting er sikkert; man skal vite hvor man er, hvordan flyet er konfigurert, og hva man må gjøre for å komme seg ut av et trangt hjørne. Det gjelder alle fly. Her har det tydleigvis feilet. Flyet har reagert akkurat som det skal.
Guttn is offline  
Old 17th May 2009, 08:37
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hangar.no har en interessant artikkel rundt dette havariet idag. Det har visst blitt stilt noen spørsmål vedrørende faktorer rundt flysikkerhet vs de generelle arbeidsbetingelser (pendling, arbeidstidbegrensninger, lønn etc). Det blir endel fokus på dårlig lønn, dessverre, siden det er endel andre viktige faktorer som kan være med på å endre en flygers fokus på en uheldig måte. Har sagt det tidligere; it takes an accident...
Guttn is offline  
Old 18th May 2009, 06:00
  #9 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Age: 56
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg er ikke enig at dette har noe med "fatigue" å gjøre. Det blir å forenkle problemet å si at de var trøtte og utkjørte i forkant og er ikke en u-typisk måte for de ansvarlige myndighter å skyve problemet over på selskapet og deres ansatte. Ett (av mange ang. FAA) problem her i USA er at FAR 61 og 141 ikke krever trening på stall avoidance men heller stall recovery. Man sitter altså å trener å trener med pinlig nøyaktighet på en perfekt entry til en stall for så å prestere en så perfekt recovery som mulig. Det kreves derimot trening i wake turbulence avoidance. Ang. stalls så skal man trenes i awareness. Det er ikke det samme som avoidance. Dette forteller meg at disse begrepene har forskjellige definisjoner. Jeg har selv intervjuet hundrevis av trafikkflygere og det er skremmende hvor mange som har huller i sin forståelse av de mest grunnleggende teorier og begreper. Basic aerodynamics er intet unntak i den sammenheng. Hvordan de har klart å karre seg gjennom så mye trening og sertifiseringer er for meg helt uforståelig. Det sier jo litt om kunnskapsnivået til instruktørene og kontrollantene (examiners). Desverre, disse instruktørene og kontrollantene er opplært i et "sykt" system og vet ikke bedre og kan kanskje ikke klandres for det.

Problem nummer to er mangelfull erfaring men det subjektet orker jeg ikke å begi meg utpå nå.
Norsk is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.