PPRuNe Forums - View Single Post - Feel Air!
Thread: Feel Air!
View Single Post
Old 4th Oct 2009, 14:24
  #13 (permalink)  
TowerDog

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Hva slags fly er det snakk om her..?

Continental flyr til Gardemoen med 757 og har vel et rimelig bra product til under 4000 kroner fra OSL til Østkysten av USA.

USair fløy også på OSL tidligere iår, men ser ut som de har lagt ned non-stop ruten. Med tilknytting i FRA er prislappen nede i 3400 kr.

Frddie Laker prøvde jo også lavris på langruter og PanAm måtte bare finne seg i å senke prisene for å konkurere, med den følgen at begge selskapene blødde ihjel sakte men sikkert.

Tror ikke det er mye margin på en flybillet i ekonomiklassen, men skal du ha håp om å tjene penger på slikt og for halv pris, må vel setene stå ganske tett sammen og fylles opp 100% på hver strekning.

Da blir vel turen så ubehagelig at folk gidder ikke å fly 8 til 10 timer som sardiner bare for å spare noen kroner.

Noe annet med kortrute nettet, man kan vel alltids pines litt i en time eller to for halv pris, men ikke til Bangkok og tilbake..

Eller kanskje noe for tenåringer som vil reise billig akkurat som når Inter-Rail begynte i 70 årene..Mange møkkete og sultne ungdommer reiste billig med ryggsekken sin og fikk se mye for en slikk og ingenting.

Har sett noen slike flyselskaper komme og gå gjennom årene og det er jo bra at noen enda tør, men det blir som regel på bekostning av andre's arbeidsplasser og i dagens marked er det vel ikke my krem å skumme på toppen av fløten.

Enden på visa er i mange tilfeller at investorene mistet store penger, folk flyr billig noen måneder, konkurenten taper penger, alle går med tap og enda flere flyvere og vertinner blir satt på bakken...Så begynner det hele på nytt igjen når noen får en ide og vill redde verden fra etablerte flyselskap og dyre billetter.

Det bør bestandig være dyrere å ta fly enn å ta bussen, men det er ikke alle enige i.
TowerDog is offline