PPRuNe Forums - View Single Post - Job with Norwegian on a Parc contract
View Single Post
Old 3rd Feb 2012, 19:14
  #59 (permalink)  
TowerDog

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Dette som sparker bena under 'bedre jobber.' Hvordan skal SAS eller BA kunne konkurrere med lønninger på 3,330 euro / måneden hos Hore-Selskapene?
Ingen kan vel bebreide noe selskap for å betale minst mulig?
Det er opp til arbeidstakerne å akseptere jobben og betingelsene.
Hvis det er nok søkere som vil ha jobbene så er det ingen grunn til å skru opp lønningene.

Gammelt ordtak i flybransjen: "You get paid what you negotiate, not what you deserve".

Jeg og mange andre har vært på begge sider av det gjerdet: Ta en jobb som ikke betaler så bra, bare for å få timene, deretter kan man søke på de bedre jobbene når man har fin tid i boka.

Har også sett lønninger gå opp og ned på kort tid; Jobbet for Evergreen i Frankfurt på DC-8-73, fløy Air India Cargo i 1988.
Vi hadde et par fly i den basen og en gjeng med ex-pater fra alle hjørner i Europa.
Akkurat på den tiden startet German Air Cargo som nytt selskap og med DC-8-73.
Sjefsflygeren for German Air Cargo ansette en av våre folk, som ga selskapet telefonnummerene til alle flygerne, deretter fikk vi alle telefon med tilbud om interju og jobb.
(Ferdig trenet på flyet og alle var Europeere, perfekt) Halvparten av oss hoppet fra Evergreen over til German Air Cargo forde betingelsene var bedre, og de som var igjen fikk et saftig lønnspålegg for ikke å hoppe. (Over 30%)
Året etter var den krisen over og vi som var igjen fikk lønnskutt og havnet tilbake på vanlig Evergreen lønnskala..

Med andre ord, tilbud og etterspørsel: Hvis Spanjoler eller Estoniere flokker til jobbene og skriver villig under på kontraktene, hvorfor i all verden bør Kjosen ta penger ut av egen lomme for å gi pålegg? Ikke for å leke julenisse vel?

Det er nok opp til de som sitter i foreningen og forhandler lønnsavtaler, å tvinge bort B-skalaer på utestasjoner. Skjønt hvis det er andre selskaper men med samme eier så blir dette litt tåkete. Bare se på American Airlines og American Eagle. Samme eier, samme ruter, 2 forskjellige foreninger, 2 forskjellige lønnskalaer.
Scope kalles det i USA.

Jeg er den siste som er tilhenger av lave flyverlønninger, men skyld på de som jobber for halv pris, ikke de som tilbyr jobbene.
TowerDog is offline