Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

pilot.no

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 25th Apr 2012, 10:57
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: norge
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
pilot.no

hei

noen som har tatt opptaksprøvene til pilot.no og kan dele litt info?
fleskefeiten is offline  
Old 25th Apr 2012, 14:34
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2007
Location: upper hemisphere
Posts: 81
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Drømmen

Å bli pilot er selve drømmen for mange. Pilotyrket er spennende med reiser til hele verden, høy status, faglige utfordringer i nye flytyper og nye destinasjoner, gode karrieremuligheter i et profesjonelt miljø, god lønn, og ikke minst et yrke med en fantastisk utsikt fra ”kontoret”. Trolig er det svært få yrker som har en så høy yrkestilfredshet som piloter.

Fremtidens pilotbehov

Det er forventet en stor etterspørsel etter piloter de kommende årene. Folk reiser mer både i jobb og fritid, og i Norge flyr vi spesielt mye. Flytrafikken øker hver eneste måned, og de store flyselskapene setter stadig nye fly i trafikk. Dette sammen med en uunngåelig stor pensjonsavgang blant piloter vil føre til et ekstra stort pilotbehov i Norge de kommende år. Nå er tiden for å begynne på en pilotutdanning."

Total pris fATPL : 870k NOK. What a bargain!!
LeftHeadingNorth is offline  
Old 25th Apr 2012, 15:04
  #3 (permalink)  
RTO
 
Join Date: Feb 2011
Location: Scandinavia
Posts: 124
Received 0 Likes on 0 Posts
Å bli pilot er selve drømmen for mange. Pilotyrket er spennende med reiser til hele verden, høy status, faglige utfordringer i nye flytyper og nye destinasjoner, gode karrieremuligheter i et profesjonelt miljø, god lønn, og ikke minst et yrke med en fantastisk utsikt fra ”kontoret”. Trolig er det svært få yrker som har en så høy yrkestilfredshet som piloter.
I call bollox!
RTO is offline  
Old 25th Apr 2012, 17:29
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tror vi snakker ny verdensrekord i bollocks.
PropsAreForBoats is offline  
Old 25th Apr 2012, 19:53
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wherever the wind takes me...
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det er forventet en stor etterspørsel etter piloter de kommende årene. Folk reiser mer både i jobb og fritid, og i Norge flyr vi spesielt mye. Flytrafikken øker hver eneste måned, og de store flyselskapene setter stadig nye fly i trafikk. Dette sammen med en uunngåelig stor pensjonsavgang blant piloter vil føre til et ekstra stort pilotbehov i Norge de kommende år. Nå er tiden for å begynne på en pilotutdanning.


Bollocks x3!
DauphinDude is offline  
Old 25th Apr 2012, 20:15
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Den eneste tilleggsutdanningensom kreves er trening på den flytypen man skal fly når man får jobb, en ”Type Rating” på for eksempel en Boeing 737 eller en Airbus 320. Dette er kurs som normalt varer to til tre måneder og gjennomføres i flyselskapet man skal jobbe som pilot.

HAHAHA HA.

De glemte å si at det koster et par hundre tusen,30000 i gebyrer, renter på lån, mat, sikkert boutgifter og julepresanger.

Man sitter igjen med et par hundre timer, det er da bare tusenvis av folk foran i køen.

Har ikke hørt om noen som har fått jobb på dette grunnlaget noen gang. Det er så mange arbeidsledige piloter at de er stablet i høyden rundt omkring.

Hvis de får ca 1.2 mill i gjeld og renten stiger har man ikke en gang råd til å jobbe for norwegian som starter på 2000 euro pr mnd, så man må kjøpe mer timer, eller bli instruktør. Med mindre det kommer en enorm pilotmangel, noe som har vært varslet siden år 1200, så ligger man veldig tynt ann. Glem,bli,båt, mat? Kanskje litt First Price i helgene.
Jobhunter is offline  
Old 25th Apr 2012, 20:20
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fleskefeiten, snakk med noen i bransjen, ikke noen som fikk jobb for mange år siden. Opptaksprøvene er bare for å sjekke at du ikke er helt udugelig. Flyskoler har måtte refundere pengene til folk som har brukt flere hundre tusen uten at de har evnene til å få sertifikatet. Når du viftter med 870 000, så skal det mye til for å få et nei. Bruk noen timer på nett, du risikerer med stor sansynlighet konkurs med mindre du er stinn av penger.

Husk instruktør koster ca 100 000,30 000 i avgifter. Du kan sikkert ikke jobbe så du får nok ikke skattefradrag på gjeld. Typerating 200 000, kjøpe timer på 737 200 000 eller mer pluss tapt arbeidsinntekt.

Til slutt stiller du egentlig ikke bedre enn noen som har tatt et minimum et annet sted.
Jobhunter is offline  
Old 25th Apr 2012, 21:21
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
870k for 200t fordelt på 2 år.. både tids- og kostnadseffektivt detta altså..
aloha1985 is offline  
Old 25th Apr 2012, 22:09
  #9 (permalink)  
JIC
 
Join Date: Sep 2004
Location: Europe
Posts: 59
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hey fleskefeiten...

Nu er jeg godt nok dansk, med de handicap der følger med der......

Men jeg nåede kun og kigge på deres forside og allerede der blev jeg "skræmt væk".

1. De har en 767 med SAS bemaling på deres hjemmeside, en flyver SAS snart IKKE har haft i ca. 10-15 ÅR. Ikke voldsomt professionelt.

2. Som sagt så er jeg dansk og forstår måske ikke helt hvordan det norske skal forståes, MEN!!!..... De skriver at deres uddannelse kvalificere til SAS og Norwegian. Old news my friend det gør ALLE godkendte JAA uddannelser. De skriver det som om at deres uddannelse er speciel og håber på at folk læser: " Vores uddannelse er godkendt af SAS og Norwegian."

Personligt synes at de lugter langt væk af at de godt ved hvad de skal skrive for at folk tænker WOW!!!Folk jeg vil holde mig langt fra. De siger et men giver noget andet.


Held og lykke
JIC is offline  
Old 25th Apr 2012, 22:13
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Å bli pilot er selve drømmen for mange" Ja, det er nok det eneste som er sant med den annonsen Merk at det står "pilot er selve drømmen" og ikke "pilotyrket". Dette er 2 vidt forskjellige ting. Misforstå meg rett her.. Det å fly er utrolig kult! Fly rundt omkring på godværsdager, kanskje med venner, kjærestenen, helt alene, whatever ikke sant. Drømmen handler om frihetsfølelsen det er å kunne se verden fra fugleperspektiv under egen kontroll. Mange forveksler denne drømmen med pilotyrket. Yrket er noe helt annet, og du gjør rett i å gjøre masse research før du vurderer å ta noen opptaksprøver for å komme inn på en flyskole. Pilotyrkets gullalder var forbi da 80-tallet nærmet seg slutten. At horder med pensjonister skulle medføre enorm etterspørsel har flyskolene sagt hele tiden. Eneste gangen det var pilotmangel var under 2. verdenskrig. Aldri siden. Mange har ofret mye for å komme seg inn i yrket. Enten det er familie, penger, venner, fritid, ja, alt dette man tror man kan få tilbake når man sitter der oppe og har klart å tjene noen få kroner på å fly. Mange vil si at det ikke er verdt det. Mange burde ta dette som et godt råd på veien. Mange av oss som flyr kan ikke lenger anbefale noen å påbegynne dette livet, da vi ser og erfarer hvilken vei det går.
Men, hvis det er drømmen om å kunne fly og ha det gøy, så vil jeg på det sterkeste anbefale deg å først ta deg en ordentlig utdannelse og få deg en stabil jobb (en sånn du ikke trenger å måtte gå til streik for å kunne ha f.eks sykepenger, pensjon, fast ansettelse - sånn som vanlige yrker oftest har). Deretter kan du ta deg et PPL og kose deg så mye du vil.
Guttn is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.