PPRuNe Forums - View Single Post - Pilot Flyskole - jobb etter endt utdannelse.
Old 31st Jan 2017, 16:38
  #7 (permalink)  
SweNor
 
Join Date: Jan 2017
Location: Ljungbyhed
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Du har fått veldig mye bra info her. Jeg vil bare tilføye litt mer info om Lund University School of Aviation (TFHS) i Sverige. Det er riktig at man får MPL og ikke CPL her. MPL er en nyere type utdanning, og det er mange rykter som går rundt på nett som ikke er sanne. Litt oppklaring om MPL:
  • Man må ha 1500 timer på type for å kunne vær Pilot In Command.
  • Man kan kun fly multi crew operations om man flyr kommersielt.
  • Man er IKKE knyttet til en flytype eller et flyselskap. Etter endt utdanning kan man søke jobb hvor som helst, på hvilke flytyper som helst.

Ettersom dette er et fagskolestudium kan man også få en bachelorgrad. Se her: Senare del av kandidatprogrammet trafikflygare | Trafikflyghögskolan

Selve utdanningen er gratis. 20 stk kommer inn hvert år etter to runder med opptaksprøver og intervjuer på skolen. MPL-utdanningen fungerer slik at man må være knyttet til et flyselskap for å kunne fullføre. Dette fordi man må ha "læretid" i et selskap for å få flytid på type. I dette tilfellet er det 737 type-rating, noe som også er inkludert i utdanningen. Hos TFHS er det Norwegian, SAS og Primera Air som er såkalte Host Airlines, så du vil havne hos en av dem på slutten av utdanningen. Etter endt utdanning blir alle* tilbudt jobb hos sitt host airline, da du har vært gjennom alle interne kurser i selskapet. De trenger altså ikke å bruke mer tid og penger for å kunne sette deg i cockpit.

Hele utdanningen tar ca 2,5 år. Årets klasse begynner Mars 2017, og er ferdig August 2019. Da har man MPL-sertifikat, 737 type-rating, ca 270 hr flytid, og jobb* rett etter utdanning. De som ønsker kan også fly opp til PPL (på egen bekostning) da man får teori og flyging som kreves for PPL.

* Man er ikke garantert jobb etter utdanningen, men jeg kan ikke huske noen som ikke har fått jobb etter utdanningen på TFHS.

Mer info her: Trafikflygarprogram | Trafikflyghögskolan

Bare spør om noe er uklart. Lykke til!
SweNor is offline