Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Think twice about Ryanair>

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Think twice about Ryanair>

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 8th Mar 2009, 23:02
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: at home
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Think twice about Ryanair>

Fant denne artikkelen på hangar.no: Ryanair behandler sine ansatte helt annerledes

Kanskje noe å tenke på for dere som er desperate etter jobb, tenk deg om to ganger før du velger å hoppe ombord med disse folka.
Skremmende å lese om de forholdene som faktisk råder.
Visste det var ille, men ikke så ille........
barbatov is offline  
Old 9th Mar 2009, 14:57
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tellus
Posts: 93
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Problemet vil vedvare så lenge det eneste som teller for oss saueflokken, som reiser rundt om kringer er; pris. - helt forståelig,- og samtidig som luftfartens baroner ikke er beskyttet av et felles regelverk, som nesten alle andre er beskyttet av, i andre profesjoner.
Hadde det vært mangel på flygere mm over en lenger periode, ville selskaper som forsøker å bedrive slave drift, blitt borte. Men i den virkelige luftfarten, kommer dette bare til å forbli ønsketenkning.
Det er betenkelig, som nevnt i artikkelen, at myndigheter er satt ut av spill, når det angår personvern. "Manpower" piloter, det er greier det!

Som en kuriositet, sikkert kjent for andre også, ble jeg nærmest fra første dag flyver opplæringen startet,(maaange år siden) overasket over hvor "uproff" hele greia var. Jeg hadde fra før høyere utdanning, og hadde praktisert 3-4 år, før jeg valgte å prøve en gammel drøm om å fly. Har for lengst gitt opp tanken på at det blir bedre før det blir verre i denne bransjen. Her er det kun dollares som er drivkraften.
Ikke det at vi ønsker oss helt tilbake til tider der biletten t/r London kostet
maaange tusen, men kanskje mer enn en taxi sentrum-stovner, viss dette hadde lagt føringer for ansettelsesforhold bedre enn disse skissert.
Joda, vi er klar over at det er selskaper som driver bedre enn dette, men gitt fri konkuranse over tid, blir det ikke mange tilbake om noen år.

Mitt forslag(ikke realistisk selvfølgelig): -ikke fly med Ryan og dets like, betal heller 10-15 euro mer, og fly med de "andre"(fritt valg hvem det er).
Da må nok bedriftsledere uten moral tilpasse seg. Sånn det er nå må alle andre tilpasse seg, og det er nærmest utpressing.
Min personlige mening: Denne bedriftsform burde ha vært lovstridig. (og det hadde den vært på landjorda) Myndighetene har en jobb å gjøre her!!!

Til slutt til alle medjobbsøkere: "Get a spine". Men det tror jeg forblir en fantasi. Hva tenker jeg på? Betale selv for; TR ++, Dette er med på å skape grobunn for den hengemyra vi er i. Men, en er alle seg selv nærmest vil jeg fortsette å tro.

Ha en god dag
falconetti is offline  
Old 9th Mar 2009, 15:42
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Rostered monthly
Posts: 47
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
jeg blir dårlig i magen av å lese det der....
Honør til deg Falconetti. Bra innlegg!
Albicilla is offline  
Old 9th Mar 2009, 16:10
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: London
Age: 54
Posts: 229
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg er fortiden bosatt i London, leser for ATPL, saa jeg er ikke i "bransjen" enda.

Men jeg har snakket med flere flygere som jobber hos Ryan Air, og de fleste av de har vaert veldig fornoyd.
Det som har blitt sagt, er at flygerne har temmlig gode forhold, men resten er det ikke saa bra med.
Men de aller fleste flygere er veldig fornoyd, ogsaa har det vaert et selskap som man har kunnet kom inn i med lavt antall timer tidligere, 250 - timer for FO.
Ja du maa betale for eget MCC kurs og TR - og du er enda ikke garantert jobb hos de, men veldig mange av flygerne er fornoyde, kanskje de bruker Ryan Air selv, som et steg videre i karrieren.
Venstre setet kan du naa etter rundt 5 aar, ifolge de jeg kjenner som jobber der.

Det a betale for TR, er et annet tema, ja det er feil, men for mange har det hjulpet dem med den forste jobben.
Dersom du kalkulerer tiden arbeidsledig og hva det koster vs. TR selv finansiert, saa har det vaert fornuftig for noen,

Kanskje selskaper som SAS, BA og Alitalia, har bare utnyttet oss forbrukere litt for mye, Ryan Air er ikke skyld i all elendigheten,
tigermagicjohn is offline  
Old 9th Mar 2009, 17:45
  #5 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: at home
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
FR

Men hvorfor tror du de er så fornøyd da tigermagicjohn?
Uten å kjenne de du har snakket med, så regner jeg med at de fleste er folk som ikke har jobbet noe annet sted før? Og erfaring tilsier jo at de fleste i sin første jobb sier at de štrivesš.
Er vel kanskje en grunn til at mer erfarne piloter styrer unna Ryanair?
barbatov is offline  
Old 10th Mar 2009, 00:40
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Den artikkelen fra hangar.no burde vært pensum for alle som begynner på denne utdannelsen!

Falconetti har en fantastisk bra post som man bare kan ta av seg flygerhatten for.

Ja, mange av oss har betalt på ett eller annet vis på å komme oss inn i den første jobben etter utstedelse av sertifikater. Den første jobben brukes gjerne til å bygge mer aktuell ruteerfaring osv for å komme seg i posisjon til å søke selskaper som har bedre betingelser for sine ansatte (flygere for vår del). Seriøse airlines gjør ikke sånt. Det er de som skal være top of the line når det gjelder betingelser. Argumentet om at man kjøper seg plass i høyresetet hos en airline (i dette tilfellet RYR) for å kunne bygge erfaring til å søke jobb i et annet selskap gjør ikke annet enn å skyte både seg selv, og sine kolleger, i begge føttene fordi man er med på å degradere flygere og deres betingelser.

"Alle" som kjøper seg jobb sier at "det er feil", men de gjør det allikevel med viten og vilje. Etter all lesingen og treningsflygingen osv på flyskolen skulle man trodde at man hadde lært at man må holde kursen rak, og ikke svaie avgårde etter de glorifiserte reklameskiltene. Men det er tydeligvis ikke en del av flyskolen, men livets skole.
Guttn is offline  
Old 10th Mar 2009, 02:06
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: London
Age: 54
Posts: 229
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
De jeg har snakket med har sagt at det er rimelig bra lonnsvilkaar, og for mange er hjemme vaer kveld, fint for de med familie.

Etter "line check" £3500 i maaneden, etter 3.5 aar,command £5700 per maaned. 5 aar etter start kan du vaere trenings kaptein, det er hardt, men 5/4 roster er ogsaa attraktiv. Dette er opplysninger gitt fra Ryan Air pilot jeg kjenner, og han trives godt, men betyr ikke at han blir der resten av livet.
Men hva kan man forvente som begynner jobb?
Du har her mulighet med 250 timer og en TR!!!

Angaaende aa betale for TR osv., jeg tror det maa gjores etter personlig behov. F.eks for meg selv, pga alder osv., saa er det noe jeg kom til aa vurdere sterkt senere, og det er noe som ikke bare RyanAir praktiserer desverre.

Jeg tror det temaet har blitt utdebatert paa engelske sider her, dersom det gir en jobb, saa tror jeg de fleste med okonomi for det ville vurdere det seriost.
Naar man er ferdig med CPL/IR og ME, saa er det jo ikke saa mange jobber man kvalifiserer til. Selv med 1000 timer, hvor det meste er instruktor tid paa en motors, saa er det ikke mye man kvalifiserer til.

Min soster holder paa aa utdanne seg til lege, etter endt utdannelse vil hun sitte med en studiegjeld av minst 1.000.000 kroner (utdannelse i utlandet)
Saa aa skaffe seg erfaring som flyger koster ogsaa. Det du tjener som instruktor i forhold til det du kan tjene som ansatt hos RYR er en stor forskjell, og er grunnen til at vi setter hos gjennom ATPL.

En instruktor i Norge jeg kjenner, har siste aaret flydd ca 140 timer, det tilsvarer ca 42.000 kroner + han maa holde en annen jobb for aa overleve. VFR flyinstruktor, England og Norge avhengig av vaerforhold.

Med RYR har du rundt 39.000 kroner i maaneded naa, og du trenger ikke ekstra jobb hos Narvesen, du fly 737, og faar logget FO i 737.
TR koster deg rundt 250.000 kroner, det tilsvarer rundt 7 maaneders jobb.
Dersom du jobber som instruktor paa single for PPL, saa maa du holde paa i minst 3 - 5 aar naa, og tilslutt saa maa du kanskje fortsatt betale for din egen TR.
Men du har da tapt 3 - 5 aar, som du kunne aa faatt verdifull tid paa et storre fly som FO og hvor du hadde netto tjent mere, selv om det kostet deg mere i starten.

Jeg sier ikke at dette er riktig, men det kan passe noen bedre enn andre. Dersom du er ung og har masse tid, saa mener jeg instruktor jobb og andre smaajobber er en bedre start, din sjanse vil komme uten aa sprenge banken. Men jeg tror ogsaa de fleste piloter "instruktorer" eller med CPL/IR utdannelse, som kritiserer RYR, ville ved forste mulighet for jobb tilbud hoppe paa dette tilbudet!

Tidligere saa var det "bonding" naar man fikk TR ved et selskap, men betalte jo fortsatt for TR vet at man maatte gi visse forpliktelse ovenfor det selskapet man jobbet for. Men det ble gjort mere skjult den gangen, og ja man tjente vil litt bedre hos de selskapene, men saann har okonomien blitt.

Jeg kjenner en pilot, tok 737 TR og fikk jobb i midtosten/afrika. Han vet naa naar oppturen kommer om 1 - 2- 3 aar i europa saa kommer han til aa vaere foran i koen for alle nyutdannede CPL/IR folk.

Her i England har det vaert veldig vanlig inntil naa nylig, at man fikk tilbud med lavt timeantall etter endt utdannelse - men igjen avhengig av aa selv betale TR!

Det er galskap, men vi gjor det ikke fordi vi planlegger aa bli rike desverre - det er hvertfall ikke min motivasjon!!! Og dette utyttes hos en del selskap desverre.

Jeg har snakket med mange flygere som har gode jobber naa, england og norge, og veldig mange av de har sagt egen TR er kanskje beste veien fremover dersom man har mulighet.
Jeg kommer hvertfall selv til aa vurdere den, men inntil da, den tid den sorg!
tigermagicjohn is offline  
Old 10th Mar 2009, 08:27
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2004
Location: The wino at the end of the bar
Posts: 97
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tigermagicjohn

Quote:

Tidligere saa var det "bonding" naar man fikk TR ved et selskap, men betalte jo fortsatt for TR vet at man maatte gi visse forpliktelse ovenfor det selskapet man jobbet for. Men det ble gjort mere skjult den gangen, og ja man tjente vil litt bedre hos de selskapene, men saann har okonomien blitt.

Tigermagicjohn,

Du kan ikke sammeligne en bonding med kjøp av TR, det blir bare for dumt. Har selv vært "bondet" 3 ganger. Selskapene betalte for TR, full lønn, forsikringer, pensjon, diett fra dag en. Ja, jeg måtte signere en kontrakt hvor jeg måtte betale tilbake TR kostnader pro rata hvis jeg sluttet frivillig innen to år. Helt uproblematisk når du har tenkt å være i et firma en stund. Har også fortståelse for at selskapene vil beskytte sine investeringer.

Du er selvsagt deg selv nærmest og du må gjøre det du synes er riktig, men ikke kom å si at "bonding" er det samme som å kjøpe TR "RYR style" for å rettferdiggjøre overfor omverdenen din avgjørelse.

Gjør det du selv kan stå inne for og gå med hevet hode.

Mvh

Fjordviking
fjordviking is offline  
Old 10th Mar 2009, 09:46
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: London
Age: 54
Posts: 229
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ja det er vel riktig aa ikke sammenligne bonding og egen sponset TR.

Problemet er at det er veldig frustrende for mange, det jeg har hort om RYR - er at piloten behandles noksaa bra - men resten ikke saa veldig. Men pilotene er vel de som ogsaa er under sterkest okonomisk press, etter aa brukt en liten formue paa utdannelsen sin.

Klimaet har desverre endret seg veldig mye fra tidligere - personlig saa vil jeg gjerne folge twin jobber deretter jet - men desverre saa finnes det ikke nok mindre selskaper i europa hvor man kan bygge opp erfaring, gjennom progresjon av forskjellige flytyper. Det er hvertfall mitt forelopige inntrykk saa langt.
tigermagicjohn is offline  
Old 10th Mar 2009, 10:25
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2004
Location: The wino at the end of the bar
Posts: 97
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tigermagicjohn

Jeg skjønner at du i godt voksen alder synes det virker forlokkende å "kjøpe"
seg inn i høyresetet i en medium jet for å ta igjen tapte produksjonsår.
Jeg skjønner også dagens ungdom som mener at det er deres rett å være skipper på en 737 før de fyller 25. Koste hva det koste vil.

Det finnes andre alternativer innen luftfart enn "billig selskaper".
Er selv "old school". I USA hadde Laker og People Express prøvde seg uten hell og Southwest hadde jeg ikke hørt om da jeg begynte å fly. I Europa fantes det ikke noe som het low cost og vi dro på Interrail om sommeren.

Jeg begynte å fly fordi jeg hadde lyst til å se verden, ikke bare fra et cockpit vindu på en rampe i Malaga.

Innen GA (general aviation) er det mange spennende jobber som slett ikke trenger å være et hvileskjær på veien inn i en stor skinnende jet, men faktisk et yrkesvalg for livet. Bizjet segmentet er noe som ikke er A4 og passer til utadvendte personer som tåler å ha kundekontakt og er løsningsorientert. Lønnen er ikke dårlig, selskapene betaler TR. Du får faktisk sett en hel del steder og er operativ.

Det er selskaper som driver ambulanse flygning, Kystvakt(sivilt), forurensnings overvåkning for å nevne noe. Disse har ingen "tradisjon" med å la søkeren selv betale for sine trenings kostnader. Det er en hel verden der ute. "Keep discovering" for å bruke slagordet til en tidligere arbeidsgiver.

Mvh

Fjordviking
fjordviking is offline  
Old 10th Mar 2009, 11:53
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: London
Age: 54
Posts: 229
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Personlig har jeg ikke som maal aa fly en jet, jeg vil bare fly, og kunne leve av det.

Jeg starter naa sent, men kan ikke forstaa 25 aar gammel eneste drom er en stor jet! Jeg hadde ikke takket nei selv, men alle de andre typer flyvninger er vel saa spennende, og gir mange selvstendige utfordringer. Tidlig for meg aa snakke om jobbers osv., maa forst bli ferdig. Som jeg har forstatt av andre ikke lett aa finne de jobbene mellom instruktor og stor jet!

Jeg kan ikke si for mye enda, for tidlig, men vil se mere av verden enn bare Norge - jeg har sett mye, men vil forstatt se mye mer!

Last edited by tigermagicjohn; 10th Mar 2009 at 15:14.
tigermagicjohn is offline  
Old 10th Mar 2009, 12:46
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Da gjør du hva du selv mener er best for deg selv. Vil du se deg litt rundt så er det sikkert mange jobber i mindre air taxi selskap runt omkring, men da må du gjerne dra dit med hatten i hånda og håpe på at de trenger deg. Det eneste tipset jeg vil gi deg er å ha det moro mens du kan, og få deg god hands-on erfaring før automatikken tar deg
Guttn is offline  
Old 10th Mar 2009, 15:17
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: London
Age: 54
Posts: 229
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ja det er akkurat det jeg vil ha, hands on flying. Hvis ikke saa kunne jeg jo bare sittet med Microsoft flightsimulator og flydd paa Autopilot!!!!!!!!!!!!!!!
Vil kjenne turbulensen!!!!
Men hva gjor jeg med CV'en min??? Har aldri jobbet for noen andre enn meg selv fra jeg var 20!!!


YouTube - Johnny Alexander Magic Show Productions PART 4
tigermagicjohn is offline  
Old 10th Mar 2009, 19:24
  #14 (permalink)  
 
Join Date: May 2008
Location: Norway
Age: 34
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Interessant tema
Takk for artikkelen. Jeg lurer på en ting, er det mulig å være bosatt i Norge og jobbe for RyanAir?
anakwalajinn is offline  
Old 16th Mar 2009, 19:00
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2005
Location: behind you
Age: 44
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vil kjenne turbulensen!!!!
Det skrangler godt i gebbiset i en 737 også med friske pust fra "riktig" vindretning på plasser som alta, værnes, ålesund osv

Anakwalajinn;

Ja det går fint helt fint hvis du bor i Sandefjord ihvertfall og har base Stansted
paradropper is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.