PPRuNe Forums - View Single Post - Enighet mellom Norwegian og pilotene.
View Single Post
Old 8th May 2012, 22:19
  #1 (permalink)  
Luftfart1
 
Join Date: Sep 2010
Location: norway
Posts: 62
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Enighet mellom Norwegian og pilotene.

Det er i dag oppnådd enighet i årets tariffoppgjør mellom pilotforeningen, Parat og Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian). Enigheten sikrer fortsatt trygge arbeidsforhold og Norwegian vil i fremtiden basere sin drift på at fast behov for piloter dekkes gjennom faste ansettelser.


Aksept for faste ansettelser

Etter lange og krevende forhandlinger har partene blitt enige i prinsippet om faste ansettelser.

– Jeg er glad for at vi sammen med Norwegian og Bjørn Kjos nå kan se fremover og bygge videre på prinsippet om faste ansettelser og ryddige arbeidsforhold i luftfarten. Vi har gitt selskapet den fleksibilitet de har behov for ved etablering av nye baser i utlandet. Til gjengjeld får vi faste ansettelser, også utenfor Norge, når nye baser er godt etablert og har vist at de har livets rett. I praksis betyr dette at Norwegian kan operere en periode på to år med innleid mannskap før de som tilhører denne basen blir fast ansatt i selskapet. Dette er en markant kursendring fra ledelsen i selskapet vi lever godt med, sier Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilotforening (NPF).


Lønn og ryddige arbeidsforhold

I tillegg til spørsmålet om faste ansettelser har forhandlingene mellom NPF, Parat og Norwegian hatt fokus på hvilke arbeidsvilkår som skal gjelde i det enkelte land der Norwegian oppretter nye flybaser.

– For Parat og NPF har det vært viktig å sikre oss mot sosial dumping. Dette i form av billig innleie av mannskap fra lavkostland som deretter benyttes i land med høyere kostnader. Vi har fått på plass en avtale som sikrer innleid og fast mannskap lønn og ryddige arbeidsforhold som er på nivå med de landene de skal operere i. Vi har tidligere vært tydelige på at vi ikke krever å eksportere norske lønnsforhold, men trygge, ryddige og anstendige vilkår for alle piloter, uansett hvor i Europa de er ansatt. Dette vil jeg i dag berømme Norwegian og Bjørn Kjos for å ha kommet oss i møte på, sier Hans Erik Skjæggerud, leder i Parat.


Parat takker Parat Luftfart og Norsk Flygerforbund for all støtte som er mottatt under konflikten.
Luftfart1 is offline