Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

What will this do for avaition in Norway

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

What will this do for avaition in Norway

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 8th Feb 2005, 12:29
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2005
Location: EASA side of the globe
Posts: 294
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What will this do for avaition in Norway

Is this more restrictive than the current flight time regulations in Norway?

========================================
Source: www.luftfartstilsynet.no

Nye arbeidstidsbestemmelser for besetningsmedlemmer

Økt internasjonal konkurranse og større inntjeningskrav bidrar til at nesten 8.000 besetningsmedlemmer om bord i fly og helikopter opplever en krevende hverdag. Av hensyn til flysikkerheten og arbeidsmiljøet skal arbeidsvilkår for besetningsmedlemmer reguleres. Luftfartstilsynets nye forskrift BSL D 2-4 trer i kraft 1. mai 2005, og skal sikre besetningsmedlemmer i sivil luftfart et fullt ut tilfredsstillende arbeidsmiljø, og nok fleksibilitet for forsvarlig drift av et luftfartsforetak.

- Den nye forskriften legger stor vekt på at det enkelte besetningsmedlem skal kunne planlegge sin fritid. I tillegg regulerer Luftfartstilsynet arbeidstidens maksimale lengde og fritidens minimale varighet. I tråd med et EU-direktiv på dette området er det også satt klare grenser for hvor mye et besetningsmedlem kan arbeide årlig, sier teknisk-operativ direktør Jan Bengtson.

Luftfartstilsynet og Arbeidstilsynet har sammen ansvaret for regulering av besetningsmedlemmers arbeidsmiljø. Dette omfatter også arbeidstid. Det er nødvendig med et klart rammeverk for å sikre at alle besetningsmedlemmer har et tilfredsstillende arbeidsmiljø. Fremover er det nødvendig å følge nøye utviklingen i forhold til arbeidsbelastningen for besetningsmedlemmer.

- Innenfor enkelte sektorer i luftfarten vil det være behov for særlige ordninger, for eksempel ved ambulanseflyging med fly og helikopter. Derfor samarbeider Luftfartstilsynet med operatører og besetningsmedlemmer både for å kartlegge behovet for slike ordninger, og for å utarbeide og iverksette forskrifter på området arbeidstid, påpeker Bengtson.

Luftfartstilsynet har utgitt en arbeidsmiljøveiledning om den nye forskriften som vil bli sendt til alle besetningsmedlemmer
Son of a Beech is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.