Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Pilot Flyskole - jobb etter endt utdannelse.

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Pilot Flyskole - jobb etter endt utdannelse.

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 23rd Jan 2017, 12:17
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Norway
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Pilot Flyskole - jobb etter endt utdannelse.

Vurderer å ta pilotutdanning sivilt og da ser jeg at pilot flyskole har en komplett utdanningsplanen. Ulempen er at det koster ca 900 000kr pluss opphold over 2 år. Ifølge deres Facebook-side så virker det som at det er akutt pilotmangel til enhver tid og at de som har fått jobb jobber hovedsakelig i Ryanair. Etter å ha sjekket nettet så virker det som at det er pay to fly i en viss periode og dårlige vilkår.

Så er spm mitt til dere som har gått på pilot flyskole eller har kjennskap til utdanningen. Utdanner man seg til arbeidsledighet og med en milliongjeld i ung alder?

Og meg bekjent så er pilotutdanning lite fleksibelt mpt andre jobber man kan ta. Slik jeg ser det, jeg som ikke har rike foreldre eller noe særlig arv å få, så virker det som en risikosport å betale då mye penger og at det lukter gjeldsslave lang vei. Men det er kanskje ingen hindring hvis man absolutt vil bli pilot.
cessnarider is offline  
Old 23rd Jan 2017, 19:31
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det er masse folk som ikke har jobb enda, dette er en stor risikosport hvis du skal f.eks låne 1,2 millioner, for du trenger fort penger til fornyelse, betale lån underveis, julepresanger osv osv osv. Så dette koster til slutt mye mer enn hva du tror, så skal du gjerne ha typerating, som gjerne også skal fornyes. Ryanair tar vel ca 270 000. Legesjekker,språkprøver m.m koster også mye. Hvis du ikke har penger spart opp så bør du tenke hardt og lenge,pilotmangelen har det blitt snakket om i veldig mange år, men den har ikke komt enda,en av de store selskapene kan også gå konkurs, og det kan komme kraftige nedgangstider. Med 1,2 i gjeld så sliter du tungt i lang tid fremover, mange bruker f.eks 30 år på et boliglån. Det er tungt å betale dette tilbake, spesielt hvis du får familie på veien. Prøv i det minste å spare opp et minst hundre tusen, og ta PPL via en flyklubb, så havner du inn i miljøet, så finner du også fort ut hvor mye ting koster. Å hoppe blindt inn i et program til en million med et par hundre flytimer kan fort gjøre deg til et gjeldsoffer. Er få som har lykkes med dette, du trenger minst en rating på toppen, men ting kan snu seg på noen år, men fra 1950 til nå har det kun vært korte perioder med noe som ligner på mangel.
Jobhunter is offline  
Old 23rd Jan 2017, 19:35
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: WTF? Which city is this?!
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Du gjør ihvertfall mye riktig ved at du først undersøker så mye du kan. Det er altfor mange som bruker pappas penger på pilotutdanning fordi det høres "kult" ut å bli pilot, og som ikke har den minste anelse om hva de går til.

Som du sier koster det ganske mye. Ikke bare skolepenger men også hva du gjør etter 2 år hos PilotFlyskole, vil avgjøre hvor stor regningen blir før første jobbkontrakt signeres. Mange velger desverre å kjøpe rating for å starte i Ryanair, og da må man betale typeratingen selv, ca 200.000. Etter man først har betalt €300(?) for at de i det hele tatt skal vurdere søknaden din da. (Det er kanskje slutt på at man må betale for å sende inn jobbsøknaden, men det sier litt om hvor mye rart som foregår i bransjen. Og hvor langt unna pilotmangel man egentlig er.)

Som om ikke det er ille nok, har du Pay2Fly. Siste "tilbudet" jeg så, (for EnterAir), var vel €50.000 (450.000-ish NOK) for 500 timer på 737. Litt billigere for classic visstnok. Sånn i tilfelle man kanskje bare vil betale max€40.000 for å jobbe for en bedrift. Usikker på om dette inkluderer selve typeratingen eller ikke. I så fall er det jo et kupp!

Som pilot kan du fly. Det er, for alle praktiske formål, det eneste du kan bruke utdanningen til. Hvis man ikke kjøper rating, er det vanlig å gå en viss periode, ofte noen år, før man får den første flyjobben. Og har man ingen annen utdanning i grunn, får man jobbe som kassadame, vekter, taxi-sjåfør, eller andre ufaglærte stillinger.

Pilotmangel har det vært snakk om siden jeg startet på flyskole for 16 år siden også. Ikke sett noe til den enda, ihvertfall ikke i Europa. I Asia har det vart noen år nå, og USA har merket det særlg de siste to årene. Men det de mangler er ikke piloter, men piloter med et visst erfaringsnivå. Ofte settes dette til 500 timer på den spesifikke flytypen. Eller i USAs tilfelle, 1500 timer totaltid, pga nye krav etter en ulykke. (ColganAir flight 3047)

Men både flyskoler og flyselskaper skaper et bilde av pilotmangel, nettopp for å unngå pilotmangel. Dvs flyskolene vil selge flest mulig av produktet sitt, de tjener jo penger på deg. Mens flyselskapene vil gjerne ha mange søkere, slik at de hele tiden har nok folk å velge mellom og dermed også kan presse lønn og andre vilkår så langt ned som mulig.

De som sier det er pilotmangel i europa, snakker mot bedre vitende. Hadde det faktisk vært pilotmangel, ville ting som å betale typerating og Pay2Fly-scams ikke eksistert.

Skulle du bestemme deg for å satse, er sannsynligheten overhengende stor for at du sitter igjen som arbeidsledig med gjeld på 1,1-1,2 mill etter to år og ca 200ish flytimer. Da er det noen valg å ta; -kjøpe typerating 200.000?, -ta ut instruktørsertifikater for å samle timer (70-80.000(?))?, -Pay2Fly 200-450.000?, -finne seg en annen jobb/studere noe annet?

Ikke bare er det vanskelig å få jobb, men ofte er det relativt dårlig betalt, sett i forhold til kostnaden på utdannelsen. En annen ting er jobbsikkerhet. Det blir mer og mer vanlig å bli ansatt i et vikarbyrå uten særlig rettigheter. Norwegian har gjort dette i mange år, og SAS har også signalisert at de vurderer noe det samme. Med baser i utlandet for å slippe unna "høye" norske lønninger. Norsk lønning som nyansatt styrmann i SAS er vel knappe 400.000+diett, så kanskje 440-450.000 pr år. Men de vil heller ha en spanjol til 250-300.000 som i tillegg kanskje jobber flere dager i løpet av året, og som ikke "trenger" pensjon, helseforsikringer eller andre goder som norske arbeidstakere ser på som den største selvfølgelighet.

En ting man bør tenke over skulle man kjøpe typerating for å jobbe noen år i Ryanair; de fleste nordmenn håper vel en dag å få jobb SAS eller Norwegian, evt Widerøe eller charterselskap. Men i mellomtiden, mens man fungerer som billig arbeidskraft for Ryanair, må SK/DY etc kontinuerlig sette ned sine vilkår for å klare å konkurrere. Så i praksis ødelegger man sin egen mulighet til å komme tilbake til en jobb i Norge på gode vilkår.


Det høres nok temmelig dystert ut dette her. Vil jeg anbefale et yrkesvalg som pilot? -Nei. Så og si ingen av mine pilotkolleger gjør det. Betyr det at du bør legge drømmen på hylla? Nei, absolutt ikke! Undersøk så mye du kan (som du er i gang med), slik at du kan ta en informert avgjørelse, så er det bare å "go for it" - uansett hva du ender opp på.


Samtidig endrer ting seg ganske raskt, så det er vanskelig å si hvordan ting ser ut når du evt er ferdig om 2-3 år. Men at man plutselig har pilotkrise som gjør at lønn og andre betingelser blir bedre, er lite trolig... MEN ingenting hadde vært bedre om jeg tar feil

Det jeg tror kommer til å skje er at, hvis en mangel skulle nærme seg, vil flyselskapene knytte seg tettere til flyskolene, og et visst antall elever får tilbud om jobb rett etter utdanning. Da slipper flyselskapene å konkurrere om piloter siden man "låser" nyutdannede til selskapet tidlig og de har liten mulighet til å påvirke betingelsene noe særlig. På det stadiet er man jo bare superhappy at man får jobb. Alt maset om muligheten til et normalt liv, med litt fritid, kanskje også en frihelg i ny og ne, eller ferie i skoleferien slik at man kan ta med ungene på ferie, tenker man jo ikke på når man er "ung"
Blue06 is offline  
Old 24th Jan 2017, 12:48
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Veldig god og informativ post fra Blue06, som jeg skulle ønske at alle som vil bli kommersiell pilot leste igjennom opptil flere ganger.
I tillegg til hans korrekte og ganske så objektive framstillinger av virkeligheten vil jeg også komme med et par betraktninger utover disse...
Fersk ut fra flyskolen med under 250 flytimer så er CVen temmelig tynn. Flygermessig. Det er helt OK det, for ingen er født med erfaring. Erfaring er noe man tilegner seg over tid. Et råd er å gjøre som du gjør, nemlig undersøke dette (good, bad & ugly), og lytte til de som har vært gjennom prosessen de siste 15-20 årene. Ting har endret seg, og en som er nær pensjonsalder er faktisk lengst unna (tidsmessig) ab initio tiden på flyskolen og jobbsøking og din generasjons oppvekstkår. Ting har endret seg, og det veldig fort pga terrorangrep, oppblomstringen av lowcost og store markedssvingninger, og et altfor liberalt regelverk.
Fersk ut fra flyskolen er en interessant tid. Man kan veldig mye teori, så kan man å fly. Men det er ikke nødvendigvis at man kan å ratte. Tror du ser forskjellen i nyansen her. Pilotmangel finnes ikke. Er massevis av piloter! Men mange gidder ikke fly for, ja la oss være ærlige, drittsekker, og til en lønn som ikke gjør at levestandarden er i nærheten av living the dream. Man er mye mer borte hjemmefra enn man tror. Og jobber tider som ikke er særlig med familieliv, vennekretser, sosiale greier og alt det der. Flyging er ikke en jobb, det er en livsstil. Dette forteller de deg ikke på flyskolen. Flyskolen er en bedrift, og de har å gå med overskudd. Som alle andre bedrifter. De skal selge produktet, og som ellers bransjen så pynter man på brura. Det er mange gribber på ferden, og de bryr seg katta om enkeltindivider. De skal tjene penger på deg. Og du blir sett på som en utgift. En kropp med puls som de trenger for å fylle et lovpåbud. P2F har blitt nevnt, det samme har bemanningsbyråer. Dette eksisterer pga distansering til sine arbeidere. Man blir holdt unna direkte ansettelser med en armlengde, samtidig som de trenger deg i cockpiten. Og du trenger å få fornyet kontrakten for å ha "inntekt" til å betjene +1mill i opparbeidet gjeld.
Nå høres jeg negativ ut, men dette er realiteten. Bedre å gå inn i det når man vet litt mer, enn bare blåøyd. Men som du sier, du gjør researchog det er kjempebra! Det finnes mange andre flyskoler enn Pilot. Nå har jeg ikke tallene for noen av dem, og det er snart 20 år siden jeg selv begynte på flyskolen, så ting har endret seg. Men om det er Norge du ønsker å starte i så redet vel verdt å se på Universistet i Tromsø, hva de har p tilby og hva det koster der. Tror de er godkjent for studielån gjennom Lånekassen. Mange om beinet, og opptaksprøver, men slik er det også i bransjen.
Guttn is offline  
Old 25th Jan 2017, 10:22
  #5 (permalink)  
 
Join Date: May 2015
Location: Norway
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg startet på min pilotutdannelse for 8 år siden. Gjør så mye research som du bare kan, og forhør deg med elever som nettopp er ferdig ved skolene osv. Jeg valgte aviator college flyskole i usa og da var dollaren på 5,5. Dessuten som flere sier her så er man uerfaren i jobbmarkedet med 250 timer. Ha for guds skyld en plan på hva du skal gjøre etter utdannelse. Kanskje kjøpe type rating? (Tror nok over 50% av dagens piloter i europa har betalt denne selv), Kanskje jobbe som instruktør? Kanskje fly fallskjermhoppere eller slepe seilfly i fritiden hos en klubb?. Ett eller annet bør man ha en plan for, slik at man får samlet timer hvis man ikke får jobb rett etter utdannelse.

Ser at mange flyskoler reklamerer med at sas og norwegian skal ha en hel haug med piloter. Så vidt jeg vet så ansetter vel norwegian en del briter, nederlendere og spanjoler, så ikke tro på alt som flyskolene sier. Den pilotmangelen som folk hele tiden spår er nok heller på erfarene piloter med type rating.
Det er en veldig dyr utdannelse og de fleste er nokså gamle før man klarer å få nedbetalt studielån. Regn med at første og kanskje andre pilotjobb er dårlig betalt og det kan være ekstra tungt å nedbetale studielån alene. Man må tåle å ofre veldig mye, men så er det også verdens chilleste jobb. Syntes jeg da
Nordavind is offline  
Old 26th Jan 2017, 11:29
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2017
Location: Norway
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Som de andre her inne har skrevet, så vil det alltid være risiko involvert med å ta en pilotutdanning; framtiden er uforutsigbar og man vet aldri når neste nedgangstid kommer. Men som Guttn såvidt er innom vil jeg sterkt anbefale å ta en titt på Universitetet i Tromsø sin flygerutdanning aka "Luftfartsfag". Ikke bare får man en komplett sivil flygerutdanning med alle sertifikatene og rettighetene man får på de store flygerskolene, men man får også en bachelorgrad. Dette er en enorm fordel, ikke bare når man skal søke jobb, men også som å ha som backup dersom flygerdrømmen ikke tar av rett etter endt utdannelse. Og siden vårt utdanningssystem er slik det er, så koster heller ikke denne utdannelsen mer enn en ordinær bachelor (500 kr i semesteravgift + bøker, uniform, skrivesaker, etc). Og det er rett som Guttn skriver at man får lån gjennom lånekassen dersom man er norsk statsborger. En kjapp tur innom lånekassen sine hjemmesider viser at man kan regne med å få ca 100.000kr i lån i året, hvorav 40% blir omgjort til stipend dersom man består alle eksamener. >Grovt sett vil det si at etter denne 3-årige bachelorgraden+pilotutdanningen kan du ende opp med så lite som 180.000 kr i gjeld. Og ikke glem at dette er et av de beste lånene man kan ha. Renter blir kun beregnet etter endt utdannelse og er svært lav (2,149%, kilde: https://www.lanekassen.no/nb-NO/Tilb...r/Rentesatser/). Og hva angår opptaksprøvene ville jeg valgt så se på det som en forberedelse til et senere intervju med et flyselskap. Man kommer ikke unna seleksjonsprosesser i denne bransjen.

Det finnes altså måter å bli pilot på i dag som ikke koster deg en arm og et bein, reasearch is key! Kan også anbefale å ta en titt på Lund University School of Aviation. De opererer litt på samme vis som UIT, men man får ingen bachelor og så får man en MPL istedet for en CPL. Men også denne utdanningen er i bunn og grunn "gratis". Jeg kunne også nevnt flere selskap som for tiden driver med såkalte "cadet-programs" der man selv betaler for utdannelsen, men at man er relativt sikret en plass i selskapet etter endt utdannelse (vet at Easy-Jet, British Airways, Finnair, FlyBe og Wizzair har slike program).
Støtter opp det som er sagt her inne allerede; vær særdeles skeptisk til kommersielle flyskolers "salgsteknikker", de skal tjene penger, og det er du som er kunden. Bruk god tid på å finne ut hva du virkelig vil og hvor mye du ønsker å legge inn dette, både fra en finansiell og personlig side.
Arcticaviator_29 is offline  
Old 31st Jan 2017, 16:38
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2017
Location: Ljungbyhed
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Du har fått veldig mye bra info her. Jeg vil bare tilføye litt mer info om Lund University School of Aviation (TFHS) i Sverige. Det er riktig at man får MPL og ikke CPL her. MPL er en nyere type utdanning, og det er mange rykter som går rundt på nett som ikke er sanne. Litt oppklaring om MPL:
  • Man må ha 1500 timer på type for å kunne vær Pilot In Command.
  • Man kan kun fly multi crew operations om man flyr kommersielt.
  • Man er IKKE knyttet til en flytype eller et flyselskap. Etter endt utdanning kan man søke jobb hvor som helst, på hvilke flytyper som helst.

Ettersom dette er et fagskolestudium kan man også få en bachelorgrad. Se her: Senare del av kandidatprogrammet trafikflygare | Trafikflyghögskolan

Selve utdanningen er gratis. 20 stk kommer inn hvert år etter to runder med opptaksprøver og intervjuer på skolen. MPL-utdanningen fungerer slik at man må være knyttet til et flyselskap for å kunne fullføre. Dette fordi man må ha "læretid" i et selskap for å få flytid på type. I dette tilfellet er det 737 type-rating, noe som også er inkludert i utdanningen. Hos TFHS er det Norwegian, SAS og Primera Air som er såkalte Host Airlines, så du vil havne hos en av dem på slutten av utdanningen. Etter endt utdanning blir alle* tilbudt jobb hos sitt host airline, da du har vært gjennom alle interne kurser i selskapet. De trenger altså ikke å bruke mer tid og penger for å kunne sette deg i cockpit.

Hele utdanningen tar ca 2,5 år. Årets klasse begynner Mars 2017, og er ferdig August 2019. Da har man MPL-sertifikat, 737 type-rating, ca 270 hr flytid, og jobb* rett etter utdanning. De som ønsker kan også fly opp til PPL (på egen bekostning) da man får teori og flyging som kreves for PPL.

* Man er ikke garantert jobb etter utdanningen, men jeg kan ikke huske noen som ikke har fått jobb etter utdanningen på TFHS.

Mer info her: Trafikflygarprogram | Trafikflyghögskolan

Bare spør om noe er uklart. Lykke til!
SweNor is offline  
Old 8th Mar 2017, 15:44
  #8 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Norway
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei.

Takk for mange gode innspill. Skal ta dette til etterretning på hva jeg går for.
cessnarider is offline  
Old 10th Mar 2017, 01:23
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2011
Location: Somewhere close to me
Posts: 742
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg vil anbefale en annen rute som er veldig mye brukt, som med hoy sannsynlighet kan gi deg jobb.

Personlig er jeg ikke stor fan av CTC i UK, men de har et veldig godt samarbeide med mange selskaper, blant annet EZY, som er et temmelig bra selskap aa jobbe for har jeg hort.

Det er ingen billig fornoyelse, men jobbutsiktene gjennom de er temmelig gode, dersom du er "normalt dyktig".

Det finnes andre langt billigere ruter aa gaa, men ikke med like gode jobbutsikter etterpaa.

Jeg vil si det er en god tid aa faa seg en utdannelse, det er mange jobber ute i markedet naa, spesielt dersom du har litt erfaring. Derfor kan det lonne seg aa gaa gjennom slike som CTC saa du begynner aa fly med engang etter endt utdannelse.
truckflyer is offline  
Old 6th Jun 2017, 21:46
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2017
Location: Haugesund
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei folkens! Tenkte kanskje at det ikke var nødvendig å starte opp en ny tråd når jeg ca har de samme spørsmålene som trådstarter.

Jeg har hatt en drøm om å bli pilot (evt jobbe med fly) siden ungdomskolen, men fikk en kraftig realitetsjekk av daværende rådgiver som sa jeg bare kunne glemme det pga synet. Jeg har laseroperert siden, og ikke slitt noe i ettertid.

Er utdannet økonom men ikke helt min greie, så vurderer sterkt å føle drømmen igjen.

Det som river litt imot er at jeg er 33 år og har stiftet en familie og har 2 fantastiske døtre. Kona mi er utdannet vernepleier og har en god jobb i kommunen. Jeg vil ikke risikere dette pga noe som kan være et luftslott. I dag jobber jeg med forsikring. Har fått tommel opp fra kona om at de støtter meg, men pengene hun tjener skal ikke brukes til å sponse min utdanning i tilfelle alt bare blir et stort pengesluk. Jeg forstår henne.

SÅ. Hva vil jeg? Jo, jeg vil iallefall finne ut hvilke muligheter det er! Jeg har en kamerat som tok utdannelsen i moduler og etter ca 350 søknader jobber han nå i Atlantic Airways. De har betalt ratingen for han, så han stortrives.

Jeg har sett på pilot.no og luftfartskolen, men som utdannet økonom så går ikke regnestykket opp. Derfor ble jeg glad for å lese at det finnes "cadet-programs", for jeg trenger virkelig vite at det er en jobb å starte på etter endt utdannelse. Spesielt i min alder har jeg ikke tid til å bruke masse tid og ressurser på å KANSKJE få lov til å fly.

Lest meg litt opp på noen tips her, men tar gladelig imot nye. Bør kanskje forhøre meg litt med den lokale flyklubben?
baxrus is offline  
Old 9th Jun 2017, 12:45
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2013
Location: 60 north
Age: 59
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hei alle vordande Pilotar.
Eg vil ikkje anbefala nokon å verta trafikkflygar. Men om ein må, fordi ein ikkje kan få det ut av hovudet ,så er det ein del ellementære ting ein kan gjer.

1 Ta ein medical på Blindern og ein prat med sjefen der.
2 Søk i forsvaret, betalt utdanning. Om du ikkje trur du kan fyka F16 har du allerede vist at du ikkje hører til her. ( Det faktum at du ikkje er brukbar som jagar pilot er irrelevant. )
3 Ta privat lappen medan du sparar pengar , få jobb hos Aviator som stuar eller anna flyplass jobb.
4 Vurder Canada, med mulighet til Work Permit ( Det gjorde eg i 1988, strerkt å anbefala.) ALDRIG betal alle pengane på ein gong. Eg har hørt nokre historiar om konkurs i USA i det siste.
5 Yrkespilotar betalar ikkje for Type Rateing og me hatar PayToFly.

Eg foreslår for ein kvar ung og lovande pilot: Få deg ei utdanning som gir deg jobb og mykje peng. Kos deg med privatlappen og kjøp ein Pits eller C185 på floats.

Denne bransjen er ødelagt av 9/11 og blåruss.
Eg har ganske god call på kva som skjer i bransjen. Sa nett Goodbay te eit par guttar som sa nei til Upgrade. .... Dei sku te Quatar. Ojsan!
Eg fekk gratis A320 utsjekk her om dagen, da va stas. I tre dagar,, so vart klokkå 10:30 11 september 2001. Neste krisen er rett rundt hjørnet.

Eg har snakka med 100 vis av styrmen dei siste åra og snittet på deira skule var ca 40% . Altså, etter 2 til 3 år hadde berre 40% av dei som fekk ATPL(Frozen) jobb.
No er det ca 60%.

Konklusjonen er at det er alt for økonomisk risikofylt berre i forhold til å få job.
No har eg ikkje brydd meg med å nevna kor mange ubruklige europearar med pappas pengar som har på merklig vis kvalifisert seg til å stilla i uniform.
Nuvel.

Men, om dåke absolut må prøva å gjer betre landingar enn meg, så gi gass.
Da e ein heilt fantastisk jobb.
Gone Fishing
Cpt B
BluSdUp is offline  
Old 11th Jun 2017, 10:22
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mye bra frå Cpt B.

Kan nevne at mange "ubrukelige" europearar er har meget bra stå-på viljen. Romenere, italianere, spanjola, polakka.
Selvfølgelig, ein del flinke der òg, men mange har "drømt å må bli flyger", men har aldri studert (kun pugget spm/svar til atpl).

Men som sagt, de søker jobber overalt, non-stopp, skaffer kontakter, får seg jobb. Nordmen har det for godt ved å jobbe som taxi/hotell/kundeservice med 300-400k kr/året.
cefey is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.