Go Back  PPRuNe Forums > Misc. Forums > PPRuNe Problems or Queries
Reload this Page >

PPRune Acting up May 24 - blocking some countries

PPRuNe Problems or Queries The home for site specific queries and comments on PPRuNe desktop and mobile.

PPRune Acting up May 24 - blocking some countries

Old 24th May 2018, 16:23
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 550
Snoop Cloudflare DDoS

I have experienced inability to login to this site today (25/5/2018) from 1300 Zulu until just now. I was getting a Cloudflare 521 error. I was able to access the main Forum Page, but any attempt to access a sub forum resulted in the aforementioned error message. Of concern was the fact that ARRSE was down as well. I wonder if the transatlantic cable is severed and if any other PPRuNers have had the same difficulty today.

- Ed

Perhaps this offers a clue:Error

Offline

ARRSE and NN are offline because of a major power outage in the data centre containing the beating heart of the two sites - the database server. Yes, we know that there should be failover, disaster recovery and so on, but this is not a major bank that you're dealing with here.There's pretty much nothing that we can do at the moment except wait, along with thousands of other tennants in the affected data centres.More news when we have it, or more likely it will just work again at some point. Hopefully.

Web server is down









Last edited by cavuman1; 27th May 2018 at 01:05. Reason: Add Explanation, Spelling
cavuman1 is offline  
Old 24th May 2018, 16:25
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2002
Location: Florida
Posts: 0
PPRune Acting up May 24 - blocking some countries

I suddenly could not access PPRuNe during my day for a while. When I finally did get through I got some messages about browsers needed checking and then the page was only partly loaded until I did a refresh.

Any news on the problem being on my end only or generic?
lomapaseo is offline  
Old 24th May 2018, 16:31
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2010
Location: UK
Age: 64
Posts: 51
not just you #metoo
golfbananajam is offline  
Old 24th May 2018, 16:50
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2002
Location: West Wiltshire, UK
Age: 68
Posts: 412
Same things happening to me, it takes several attempts to get a page to load, with a constant stream of "database error" messages coming up now. Before that error screen I often get a Cloudflare "checking your browser" message, which always then results in the "database error" message, which seems to be coming from the forum software itself, as it mentions that the administrators already know about the problem.
VP959 is offline  
Old 24th May 2018, 17:02
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2006
Location: East Anglia
Posts: 727
Me as well
FantomZorbin is offline  
Old 24th May 2018, 18:48
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2013
Location: USA
Posts: 85
Me as well. It looks like the forum PHP code is having trouble connecting to the mysql database, as the error is being generated in response to a failed mysqli_real_connect() call.

The interesting question (to me) is why CloudFlare DDoS protection is kicking in. Maybe just as a result of the HTTP 503 & 520 errors that CloudFlare is seeing coming from the forum? But a real attack could certainly cause mysql connection issues simply due to concurrent connection limits, etc. Of it could be all the folks reloading the page trying to get it to work! Heh.
core_dump is offline  
Old 26th May 2018, 22:56
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Newport
Age: 68
Posts: 491
Busters picture in this weeks Capcom is missing, it must have been there judging by the numbers of entries but I don't see a picture. Previous Capcom pictures are displaying. Is it me or is there something wrong?
JAVELINBOY is offline  
Old 28th May 2018, 11:05
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Apr 1998
Location: Mesopotamos
Posts: 1,602
I've been seeing similar errors that appear more like DNS problems than database server errors.

On the 1st of April, 2018, Cloudflare in partnership with APNIC released recursive DNS servers 1.1.1.1 and 1.0.0.1 (see https://1.1.1.1 for the story), perhaps they are using it in their own network for services like this. Both IP addresses of 1.1.1.1 and 1.0.0.1 come with historical baggage that Cloudflare is trying to steer away from to make it useful again.

Last edited by cattletruck; 1st Jun 2018 at 11:16. Reason: accuracy, they are not authoritative DNS servers
cattletruck is offline  
Old 29th May 2018, 06:47
  #9 (permalink)  
 
Join Date: May 2008
Location: United States
Posts: 99
re PPRune "Acting up" May 24 (and also around midnight GMT on May 28-29)

On May 24, around 1800 GMT, encountered what appears to be same issue (displayed a page headlined "database error" and stated "The PPRuNe Forums database has encountered a problem").

A check using https://downforeveryoneorjustme.com/ indicated the site appeared to be down.

Happened again at midnight GMT on May 28-29, 2018. Given the hour, wasn't sure if site undergoing planned maintenance, or ??? I didn't try again until hours later, so can't speak to duration of the most recent apparent outage. Site administrators almost certainly aware of issue, so this is simply for benefit of anyone else who encountered that error message. It isn't just you.
Passenger 389 is offline  
Old 29th May 2018, 11:15
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Mar 1999
Location: Domaine de la Romanee-Conti
Posts: 1,685
Angry Vietnam banned from PPRUNE?

"The owner of this website (www.pprune.org) has banned the country or region your IP address is in (VN) from accessing this website"

Can only access by VPN now

Seriously PPRuNe management, are our posts THAT bad?
Luke SkyToddler is offline  
Old 29th May 2018, 13:31
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2002
Location: West Wiltshire, UK
Age: 68
Posts: 412
It was happening again on and off this morning, between around 10:00 and 12:00 GMT, very roughly. Same database error message as before, but this time the glitch seemed to be very sporadic.
VP959 is offline  
Old 29th May 2018, 14:52
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2017
Location: UK
Posts: 0
Sight ? sight ?......
dook is offline  
Old 29th May 2018, 15:50
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2005
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,011
PPRuNe now insist of captcha at any move

What's wrong? I'm logged on and on my home computer, definitely without ant virus treats and at static IP. But any move - forum change, page reload, truing to answer post - oops and page with Captcha protection fires on me.​​​​​​​

Kulverstukas is offline  
Old 29th May 2018, 16:53
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago
Posts: 127
Using Firefox. Added the Privacy Pass. Seems to work okay.
Bob.
Bob Lenahan is offline  
Old 29th May 2018, 18:06
  #15 (permalink)  
***RETIRED*** Do Not Contact
 
Join Date: Dec 2013
Location: LA
Posts: 1,207
Be sure your browser accepts and does not delete cookies.
IBobi is offline  
Old 29th May 2018, 18:08
  #16 (permalink)  
***RETIRED*** Do Not Contact
 
Join Date: Dec 2013
Location: LA
Posts: 1,207
Any ongoing issues?
IBobi is offline  
Old 29th May 2018, 19:17
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2007
Location: moraira,spain-Norfolk, UK
Age: 79
Posts: 375
Ongoing issues - yes since about 3 days I get a panel from PPRuNe on each
new screen and have to click I agree all the time.
esa-aardvark is offline  
Old 29th May 2018, 19:33
  #18 (permalink)  
***RETIRED*** Do Not Contact
 
Join Date: Dec 2013
Location: LA
Posts: 1,207
Originally Posted by esa-aardvark View Post
Ongoing issues - yes since about 3 days I get a panel from PPRuNe on each
new screen and have to click I agree all the time.
Did you
  • log out and back in
  • clear browser cache
  • ensure your browser accepts and doesn't delete cookies
  • turn off ad block
?

If so, tell usThank you
IBobi is offline  
Old 29th May 2018, 19:52
  #19 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 550
Unhappy DDoS Recurrent Error Message

Dear IBobi, I have had further difficulties accessing this site today. I got a Cloudflare Error 521 message repeatedly from 1600-1900Z. I have complied with the steps you kindly suggested above. I will attempt deeper diagnostics when and if the problem resurfaces.

- Ed
cavuman1 is offline  
Old 29th May 2018, 20:25
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2007
Location: Near EGSS
Posts: 226
Had most of these problems intermittently over the last few days. Now when I use wifi here in Budapest I get a message saying access from Hungary IP address is refused?? It was ok this morning. No problem with mobile data.
ea200 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.