Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Idiotisk JAA

Old 24th Apr 2008, 12:32
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Japan
Age: 55
Posts: 33
Idiotisk JAA

La meg sporre dere alle...hva er vitsen med dettee tullete JAA systemet som bare straffer lufttrafikk I Europa. 14 tullete prover, et system som bare setter opp barikader og gjor det problematisk for Europeiske on Norske selkaper og ansette de flygere som er mest kvalifisert. Det er pilot shortage rundt om i mange land i Europa, hvor de maa parkere fly. Mange av de som blir rekrutert har JAA sertfikat men et MINIMUM med kvalifikasjon.....les IKKE sikker i luften.

Jeg bare ikke fatter denne tankegangen annent en ren proteksjonisme fra Europeiske politikere og luftfartsmyndigheter. Jeg mener ikke aa spytte paa kvalifiserte flygere som har sittet og studert for alle disse unodvendige provene.

Desverre annent og gjore det vanskelig og aa haane FAA utdannede piloter saa gjore dette JAA systemet ingen favor. Det oker IKKE flysikkerheten paa noen maate, det gjor det problematisk og desverre umulig for flyselskaper i Europa og ansette de mest kvalifiserte pilotene de kan finne i verden.

Dette er utrolig trist....
747jetdriver is offline  
Old 24th Apr 2008, 13:00
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2006
Location: scandinavia
Posts: 33
For det amerikanske immigrasjonsvesenet gjør det jo så mye enklere å gå den andre veien...
snuble is offline  
Old 24th Apr 2008, 13:12
  #3 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Japan
Age: 55
Posts: 33
Hmmm

Vel vi diskuterer ikke immigrasjons systemet.....Jeg er enig i det plus det vil vare det samme for en amerikaner og komme til Norge for og faa en jobb. Mitt poeng er JAA systemet som er paa trynet idiotisk....og ser ut til bare og bli vaerre....
747jetdriver is offline  
Old 24th Apr 2008, 13:45
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sweden
Posts: 208
Protektionism är det garanterat. Och det är likadant överallt. Försök få ett jobb i Australien eller USA med JAA cert... Varför man inte kan införa ett globalt ICAO cert med standardiserad utbildning och certifiering för alla är ett mysterium och kan bara förklaras med protektionism. Tyvärr resulterar det också i ett mindre säkert system med löjliga åtgärder som språktest och konverteringar som kräver att man skriver om samma prov och flyger upp igen och igen. Inte konstigt att det blir pilot shortage.
deice is offline  
Old 24th Apr 2008, 18:35
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Kanskje det er ladg på den måten nettopp for å prøve å forhindre at flyelever tar sertifikatene sine utenfor Europa? Ord som kvalitet brukes ofte, i tillegg til at man ser litt ned på f.eks. FAA. At de som har masse erfaring fra operativ luftfart, gjerne internasjonalt, må gjøre de fleste av testene osv kan man våge å påstå er et forsøk på ekskludering fra JAA sin side.... Ska`kke komme her og komme her
Guttn is offline  
Old 24th Apr 2008, 18:58
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2007
Location: Norway
Posts: 21
-->"Varför man inte kan införa ett globalt ICAO cert med standardiserad utbildning och certifiering för alla är ett mysterium och kan bara förklaras med protektionism."

Et globalt ICAO sert hadde jo vært tingen. Men det forutsetter jo at alle CAA's er enige. JAA består jo av en gruppe CAA's som samarbeider om et felles regulativ. FAA følger langt ifra alle ICAO dokumenter, og ville fått en stor jobb dersom det skulle sammarbeides om et felles sertifikat.
Lucky7s is offline  
Old 24th Apr 2008, 21:17
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2004
Location: Moss
Posts: 144
JAA vs FAA

JAA er som FAA på 70 tallet.

Hvis noen er i tvil, prøv og sjekk brukervennligheten til nett sidene deres!

www.faa.gov

www.jaa.nl

www.luftfartstilsynet.no

Jeg vil påstå at amerikanske piloter er bedre på airlaw, enn deres europeiske kolleger. Årsaken er at deres FAR's er mer oversiktlig. Ikke uvanlig at amerikanske piloter kan paragrafer utenat.

Empati
empati is offline  
Old 24th Apr 2008, 21:38
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sweden
Posts: 208
Visst måste alla CAA vara eniga för att ett ICAO cert ska fungera, men faktum är ju att vi alla flyger i samma luftrum. Ibland undrar jag om de olika "CAA/FAA" kontoren begriper detta. Hur mycket de än väljer att begränsa och hindra oss från att flyga på andra cert så kommer vi ju att flyga i annat luftrum med andra regler, och träffa kollegor som flyger efter andra regler och med en annan utbildning. Det borde ju vara enkelt att bara acceptera ICAO rakt av istället så att man har en gemensam grund.

Det är egentligen fullständigt obegripligt och oförsvarbart att det är som det är.
deice is offline  
Old 24th Apr 2008, 23:15
  #9 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Japan
Age: 55
Posts: 33
Takk

Vel det er hyggelig og hore at jeg ikke er alene om min frustrasjon.

At systemet kommer til og forandre seg tror jeg ikke, hvis det blir forandringer saa blir det til det vaerre.

Det burde vaere et globalt serfikat....

Jeg er skuffet over at man med flere tusen timer i loggboken skal maatte sette seg ned i 7-8 maander og studere for 14 skriftlige prover plus oppflyvning.

747jetdriver is offline  
Old 25th Apr 2008, 07:31
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
De prøvene er ikke morsomme... Du har min fulle sympati!

Men JAA er stadig under utvikling, og navne-endring JAR-OPS heter snart EU-OPS og JAA går over til ESA/EASA. Hele tiden med justeringer og regelendringer slik at man virkelig må henge med i svingene. Se bare på de nye tjenestetidsbestemmelsene
Guttn is offline  
Old 25th Apr 2008, 12:28
  #11 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Japan
Age: 55
Posts: 33
Gutten

Det er utrolig synd naar man overlater luftfarts lovgiving til en hel haug byraakrater fra mange forskjellige land i Europe. Der de kommer med bakvendt lovgiving som bare skyter en i foten......some jeg har sagt et par ganger allerede. Denne type lovgivning har IKKE noe med og gjore luftfart noe mer sikker annet enn aa stikke kjepper i hjulene.

Personlig saa bor jeg ikke i europe, men synes det er synd at jeg ikke kan dra tilbake til Norge om jeg onsker uten at jeg maa ta en hel haug latterlige prover.

Vel vel......
747jetdriver is offline  
Old 25th Apr 2008, 12:36
  #12 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Ft. Lauderdale, Florida, USA
Age: 65
Posts: 1,512
jeg maa ta en hel haug latterlige prover
Du er i Japan Mr. 747 jetdriver..?

JCAB var jo kjent for å ha latterlige prøver før i tiden og jeg fikk smake de på kroppen da jeg gakk gjennom programmet i 1992.
Har det bedret seg eller må man enda pugge definisjoner på VOR og NDB og slikt, deretter skrive ut definisjonen på dårlig oversatt engelsk. (Fra japansk)?

Tar man enda simulatorprøve uten å kunne bruke sjekklistene for man skulle pugge alt utenatt?

Kanskje blir det bare barnemat å flytte til Norge og pugge JAR eller hva det heter for tiden?
TowerDog is offline  
Old 25th Apr 2008, 13:34
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 47
Posts: 227
747jetdriver: Dersom du allerede har flere tusen timer og noen år på baken som profesjonell pilot, så ligger vel all teori også i ryggmargen slik at du slipper å lese noe særlig til de 14 herlige eksamene?
BestGlide is offline  
Old 26th Apr 2008, 11:15
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2006
Location: Norway
Posts: 34
Dumt å ta US eller Japansk sert dersom du vil fly i Norge da .. disse reglene har vært en stund, ser ikke helt poenget med å grine over det.

Og som siste skribent skriver, dersom du er så kjempeflink og har så masse erfaring er vel det meste av teorien barnemat
JohnnyEagle is offline  
Old 1st May 2008, 03:05
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2004
Location: us
Posts: 7
Poenget hans er ikke hvor "flink" han er. Han som mange andre her, har tusenvis av timer paa tunge fly. Trening til ulike selskaper og sertifikater har mange ting som stort sett gaar i glemmeboka saa snart man er i flyet. SOP er det eneste man ikke glemmer. For dere som bare droemmer om en jobb i et flyselskap og tror at alt som du skal gjennom sitter, tro igjen. Det er som en trakt i flabben i noen uker, deretter tester som skal overleves.
Konvertering er helt sikkert knallhardt men det er ikke tidspress for de fleste.

Om globalt sertifikat, noen sa at du ikke kommer til USA med JAA sertifikater og flyr. Tror fortsatt at du faar godskrevet JAA sert til FAA uten problem....
kattfan is offline  
Old 1st May 2008, 10:56
  #16 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Japan
Age: 55
Posts: 33
Kattfaen

Meget bra skrevet Kattfaen....meget bra...........
747jetdriver is offline  
Old 1st May 2008, 15:12
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2001
Location: FL430
Posts: 86
http://www.flightglobal.com/articles...standards.html

If you read the article in the hard copy magazine it also mentions cert harmonisation between JAA-FAA
Dualbleed is offline  
Old 11th May 2008, 22:49
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 25
I have them both, and a third one too. There are no difference. If you have adequate experience, it makes no difference what logo your ticket has on it.

The weak points with the FAA system is the published test answers, and that you can be completely lost in a subject, since you only need 80% pass in all the subjects combined.

In the JAA system you need a minimum passing score in each subject, to ensure a basic knowledge in every subject. The weak point in Scandinavia is the lack of competent personnel at the license offices - most have no clue (and no operational experience, apart from recreational Cessna flying at best) and are therefore reluctant to apply common sense, thus they stick to the books - the books they don´t understand.

E.g. I asked why my test included questions about Omega.....history at the time. I could actually fail in navigation if I answered wrong about Omega, despite Omega being long gone. When I tried to ask about this, they had no clue and only pointed to the books. However, I think the curriculum has been updated since.

In any case, there should be an easier way to convert for those with adequate experience, say 3-4000 hours multi crew experience from larger jets.

Remember, the first in space was a dog - its not that hard! Lets keep it simple!
freightdog is offline  
Old 11th May 2008, 23:02
  #19 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 25
One more thing 747jetdriver. I see from your posts elsewhere on PPRuNe that you have been bitching about this for the better part of spring. Would it not be better spent time to use your energy to get the JAA, rather than threading in water hoping to change the system. You could do this pretty fast, I know several people in your situation who directed their energy into getting the JAA ticket and ultimately a job in Europe, instead of being upset about the system.

I truly do understand your frustration, but lets face it, you are better off taking a few months to study and sit these exams. They are realy not that much different from the FAA ones.

Good luck
freightdog is offline  
Old 12th May 2008, 14:01
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Kattfan, well written, and a nice first post Welcome aboard! And don`t be shy in the Viking Bar

Freightdog, I think the Qs are modified now that Norway in is compliance with the JAA. I did my nav tests in 2001, under the former system, and the only Omeg Q I got was "how many stations are there" Funny thing, there was no "0" as an option Someone was having a laugh!

But I`ll differ with you when you say that the FAA ATP tests are nt that diferent from the JAA ATPL tests. The theory is, of course, the same, but the way the JAA approaches the theory is worlds apart from the FAA way. And, yes, they`ve been talking about a harmonization for years and years, but it ain`t gettin`too much closer unfortunately
Guttn is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.