PPRuNe Forums - View Single Post - Bachelor of Aviation - finally!
View Single Post
Old 26th May 2008, 04:28
  #23 (permalink)  
TowerDog

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Aye, endelig har man kommet seg på en PC som har både Å, Æ og Ø.
(Trøndersk PC må vite)

Det er jo fint som snus at man får Bachelor of Aviation Science Degree ved å dra til Tromsø og fly og pugge mellom snøbyggene og ølhallene der oppe.

Før vi begynner å feire eksamene og studielånene, la oss ta en snartur i historiebøkene og se hva fanken en slik "degree" er for noe og hvorfor den kreves av noen flyselskap både her, der og kanskje ikke:

Her i USA var det slett ikke noe krav om College eller University degree for å få jobb som flyger i de store selskapene: Man måtte bare møte opp med flysertifikater og logbøker i hånden og et rimelig rent rulleblad og en hel del flytimer og ta en masse prøver, inkludert IQ prøve.
(Unntaket var i 60 årene, da var det stor flygermangel og folk fikk jobb med A-sert og jobben betalte resten av skolene, skjønt det var vel kun de heldige)

Noen år senere, i 1978 ble det innført en lov her i USA at nå skulle det bli forbudt å bruke en IQ prøve som inngangsbillet for en jobb.
Diskriminering blir det jo da, i tilfelle noen har lavere IQ en andre, derfor "no-cigar".

Flyselskapene sa da at nu ville kravene for en flyjobb inkludere en college eller university grad for å få jobb, siden det var bevist at en gjenomsnitts sådan elev som tok eksamen fra college eller university hadde høyre IQ enn de som ikke hadde skolene.

Derved var kravene nesten det samme som før og det var helt lovlig å forlange en B of S selv om den var fra et gartneri studium. Det hadde ingenting med flyging å gjøre og det er det heller ikke til dags dato.

En Bachelor of Science in Aviation Technology and/or Managment blir vel kanskje som en flyinginørsutdannelse?

Gudene vet at slike folk er flinke i sine fag og med og ta sine eksamner og diplomer og jeg er den første til å bøye meg i støvet for all kunnskapen, men jeg har aldrig sett at de er flinkere å kjøre fly enn en "vanlig" flyger med mindre skoler og mere timer i lufta.

Skulle man miste flyjobben en dag i fremtiden er det jo snedig å ha noe å falle tilbake på, og kanskje kan en slik skole være løsningen: Man får både i pose og sekk: Fly sertifikat og "annen utdannelse".
Helt enig og har gjort det samme selv: Kostet på meg en trailer og buss skole i 1983 og tok ut førerprøve på alt som gakk på hjul som het BE, CE, DE, traktor og moped inkludert. Heldigvis var det bare 3 måneder men fint å ha i baklommen. (Statens skole for Yrkesjåfører)
Det var for å ha noe å falle tilbake på hvis flyging gakk på dunken...Det var usikkert den gangen også, ikke bare nu....

Man var jo også sjømann og hadde papirer fra tankflåten utenriks og mange andre skuter i den tiden og brukte sjøfartsboka for å hyre seg på og smugle seg inn i landet i Alaska for å ta flyjobb igjen etter å ha blitt sparket ut året i forveien.
Langt lerret å bleke i den tiden og sikkert ikke enklere nå, men det blir verdt det tilslutt når man kommer seg dit man vil.
Det gjør man vel før eller siden enten man går på lange skoler eller ikke...Flyvemaskinen ser ikke noe forskjell og man kan ikke kjøpe seg vett på fine skoler.
TowerDog is offline