PPRuNe Forums - View Single Post - "Adeccovakter" småtterier i forhold til hva som foreslås for flygende personell.
Old 11th Apr 2011, 18:23
  #1 (permalink)  
Luftfart1
 
Join Date: Sep 2010
Location: norway
Posts: 62
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Adeccovakter" småtterier i forhold til hva som foreslås for flygende personell.

Parat har i forrige uke sendt brev til en rekke beslutningstagere i Norge og i EU vedrørende forslagene til nye arbeids- og hviletidsbestemmelser. Vi er bekymret for fremtiden til mange av våre over 3400 medlemmer i luftfarten.
Arbeidsforholdene for alle flygende styres i dag av tre ulike regelsett. De fleste flygende har en tariffavtale som de forholder seg til i det daglige. I tillegg har man i luftfarten enkelte nasjonale regler som også har stor praktisk betydning. Tilslutt har man felleseuropeiske regler, betegnet som EU OPS Subpart Q, som også brukes av alle selskaper.

I disse dager er det store endringer på gang i forhold til de felleseuropeiske reglene. Ny Subpart Q er ute på høring og her det bla foreslått at alle nasjonale regler skal fjernes. Mange av dere kjenner godt til Subpart Q reglene og vet at de ikke gir noen god beskyttelse mot lange og tunge arbeidsdager. På tross av tilgjengelig vitenskapelig og medisinsk forskning ønsker EASA nå å gjøre denne beskyttelsen enda dårligere. Det er foreslått en rekke svekkelser i Subpart Q som kan bety at du som flygende i fremtiden kan bli tvunget til å godt bla:

- reduserte hvileperioder på 7 timer og 30 minutter

- utvidet arbeidstid for kabin til 20 timer med hvile i stolsete

- opp til 1000 blokktimer per 12 måneder

- færre begrensninger på spilt-duty

- færre begrensninger på standby


Dette kommer i tillegg til de regler som ligger i Subpart Q fra tidligere. EASA ønsker ikke å gjøre noen endringer som bedrer arbeidshverdagen til noen flygende.

Parat leverte i samarbeid med ETF et omfattende og grundig høringsvar til EASA den 20. mars. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om innholdet i dette høringssvaret fremover. Vi jobber videre på flere fronter for å forsøke å demme opp for denne uheldige utviklingen. EASA er i gang med å se på - og bearbeide - de kommentarer som har kommet inn under høringen. Parat er representert i den gruppen i ETF som jobber dirkete opp mot EU og EASA på dette området.

Videre fremover vil vi også jobbe politisk for å få frem hvor skadelig de foreslåtte endringer vil være for våre medlemmer i luftfarten. Det er i den forbindelse vi har sendt et brev til norske og europeiske myndigheter. For de som ønsker å lese brevet så kan du finne en link til det her:

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem
Luftfart1 is offline