Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Nesten alle fra det første kullet ved UiT vil få jobbtilbud fra DY

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Nesten alle fra det første kullet ved UiT vil få jobbtilbud fra DY

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 14th Oct 2011, 13:59
  #21 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Rostered monthly
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvis noen trenger meg, så finner dere meg i skammekroken.
Albicilla is offline  
Old 15th Oct 2011, 01:14
  #22 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norway
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Har ikke noe imot at DY ansetter folk rett fra flyskolen.

Men det som irriterer, er at når jeg var ferdig på flyskolen, så var det viktig med erfaring, og uansett hvor man søkte, så fikk man disse sprsmålene; hvor mange timer har du totalt ? Hvor mange timer på 2-motors ? Hvor flyr du nå, og når fløy du sist ?

Når jeg nå har 3500 timer totalt, og 2500 timer på jet, så er det fortsatt umulig å få intervju med Norwegian.
Nå skal de altså ta folk direkte fra flyskolen, så de kan spare penger på lønn, og la kandidatene kjøpe type-rating.

Er virkelig en skitten bransje blitt dette.

Er det noen som vet hvor mange ledige piloter det finnes i Norge /Skandinavia ?
kapteinidus is offline  
Old 15th Oct 2011, 06:26
  #23 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2011
Location: USofA
Age: 56
Posts: 22
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jesus, mann. Ha litt pride.

Kanskje de rett og slept ikke vil ha DEG. Kanskje noen ikke like deg. Kanskje noen ikke liker CVn din. Kanskje dine referanser er idioter.

Det er da faen meg ingen menneskerettighet a fa intervju I Norwegian. Rett deg opp og Ta det som en mann.
NAIA is offline  
Old 15th Oct 2011, 07:26
  #24 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2010
Location: South of the Border
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jesus NAIA, det er vel ikke noe poeng i å gjøre folk paranoide heller. Du virker å insinuere at det lå dyptliggende og granskende analyser til grunn før DY kalte inn folk på intervju tidligere. That´d be something! Men ting har jo forandret seg, nye kokker er i sving. Resultatene ser vi først nå.

Så er det en selvfølge at alle selskaper har rett til å intervjue og ansette hvem de vil, samt at det ikke er noen folkerett på intervju her eller der.

@Quag
Kontakter er alfa omega i denne bransjen og det har det alltid vært...Du kan si hva du vil om det men det kommer neppe til å endre noe.

Når det gjelder alt du skriver om at the **** hits the fan osv så:
Erfaring og relevant erfaring er to vidt forskjellige begrep. Om jeg har fløyet 1000 timer rundt flaggstanga i hagen min så gjør det meg overhodet ikke noe mer forberedt enn en som har 250t+. Om du f.eks ser på en skole som TFHS i Sverige så har de drevet med dette siden 1989 og pilotene har stort sett gått rett i flyselskap uten at fly har dalt ned fra himmelen så at det skal bli tilfelle ved UiT har jeg liten tro på.
Det er uansett ikke forandret noen krav fra tilsynets side slik at de disse lowtimerne skal karre seg igjennom en evnt skilltest....
Det er vel ingen som forventer at noen av gutta fra UiT skal takke nei til et evnt. tilbud fra DY på grunn av alle de som ikke har fått intervju?! På tide å stikke fingern i jorda her...
Flere som trenger stikke fingern i jorda her, og kalle en spade for en spade. Det DY driver med er kostnadskutt, ikke noe annet. Forsåvidt ærlig sak det, men don´t make this a pissing contest når det ikke er det. Kvalifisert folk med erfaring finnes, men ikke alle er villig til å jobbe for knapper og glansbilder. (Ref. ny lønnskala, den kommer før eller siden)

Ser du bruker skilltesten som et bevis for kvalitetssikring. Haha, si meg jobber De i Tilsynet? Dette var dagens...
Goldenbawls is offline  
Old 15th Oct 2011, 08:22
  #25 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jøsses så mye rart som blir skrevet her nå! Noen virker nesten religiøse også !
For det første; har de fått tilbud om intervju eller tilbud om jobb? Den ene medfører ikke nødvendigvis den andre. Og vi vet vel alle som en at i flybransjen spesielt er det ingenting som heter jobbgaranti, og i hvertfall ikke noe som heter rettferdighet. Det er kanskje ett av de eneste yrkene hvor man må starte helt på bånn igjen hvis man mister jobben (hvis man ikke gjør kontraktspilot ut av seg da..., men da råder usikkerheten i større grad enn før).
For det andre; disse unge lovende fra UiT er kanskje de som er mest testede og screenede (er det et norsk ord?) som DY har/får i pilotstallen sin. Hvorfor? Ganske enkelt fordi 737 skrevet i sertifikatet pluss noen i selskapet som sier at vedkommende er en grei person har landet seg et intervju, og gjerne jobb deretter. Heldigvis forandrer tidene seg, og kanskje dette er til det bedre? Det er vel heller ikke snakk om hundrevis av nye piloter som kommer rett fra flyskolen, kanskje nærmere et dusin i året?
For det tredje; om det er MPL som er den store kjepphesten/bøygen hos mange, så er jeg med på den. Men det er en annen diskusjon, som jeg mener bestemt at vi har diskutert på vårt beste/verste vis her inne. Dessverre så er vel ingen av oss i en posisjon hvor vi kan forby MPL sertifikatet og treningen, så vi må enten leve med det, eller håpe at de store foreningene (ECA/IALPA) jobber med saken.
Fortsatt betyr ikke noe av dette at det er noe som skulle tilsi at disse nye, ferske pilotene har gjort noe galt, for de har blitt trent og sertifisert iht gjeldende lovverk (huff nå høres jeg ut som Tilsynet). Har selv møtt 2 av dem, og de virket som helt normalt flyinteressert ungdom (akkurat som vi var). At de har sjansen til å få seg jobb UTEN å måtte betale for det er noe som burde applauderes, og burde kanskje vinkles inn til å bli normen . Om DY pilotene har litt gruff angående dette så er det deres forening som burde ha en konstruktiv dialog med treningsavdeling og ledelse om dette.

Kort oppsummert; tidene forandrer seg (igjen), noen har mer tur enn andre (det er ikke mange), og vi burde alle sammen gratulere våre nye kolleger med intervju/jobb rett ut fra flyskolen!
Guttn is offline  
Old 15th Oct 2011, 11:51
  #26 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Er det helt klart nå? Sist jeg snakket med BH var det en mulighet, men ikke fastsatt...
aloha1985 is offline  
Old 15th Oct 2011, 17:41
  #27 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2010
Location: Limbo
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Byrå = Arpi Aviation?
directmisbi is offline  
Old 15th Oct 2011, 18:45
  #28 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fare for at det blir OAA/Parc, i så fall...
aloha1985 is offline  
Old 16th Oct 2011, 01:21
  #29 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norway
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
DY holder erfarne piloter for narr

Jeg har regelmessig opdatert med DY siden 2007.

Da begynte jeg å fly 737, og har nå 3500 timer.

Har fløyet på både -400 & -800, og snakket med Steiner Mollan ifjor. I år er det Bjørn Hansen...

Svaret er det samme; prøv igjen til våren, og når våren kommer, så er det "prøv igjen til høsten.."
kapteinidus is offline  
Old 16th Oct 2011, 09:39
  #30 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
kapteinidus: Og poenget ditt er? At du er skuffet fordi du ikke har fått intervju? Kan jo skjønne det, men det er jo virkelig ingen rettighet å få intervju selv om du har plenty av 737-tid. De har jo tatt alt muligrart av folk, både med masse 737 erfaring og til de som aldri har tatt i en `stor` jet-maskin.
Er vel en kombinasjon av mange faktorer for å komme gjennom `nåløyet´ der, men det må da finnes andre steder du kan søke jobb? Eller er Norwegian det eneste alternativet som gjelder for deg?
berserker is offline  
Old 17th Oct 2011, 03:37
  #31 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norway
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Har aldri sagt det er noen rettighet i det hele tatt å kjøre 737. Men hver gang jeg har snakket med DY, så virker de veldig positiv.

Hadde en prat med Steinar Mollan februar 2010, og han mente jeg hadde meget relevant erfaring, fløy både NG & Classic, dvs -400 og -800.

Var snakk om at det kunne bli intervju i mai. Så kom mai, og ingenting skjedde.

I sommer var jeg i kontakt med B H, og han sa "sesongen" startet i oktober, og at de da intervjuet de som skulle begynne tidlig neste år.
Jeg ble bedt om å holde kontakt via e-post.

Så skrev jeg til han i september, og spurte hvordan de lå an. Svaret var at de hadde nok kandidater for alle planlagte kurs.

Så ja, jeg er skuffet. Dersom det var sånn at det var meg de ikke ville ha, så kunne de sagt det, så kan jeg søke andre steder.

Men de skaper hele tiden falske forhåpninger, man tror at det endelig er sin tur, så er beskjeden at man skal bare prøve igjen seinere...
kapteinidus is offline  
Old 17th Oct 2011, 07:51
  #32 (permalink)  
 
Join Date: Jul 1998
Location: Northern Europe
Posts: 42
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Så vidt meg bekjent, tar UiT elevene både CPL og ATPL skriftlig, så det er vel ikke noen issue her. Håper virkelig at DY ikke tar dem inn - sånn at vi i SAS kan få gleden av å få noen unge og ambisiøse styrmenn inn i vårt system isteden. Dessverre ser det ut til at det første kullet er litt tidlig ute ift ansettelse hos oss rett fra skolen, men vi håper på dere som kommer etterhvert! Gratulerer ihvertfall med fullført utdannelse til dere som er klare og lykke til i en spennende verden!
TTail is offline  
Old 18th Oct 2011, 13:16
  #33 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2000
Location: Scandiland
Posts: 480
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"DY har kanselert intervju runden, skal bruke piloter fra byrå.. Noen som kjenner til dette?? 2.hånds info fra Bjørn Hansen!!"

Det här stämmer med den information jag har också. Enligt andrahands info från det möte Arpi-piloter i HEL hade med ledningen i NAS fick de veta att inga fler skulle anställas i NAS som fast anställda, utan man skulle i fortsättningen utöka med utebaser och kontraktsjobb. Precis enligt samma modell som Ryan. Så vitt jag förstår har experimentet i HEL varit en lyckad affär med goda intäkter och låga kostnader från dag 1. Tydligen är det modellen att fortsätta med.

Jag har legat på för jobb i NAS sedan 2007. Verkligen snöpligt att det skulle bli så här, men tiden och engagemanget som man lagt ned ger inte automatisk rättighet till intervju och jobb. All lycka och välgång till de som hann få jobb i riktiga Norwegian.

mvh/ LnS
low n' slow is offline  
Old 19th Oct 2011, 01:31
  #34 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2011
Location: USofA
Age: 56
Posts: 22
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
All lycka och välgång till de som hann få jobb i riktiga Norwegian.
Om detta stemmer, lever samtlige med jobb i riktiga Norwegian på lånt tid , og vill trenge mer en lycka och välgång under presset som kommer mot dem fremover.

"Those that don't know history are destined to repeat it."
NAIA is offline  
Old 19th Oct 2011, 09:32
  #35 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2000
Location: Scandiland
Posts: 480
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Om detta stemmer, lever samtlige med jobb i riktiga Norwegian på lånt tid , og vill trenge mer en lycka och välgång under presset som kommer mot dem fremover."

Instämmer, jag ville mest hålla god ton...

/LnS
low n' slow is offline  
Old 19th Oct 2011, 13:35
  #36 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ta det med ro gutter. Disse gutta fra UiT kommer til å forsvinne innen få år. Årsaken til at dyktige, oppegående mennesker har valgt å fortsette som piloter i år etter år er høy lønn, gode, fleksible arbeidsvilkår, lav pensjonsalder, god pensjon og sist men ikke minst; manglende formell utdanning, som gjør det vanskelig å hoppe over til bedre jobber i andre bransjer.

Lønninger er under press, arbeidstider og øvrige vilkår er helt hinsides, snart er pensjonsalderen 65 år over hele fjøla, og pensjonsavtalene kommer ikke til å være særlig bedre enn det man kan oppnå andre steder. Legg på en universitetsutdannelse på toppen, og et relativt lavt studielån som er nedbetalt i løpet av få år, så har disse gutta innen kort tid funnet seg mer fornuftig arbeid enn å kuske rundt i en 737 900 timer i året borte fra familie, med et svært begrenset sosialt liv og med null faglig utvikling.

Last edited by Nick Figaretto; 19th Oct 2011 at 15:33. Reason: Typo
Nick Figaretto is offline  
Old 27th Oct 2011, 22:45
  #37 (permalink)  
 
Join Date: Oct 2006
Location: Dubai
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Grattis med utdannelsen,

Håper dere får bruk for den på tross av alle arbeidsplasser outsources til lavkostland. Derfor er jeg helt enig med Nick

Hele UiT bør vurdere om det er vits å bruke en mill, når arbeidplassene flyttes ut, slik som RY, DAT, WEST AIR etc flagger arbeidplassene til der det er billigst, enten det er arpi, parc, brookfield eller en kontrakt i budapest med base Bergen?
Desverre blir arbeidsledighets trygd bedre belønnet i lengden... Grrr!

LYKKE TIL
chesterfield is offline  
Old 10th Nov 2011, 11:13
  #38 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2010
Location: Norway/USA
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Selv om du er "god akademiker" på testene på bakken, så er det uansett noe annet å sitte i et fly.
Amen.

Nå kommer jeg litt på etterslengeren her, ettersom diskusjonen nå har tatt en vending i form av hvilket agency DY skal bruke framover.
MEN jeg vil gjerne få slenge inn mitt syn i svar på akademiaets forsvarere.
Dere har rett, ferdigheter innen fag som fysikk og matematikk er selvfølgelig ingen ulempe, men det krever vel strengt tatt mer for å bli en god pilot?
Tenker da på hvordan vedkommende handler i pressede situasjoner, som nevnt tidligere når "the **** hits the fan."

Mange vil nok nå til dags kritisere oss som har dratt til USA gjennom "skoler" som LFS og kanskje til, og med, si at vi er mindre verdt på markedet enn disse med Bachelorgrad fra UiTø.
Men å bruke akademisk bakgrunn som grunnlag for at vedkommende vil være "skarpere" i en presset situasjon er tøv og nonsens, hvor mye trening har disse kandidatene i high traffic areas med mye freq. congestion f.eks?

Det kommer selvfølgelig an på hvor i USA man har utdannet seg, men for min del som i likhet med mange andre dro til DAB, så føler jeg at jeg har vært gjennom en form for "trial-by-fire" med tanke på simultankapasitet og yteevne. Jeg fikk ikke akkurat tidenes beste resultat på LFS sin mini-SIAP, men dette var på ting jeg ikke hadde bakgrunn i fra før, i og med at min VGS-utdannelse var rettet mot fordypning i Engelsk og samfunnsfag.

Jeg har for eksempel hatt æren av å bli kjent med ganske mange der borte som allerede før de startet sin flyverutdannelse hadde diverse grader fra bl.a. Oxford i Aerodynamics, gode akademikere altså. Men dette gjorde dem ikke noe bedre enn meg på flight-tests og orals, tvert imot. (Altså har forhåndstesten slått motsatt ut for oss begge)

Jeg framlegger altså påstanden om at vi som har vært opplært fra bunnen av i områder som KDAB, hvor trafikken er ville vesten, har mer enn bevist vår evne til å fungere under press. (Dette er selvfølgelig en påstand med stipulasjoner, det finnes jo mange der borte som rett og slett er elendige, som jeg hadde deboardet flyet sporenstreks på grunn av om navnet kom på PA) Men jeg vil si at f.eks IRC der borte inneholder en ganske mye høyere grad av workload enn for en som flyr i Nord-Norge/Sverige i relativt rolige forhold, uten at det surrer rundt 100 fly til enhver tid innenfor 20NM radius, deriblant en hel drøss med arabere med sub-par engelsk som hogger radioen i evigheter for å klare å få ut "R-r-r-r-r-r-roooogaaaah tuuu faiffff-faa-aafaaif wån"

Jeg er nesten litt redd for at om opplegg som UiTø får førsterett på intervju/jobbmuligheter, så vil det råde en slags elitisme som forhåndsdømmer alle som ikke tok FY/MA på VGS, men som allikevel har vist seg å være bedre egnet i den virkelige verden når man sitter bak spakene, mange som suger til seg lærdom som en svamp og tar riktige valg i cockpit uten FY/MA, og vice verca.

Men for all del, vi burde alle være glade på hverandres vegne når vi får muligheten! De er jo akkurat som meg bare at de gikk på UiTø, unge og hungrige på jobber er vi alle sammen. Synd vi ikke lever i en utopi der "Alle skal få!"
JMR89 is offline  
Old 13th Nov 2011, 02:56
  #39 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2011
Location: Scandinavia
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
JMR89:

Oioi! Breaking News her på forum.. Hvorfor har du ikke bare ringt til Norwegian og fortalt dem dette du forteller oss her? Ikke bare har det vært mye trafikk på radiokanalen på skolen din, men du er i tillegg etter eget utsagn bedre til å fly enn noen akademikere du kjenner som har tatt noen tester! Hvis Norwegian-gutta bare får vite om dette, ansetter de deg sikkert på flekken!

Men fra spøk til side: Argumentene dine er void slik jeg ser det, av den enkle grunn at du kun kjenner til din egen side av saken. Du har åpenbart ingen kunnskap om hva folk driver med på UiT eller andre skoler, og det virker ikke som om du har mest erfaring fra andre steder enn DAB (Daytona Beach?). Ergo blir de bastante konklusjonene dine om akademikere og ville vesten trukket på et syltynt/ikke-eksisterende grunnlag.

Ikke misforstå dette som et personlig angrep, jeg vil bare ta tak i et par ting til du har skrevet i posten din, som dessverre virker veldig lite reflektert:

Du ber folk ikke forhåndsdømme deg, fordi du med egne ord er godt egnet i den "virkelige verden" (som bare er DAB?), og suger til deg kunnskap som en svamp..? Jeg forhåndsdømmer deg ikke, men ønsker deg snarere velkommen til den virkelige "virkelige verden". Den virkelige verden anerkjenner utdannelse, og den anerkjenner folk som har evner. Søkere som har begge disse kvalitetene er vanligvis først i køen. "Alle skal få"-utopien din er nok verken bærekraftig eller attråverdig.

Hvis du tror at litt busy radio har gjort deg skikket til å håndtere enhver "presset situasjon" i cockpit, tror jeg du har mye igjen å lære. Dessuten setter jeg spørsmålstegn ved holdningene dine til det du kaller "arabere".

Vennligsinnet anbefaling: Slutt å poste "fakta" du har funnet på selv på et offentlig forum. Det virker bare trist, desperat og stusselig. Amen.

Last edited by ErlingM; 13th Nov 2011 at 11:53. Reason: Moderasjon og adressering
ErlingM is offline  
Old 13th Nov 2011, 16:05
  #40 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2010
Location: Norway/USA
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Såklart tar jeg det ikke som et personlig angrep, det var vel heller også litt på spissen fra min side.

Såklart vil en søker med BEGGE attributer være foretrukket, det er hevet over en hver tvil. Men jeg ville bare sette det litt på spissen ettersom det virker på noen som om enhver form for ekstra fyll på utdanningssiden gjør en til en bedre pilot enn andre. Det ville jo vært litt sånn som de gjør i USA, hvor de helst ser at man har en college degree i alt annet enn flyfaglige ting som backup.

Poenget med å peke ut hvor jeg har vært (nå har jeg ikke bare vært i DAB som elev, men rundt om i USA og flydd litt for meg selv.) var å peke ut det faktum at man møter på litt andre og tilgrads mer utfordrende situasjoner når man flyr f.eks i Florida, enn det jeg vil ANTA at man gjør langt nord i Norge eller Sverige. Du er vel enig i at antall potensielt farlige situasjoner oppstår oftere jo tettere pakket himmelen er over et gitt område? Hence "trial by fire", som i at man møter på og lærer av situasjoner som oppstår oftere og tidligere på et slikt sted.

Angående "Araberene" så må du nesten bare oppleve Embry Riddle, Epic og en hel drøss andre skoler der de driver og suser rundt for å forstå. Det å forstå er i hvert fall ikke noe de gjør.

Så kort oppsummert; Som vi alle vet finnes idioter i alle former og kommer fra alle slags bakgrunner. Du kan godt få kalle meg en, men da er du akkurat som meg, eller hva?

Jeg skrev bare en alt for lang post, med litt mye fyll om et veldig kort poeng;

At man var flink med matematikk og fysikk på skolen gjør en ikke nødvendigvis til den fødte flyver, enig? Tallknusing hjelper jo ikke stort om vedkommende har elendige motoriske egenskaper eller ikke tåler stress under ansvar.

Selvfølgelig selekteres man bort om dette manifisteres tidlig, såpass forstår jo til og med en knøl som meg, men det var roten av poenget jeg skulle fram til.

Ha en fortreffelig søndag aften!
JMR89 is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.