PPRuNe Forums - View Single Post - DY pilots not working on days off.
View Single Post
Old 7th Mar 2012, 11:12
  #6 (permalink)  
somethingclever
 
Join Date: Dec 2008
Location: over there
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Lycka till säger jag. Precis som Guttn säger så är det här en viktig kamp för hela branschen, inte bara norwegians piloter.

För vart ska ni vända er, ni som tänker att ni ska ta ett par hårda år i bolag X och sedan gå vidare till ett bra jobb, när alla de bra jobben har blivit likadana som det ni redan sitter på? Tids nog så är vi alla egenföretagare, jagade av skatteverk och fogde, med subpart Q på 1400h/år och noll pension/försäkring/LoL och ny basering varannan månad. Då är det slut med att tacka ner till captain's discretion när det är 3 veckor kvar tills kontraktet ska förnyas och barnen behöver mat på bordet. Myndigheterna och bolagen är varmt överens om framtiden, och VI är som de säger, expendable.

Grundproblemet är egentligen att luftfartsmyndigheterna inte gör sitt jobb. De bryr sig inte om de som arbetar inom branschen, de bryr sig om pengar. De är köpta för länge sedan av lobbyister och har slutat låtsas som att något annat spelar roll. De sörjer inte för reglerade arbetstider som är rimliga, för sund konkurrens, för lika villkor. Det är grundproblemet. Egentligen är de dem vi borde strejka mot. En sammanslagen strejk av samtliga bolag inom EU. En fin pipe dream

Sluta tassa runt och gör som charterkabinen nyss. Säg vad ni vill ha, sätt ett datum och sedan strejkar ni. Det är nog enda sättet tyvärr. Alla andra metoder kommer utnyttjas av ledningen till att förhala och splittra processen.

Good luck
somethingclever is offline