Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Negative og positive opplevelser med flygeryrket

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Negative og positive opplevelser med flygeryrket

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 4th Sep 2009, 12:45
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Age: 35
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Negative og positive opplevelser med flygeryrket

Hei
Jeg er 21år og har som mange andre et ønske om å utdanne meg til trafikkflyger. Har studert 1 år på universitetet, men har stort sett alltid drømt om flygeryrket. Men som jeg har fått med meg i omtrent alle forum jeg har lest så er det store nedgangsperioder for flyindustrien og muligheten for å få seg jobb som nyutdannet flyger.
I tillegg har jeg lest flere innlegg i forum der enkelte har frarådet andre om det å bli flyger, mye på grunn av egne opplevelser med yrket, risiko, lån og det dårlige arbeidsmarkedet i nåværende periode.
I tillegg har jeg lest i et forum at flyskoler som NEIA ikke går særlig godt økonomisk og kan gå konkurs innen noen år.

Andre er mer positive og sier at flyindustrien er på vei oppover, og at det å ta en flygerutdannelse i nedgangsperioder som denne gjør at man fullfører flygerutdannelsen i oppgangsperioder. SAS kommer til å pensjonere flygere om kort tid slik at SAS igjen må ansette (forutsatt at de fortsatt overlever), mens Norwegian har kjøpt masse fly og trenger nye flygere til disse i årene som kommer. Widerøe og Lufttransport ansetter flygere jevnt osv. osv. Ja noen er faktisk mye mer positiv enn andre.

Hvorfor er det slik? Er det enkelte som har veldig dårlige personlige erfaringer med flyindustrien? Personlig synes jeg det ofte blir veldig forvirrende å lese forum, fordi enkelte er veldig positivt instilt mens andre er veldig negativt instilt. I det første innlegget blir man fullstendig avskrekket fra flygerindustrien, i det andre innlegget får man veldig mye positive inntrykk og råd. Det er i bunn og grunn veldig vanskelig å forholde seg til dette. Noen sier at man bør kjøre på, mens andre sier at man skal bli lege eller advokat. Hvem skal man egentlig tro på?
Chuck_Yeager is offline  
Old 4th Sep 2009, 13:42
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
Posts: 69
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
hei
Det som skiller flygeryrket fra f.eks. lege eller advokat er hovedaklig to ting. 1)Du må betale utdannelsen selv. 2)Arbeidsmarkedet er over gjennomsnittlig vanskelig.

La oss slå en ting fast med en gang. Hvis du vil bli flyger så må du VILLE det. Fra man begynner utdannelsen til man får den første jobben så kommer man til å få et utall slag i trynet, og på diverse måter få testet motivasjonen grundig.

Det som nok er den verste kampen er det å få den første jobben ordentlige jobben, med ordentlig så mener jeg her jobb i et selskap som har lønn man kan leve av, og en ok roster ordning. Man må samle timer, holde sertifikater ved like, sjonglere med deltidsjobber, vurdere om man skal kjøpe rating, og stort sett alltid ha dårlig råd. Men holder man ut dette lenge nok, alt fra 1-5 år, så er gevinsten stor, hvis man trives i pilotyrket da.

De som sitter i såkaldte bra jobber, og som fraråder folk å bli piloter, gjør nok det fordi de enten er generelt missfornøyde (for lang tid til command, usikkerhet rundt selskapets framtid, eller at man rett og slett misstrives), eller rett og slett ikke passer i yrket. Hvis man velger å bli pilot så skal man vite at det krever sin mann å lykkes, men at gevinsten kan være stor.

Arbeidsmarkedet for piloter svinger veldig, det har det alltid gjort og vil nok alltid gjøre det. Grunnen til det er at flybransjen er veldig utsatt for økonomiske svigninger. Når bedrifter og privatpersoner får trangere økonomi så er reiser det første de kutter ned på, når de har bra økonomi reiser nordmenn mye. Om man treffer en opptur eller nedtur beror mye på flaks/uflaks.

Spør du meg så syns jeg at du skal bli flyger jeg, så sitter du ihvertfall ikke å angrer på at du ikke prøvde. Men vit det at det virkelig krever sin mann å lykkes, det er MANGE om beinet.


Toffy
toffy is offline  
Old 4th Sep 2009, 13:57
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det Toffy skriver syns jeg er veldig bra, jeg er veldig enig med han.

Selv ser jeg at jeg har hatt en god porsjon flaks, som kom greit gjennom flygerutdannelsen uten for mange hindere, og 4 mnd etter sert.utstedelse begynte jeg på betalt typekurs hos en norsk operatør... Jeg syns jeg tjener bra og angrer ikke et sekund.

Men jeg ser også hvor jævlig bransjen kan være, mange av de jeg gikk på skole med har måttet slite vesentlig mye mer med skolen enn det jeg gjorde, og det er ikke nødvendigvis selvforskyldt. Jobbmarkedet gikk jo også heden rett etter at jeg var heldig og kom inn "i varmen" -- og jobbmarkedet tror jeg er noe av den største grunnen til at man får høre så mange ekstreme ytringer om bransjen. Hele bransjen er jo veldig volatil -- det er det uttrykket økonomer bruker for å si at bransjen svinger i takt med, men mer enn, markedet. Dvs at når det går litt dårlig generelt i verden, så går det jævlig dårlig i flybransen. Akkurat nå er det langt mellom jobbene (selv flygere med mange, mange års erfaring og ansennitet får ikke jobb selv om de omtrent er villige til å betale for det), og det er klart du da får høre det.

På den annen side så kan du spørre deg selv om folk vil slutte å fly i løpet av 5-10-20-50 år? Ikke vet jeg, men jeg tror det er lite sannsynlig. Du har en del ufravikelige fakta: hvert år blir samtlige flygere i verden et år eldre, og mange vil gå av med pensjon. Hvert år faller en del fra til andre yrkesgrupper, noen vil utvilsomt miste legepapirene osv. Så nye flygere MÅ ansettes før eller siden. Hvis du kan forutsi når, ta med deg krystallkula di og tjen noen millioner i finansverdenen. Hvis ikke, ha is i magen og følg drømmen din.

Når det kommer til oppgangstider og nedgangstider, så har i alle fall jeg, og mange med meg, satset mye penger på at what goes down must come up -- med svært få unntak så gjør det jo det. Vi vet ikke når, men det er svært sannsynlig at på et tidspunkt vil ting løsne. Og med tanke på bransjens volatiliet, kan du da være klar med papirer, er det meget sannsynlig at du kan finne arbeid.

"Men alle jobbene kommer til å bli besatt av erfarne flygere som har mistet jobben tidligere", sier mange. Det er helt klart. Men frafallet i denne gruppen er nok sannsynligvis vel så stort som blandt de flygerene som har jobber, dvs at de vil ikke, over lengre tid, klare å dekke opp for alle de ledige stillingene. "Men likevel så får du ikke jobb uten erfaring", sier andre. Det er forsåvidt et godt poeng, men husk at hvis man ser det totale flygerjobbmarkedet utenfra, vil det ikke ha noe å si at en flyger slutter i et selskap for å begynne i et annet -- den ledige jobben bare flytter seg.

Og slik går det altså til at det blir ledige jobber, før eller siden, også for nyutdannede, og det er jeg villig til å sette penger på. Lykke til med utdanningen.
bfisk is offline  
Old 4th Sep 2009, 15:49
  #4 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Enig med de 2 andre her:

Hvis du vil bli flyger så er der bare å ta sats og hoppe i det.
Det blir oppgangstider snart og da er du klar til gå ombord hvis du begynner nå.

Jeg har selv vært gjennom trange og fete tider og har nok fått meg noen på trynet gjennom årene.

Har både kjørt drosje og skrubbet dass for å holde koken, men tenkte aldrig på å gi opp.
De som er misfornøyd hadde kanskje for store forventninger og hadde satset for høyt med store lån type kurser.

Kan ikke si at jeg har nøkkelen til suksess i denne bransjen, men et par råd kan jeg vel komme med: Hold deg unna ekteskap og formering. Hvis du er ungkar og er lett på foten kan du reise lettere ditt jobbene er og du kan leve mye billigere. Også mindre press for å tjene mye i begynelsen og kjøpe fint hus og slikt.

Siden det er nedgangstider enda kan vel flyskolene være noe billigere og man kan spare seg noen kroner der.
Hvis du hiver deg på sivil flyskole i USA eller andre plasser, IKKE betal på forskudd selv om de sier at det er "policy". Mange skoler har gått på rompa og beholdt pengene som elever hadde betalt inn.

Når du har fått ut commecial/instrument/twin og noen timer under beltet, dra til Karibbien eller Afrika og fly twin. Det kan lett bli 90 til 100 timer i måneden med PIC-twin tid og det ser bra ut på søknadskjemaet når man skal videre.
Heller ikke noen kostbare type kurser å kjøpe for slike jobber.
Dessuten er det bra å komme seg litt ut på eventyr før man slår seg ned og flyr rute.

Lykke til, vær forsiktig og fly lavt og sakte...
TowerDog is offline  
Old 4th Sep 2009, 18:59
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tellus
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Helt enig med alle før meg !
men.....

Nå og i fremtiden(jeg føler på meg at jeg sitter med kula her...)
vil ikke flygeryrket være godt betalt, sammenliknet med f.ex
ingeniør yrker.
Jeg er ingeniør, men ønsker å fly, men regnestykket går liksom ikke opp.
Først når du er inn hos de "store" vil lønnen likne en ingeniørs. Min lønn i dag(har lang fartstid) er vel nesten dobbelt av begynnerlønn hos WF/LT !
Skal ikke dra dette for langt, men økonomi, fritid mm er det som til slutt lønner seg å "satse på". Ikke alle havner hos en stor airliner(der lønn er helt ok)
Men, er du helt punch på å bli flyger..........bli det !! men ta frem kalkulator'n. Husk også at for hver CPL'er som havner i førerhuset er det ca 9 andre som også prøvde, men i dag har "vanlig jobb". (godt råd forøvrig; "forbli singel så lenge som mulig". En øker muligheten til å lykkes vesentlig ved å være fleksibel!!!!

Lykke til !!
falconetti is offline  
Old 4th Sep 2009, 19:26
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2005
Location: behind you
Age: 44
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Føyer meg inn rekken og sier meg enig i det meste som skrives av de andre her. Jeg tror du har to alternativer. Det ene er å begynne NÅ sånn at du ikke kaster bort mer tid og penger på en universitetsutdannelse. Det andre er rett og slett å fullføre utdannelsen på universitetet, få jobb som det du nå blir utdannet og bruk alt det du tjener der på flytimer. Slitsomt? ja. Risikofylt? Nei. Du er bare 21 år som du sier og har all verdens med tid. Det verste du kan gjøre er å gå en par tre år på universitetet for så å finne ut at dette gidder du ikke.(gjorde det selv)

Så er det en ting jeg hang meg litt opp i, og det var det du skrev om at noen råder deg til heller å bli lege eller advokat. Når de nevner akkurat disse to yrkesgruppene så lukter det "statusjagere" lang vei. Er det nettopp det som er viktigst så vil jeg råde deg til ikke å bli pilot for da kan motivasjonen til syvende og sist bli et problem.

Men, lykke til
paradropper is offline  
Old 4th Sep 2009, 20:49
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Dette er noen av de ærligste rådene jeg har lest på lenge. Her får du mye god og nyttig info vedr grunner til å velge, eller ikke velge, å bli pilot. Er det noe du virkelig ønsker og ånder for så er det bare å hoppe i det. Ikke kryp, men ta sats med begge beina. Det nytter ikke å gjøre dette halvhjertet hvis du har ønske om å ha det som yrke. Blir helt sikkert endel søvnløse netter og grubling underveis. Det blir det også etter du har fått deg jobb. Vær villig til å flytte på deg, og ta tida til bruk. Reis rundt, som TD sier, og få deg noen opplevelser og brett opp ermene godt og langt. Og for all del ikke glem å ha det moro! Problemet idag er at veldig mange har det altfor travelt med å komme seg rett inn i airline, men dete r en litt annen diskusjon. Vil du dette nok, så får du det til. Mange rundt deg (familie, venner, med-studenter) kommer til å komme med synspunkter og råd som ikke holder vann, siden de ikke vet hvordan dette fungerer fra innsiden. Veldig fint at du spør her. Og nok engang; ha det moro underveis!
Guttn is offline  
Old 4th Sep 2009, 20:55
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Rostered monthly
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
dønn ærlig

Jeg har lest et par av de her trådene på diverse forum. Det fornuftige svaret er som her, at hvis det er noe en virkelig vil, så er det bare å hoppe i det. Dette er jeg helt enig i. Men en skal passe på og være dønn ærlig med seg selv når man vurderer hvor mye man virkelig vil dette. Jeg har sett mange som "virkelig" vil bli pilot som fant ut etter en stund at det kanskje ikke var så viktig likevel. Det er mye rart man vil ha når en er ung gitt. Tattoeringer, piercing, hockeysveis.Nei, jeg snakker ikke om meg selv.

Last edited by Albicilla; 4th Sep 2009 at 21:16.
Albicilla is offline  
Old 4th Sep 2009, 22:40
  #9 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Tattoeringer, piercing, hockeysveis.Nei, jeg snakker ikke om meg selv.
Bilde, nå må vi få se bilde...
TowerDog is offline  
Old 5th Sep 2009, 08:13
  #10 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Dette yrket er litt av et sjansespill, men hvis du vil bli flyger, så bør du bli flyger.

Det absolutt beste rådet kommer fra TD: Hold deg UNNA kjærring og unger!!! Jeg hadde vært mitt drømmeselskap hadde det ikke vært for de to faktorer TD nevner. Selvfølgelig er man glad i kjærring og unger, men de kunne godt kommet inn litt seinere i karrieren. Kanskje jeg burde drukket mindre dengang da...
Crossunder is offline  
Old 5th Sep 2009, 10:41
  #11 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Age: 35
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vil først og fremst takke alle som har svart og for veldig bra råd. Her var det mange gode råd å plukke i. Likte spesielt det med kjerring og barn

Det jeg blir mest frustrert på i forum er de som sier at man absolutt ikke skal bli flyger, helt umulig å få seg jobb og at det er 90% sjanse for å havne i økonomisk depresjon. Man blir jo selvfølgelig ganske skremt når folk sier slike ting.

Har lest veldig mange ulike ting ang. luftfart og dets utvikling i årene fremover.
Den mest detaljerte beskrivingen/hypotesen av jobbmarkedet i Skandinavia jeg har lest er på Scandinavian Pilots: scandinavianpilots.com.
Det kanskje mest interressante de nevner i denne teksten er "Historisk sett har det vist seg at de som begynner en pilotutdannelse mens markedet er nede i en bølgedal ofte er de som lykkes best. Dette fordi markedet ofte har snudd når disse er ferdig med utdannelsen og praksisperioden etter et par år."

Er dette fornuftig eller er det reklame/ propaganda for flyskolene som det reklameres for på siden?
Chuck_Yeager is offline  
Old 5th Sep 2009, 17:16
  #12 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Historisk sett har det vært relativt forutsigbare bølger, litt som med lånerenta. Derimot er det en del ting som har fåkka opp de siste årene. Spesielt kan man vel nevne våre venner med turban og magebelte (selv om dette nok til en viss grad blir brukt som en scape goat for selvjustering i markedet). I tillegg har det vært veldig gode tider siden lavprisselskapene har ansatt alt som kan krype og gå; man har altså sett en høyere suksessrate for nyutdannede piloter. Når så disse selskapene går belly-up, oversvømmes markedet av "kvalifiserte" kandidater, og det kan se litt mørkt ut for en stakkar med 247:39 timer C-172.
Men se bare på TuiFly Nordic: hundrevis av folk med masse flytimer som søker, men de behandler alle likt! De dyktigste og best EGNEDE (for TuiFly, med deres personprofil, selvsagt) får jobben. Akkurat som det var før i tiden, og som det etter min mening burde være. Alle med flysert er ikke egnet til å fly med pax. Sånn er det bare.

Problemet ditt blir jo å treffe riktig på nedturen, slik at du er klar med alt det formelle til oppturen starter. Nå snakker vi, om ikke lotto, så i hvertfall poker-style. Litt dyktighet, men også litt guts, flaks, utholdenhet og ikke minst en backup-plan. Så vesst som att så framt i faill ho bæssmor hadde peis.......så er det nok muligens noe annet enn et møtende tog vi skimter i tunnelen de neste årene. Var det vagt nok?
Crossunder is offline  
Old 5th Sep 2009, 21:44
  #13 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Det jeg blir mest frustrert på i forum er de som sier at man absolutt ikke skal bli flyger, helt umulig å få seg jobb og at det er 90% sjanse for å havne i økonomisk depresjon. Man blir jo selvfølgelig ganske skremt når folk sier slike ting.
Naar det var oppgansgtider var det vel mange som gambled og tok ut store laan med kostbare buss eller boeing ratings for saa aa klatre rett inn i et eller annet rutefly paa kontinentet or hatten av til de som vant.

Noen satt vel med skjegget i postkassen med store laan og uten jobb og der kommer vel desperasjonen og fraraadningene fra.

Naa som du vet det er daarlige tider, ta utdannelsen en steg in gangen snu godt paa krona saa kanskje gaar det bra likevel....

Sitter nu paa hotel i Rio De Janeiro or er skremmende edru..Maa vel stikke ned i baren og faa rettet paa den saken...Livet er bra...
TowerDog is offline  
Old 6th Sep 2009, 13:43
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2008
Location: under the sky
Posts: 60
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Towerdog, du hadde mange bra innspill men når du skrev at man "bare" kan reise til afrika og caribien og samle timer når man er nyutdannet så er det feil, hvertfall ikke nå til dags.

Jeg har sjekket ut det meste, blant annet bushpilot i Maun afrika. De sier at de er merket av krisa og trenger ingen piloter. Fly mellom øyene i caribien i en turboprop er heller ikke lett, de har mange færre turister og flere selskaper sliter tungt. Og uansett så må du stå klar med en rating og min 500 timer.

Da jeg og flere med meg var ferdig med med amerikansk CPL ME IR sommeren 2007 så stod jeg foran to valg.
1. reise hjem og konvertere sertifkatene og satse på at 230 timer holder.
2. bli ett år til i usa og ta instruktør papirene og få en 800 timer.

(sommeren 2007 så var det en veldig topp, selskapene hentet deg nesten før du var ferdig med utdanningen og folk ble ansatt med 230 timer.)

Jeg valgte det første og var ferdig med JAA papirene høsten 2008 og alle vet hvordan det ble da. Det rådet jeg vil frem til er at du bør ta intruktørpapirene og instruere med en gang du er ferdig. Det er mer safe og du får de 700-1000 timene på bunnlinjen som er veldig vanskelig å få ellers.
flyhigh85 is offline  
Old 6th Sep 2009, 14:19
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Stiller meg bak det flyhigh85 sier om å gå veien om instruktørjobb i USA. Gjorde dette selv, og ser at selv om det er for det meste single engine piston, hjalp det godt å ha noen timer i boka når man begynte å søke jobber her hjemme på berget. Pluss at jeg hadde det kjempeartig i litt over et år der borte, lærte mye om å fly, og enda mer om meg selv, og møtte mange trivelige folk som jeg enda har kontakt med. Angrer ikke et sekund
bfisk is offline  
Old 6th Sep 2009, 18:31
  #16 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Towerdog, du hadde mange bra innspill men når du skrev at man "bare" kan reise til afrika og caribien og samle timer når man er nyutdannet så er det feil, hvertfall ikke nå til dags.
Nei, jeg mente ikke man skulle reise til Afrika eller Caribia rett fra flyskolen, jeg nevnte "med noen timer under beltet". Det minste er vel 500 timer, men jeg stroyk avgaarde til Alaska med mindre enn det...Bare aa klore til seg flytimer paa en eller annen maate..Hvis man er sulten nok saa finner man ut hvordan en kommer seg i lufta.

Det var ogsaa overskudd paa flygere da jeg begynte og det var ikke lett.

Etter Alaska bar det til Karibbien og der gikk det rett paa turboprop og 500 timer paa Twin Otter tok bare 6 maaneder. Aaret etterpaa var jeg DC-3 kaptein og syntes livet var utrolig bra. 10 aar etter det fant jeg meg selv som skipper paa 747 og klaget slett ikke...Det var dog mye hardt arbeid i begynnelsen.
TowerDog is offline  
Old 7th Sep 2009, 12:34
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
Posts: 69
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Husk også at for hver CPL'er som havner i førerhuset er det ca 9 andre som også prøvde


Er dette riktig, er det SÅ mange om beinet altså?
toffy is offline  
Old 7th Sep 2009, 12:55
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg ville tatt det tallet med en klype salt frem til noen kan legge frem noe statistikk på dette. Uten å ha noe selv syns jeg det virker i overkant pessimistisk.

Vi var 5 stk i klassen, alle 5 har nå fått jobb i Norge. Vi kom ut på våren og sommeren i fjor da markedet var bra. 2 i WF, 1 i LT, 1 i Blom og 1 i Thomas Cook. Av de klassene jeg har sett som var ferdig i vinter, i vår og i sommer, vet jeg ikke om noen som har fått seg jobb. Av klassene før oss har de fleste som fullførte sertifikatene på tilnærmet normert tid fått seg jobb så vidt jeg vet. Så dette støtter igjen teorien om at markedet går i bølger og at det er veldig volatilt.
bfisk is offline  
Old 10th Sep 2009, 21:15
  #19 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norway
Age: 35
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kan dette snu?

Slik det ser ut nå vil jeg muligens begynne en evt. flygerutdannelse (hvis det i det hele tatt blir da) om kanskje 1 eller 1.5 år fram i tid. Hvis jeg da går på skoler som NEIA (Ålesund) eller Luftfartsskolen (Torp), USA-program, så vil jeg være klar med udannelse og evt. instruktørjobb om rundt 4 år.
Slik jeg ser det så har flyindustrien om 4 år forandret seg veldig mye, forhåpentligvis til det bedre.

Lest fra et forum her på PPRuNe:
"This data has been out for some time now, but reveals the depth of decline in Europe. Year-to-year percentage change on revenue:

Q1-09 / Q2-09
Air France-KLM -12.2% / -21%
British Airways -8.4% / -12%
Iberia -15.6% / -23%
Lufthansa Group -10.3% / -19%
SAS Group -8.5% / -23%

Cut routes, frequencies and smaller aircraft probably accounts for some of the revenue decline. Revenues continue to decline whilst fuel prices rise."

Synes likevell disse tallene er skremmende nok. Kan dette snu?
Chuck_Yeager is offline  
Old 11th Sep 2009, 17:23
  #20 (permalink)  
Vmu
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scandinavia
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Question

Slik jeg ser det så har flyindustrien om 4 år forandret seg veldig mye, forhåpentligvis til det bedre.
Har flyindustrien noensinne forandret seg til det bedre?

Er det grunn til å tro at tog vil overta mange passasjerer fra fly i framtiden? Kanskje på hovedstadstriangelet, og Bergen, Trondheim, Stavanger? Ruter som i dag kanskje er livsnervene i skandinavisk luftfart.

Kan det tenkes at det i framtiden vil bli lagt miljøavgifter på luftfart for å redusere etterspørselen?

Etter min mening er det eneste fornuftige å satse på en gratis utdanning, f.eks hos Forsvaret eller Universitetet i Tromsø. Da har man råd til å oppdage at flygeryrket ikke er noe kult.

Vær smart; ta en utdanning som gir studiepoeng.
Vmu is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.