PPRuNe Forums - View Single Post - Bachelor of Aviation - finally!
View Single Post
Old 21st May 2008, 11:18
  #6 (permalink)  
Cloud surfer
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg tror du misforstår....

ville det ikke vært bedre å gitt stipender/studielån til alle de som vil ta en pilot utdannelse?
Det er ikke det dette handler om.

Dette handler om å endre selve utdannelsen; om å implementere de samme kravene til kunnskap og forskning som stilles til andre yrkesfag.

http://no.wikipedia.org/wiki/Vitenskapelig_metode

Uten ett Universitet og Statlige Forskningsmidler i ryggen er dette umulig å oppnå for tradisjonelle flyskoler. Hvor mye penger bruker NEAR og NAIA på forskning i året? Hvorfor skal forskning og undervisning absolutt foregå på forskjellige steder, når historien viser at den beste måten å øke kunnskap er nettopp gjennom denne kombinasjonen?

University: is derived from the Latin universitas magistrorum et scholarium, roughly meaning "community of teachers and scholars


Selve flygingen vil fortsatt foregå på tradisjonelt vis, men også innenfor simulatorflyging og trening/pedagogikk vil ett universitetsmiljø kunne bidra mye nytt.

Tipper elevene går ut av programmet med 250timer.

Historien fra NAC og TFHS viser at de fleste får seg jobb med slike timer, men skulle man likevel måtte samle yttelige timer før man havner i høyresetet,så står man for første gang under beskyttelse av statens lånekasse i denne perioden, samt at man har ett vesentlig lavere lån enn man tidligere hadde i en slik situasjon.

For ikke å nevne at man faktisk har en utdannelse, - en internasjonal annerkjent utdannelse med en BA tittel - med ytterlig kompetanse innenfor fag som administrasjon og ledelse. Det er vel ikke å ligge under bordet at en Chief Pilot eller en Director of Flight Operations ikke nødvendigvis hadde tatt skadde av noen timer med økonomi og personalledelse.... jeg vet ihvertfall om flere selskap hvor man gjerne skulle sett det.

Og forhåpentligvis vil en god "screening" på forhånd føre til at nettopp disse elevene vil kunne være blant

..de første som vil få seg en flyjobb
For man har sett nok av eksempler på "piloter" som låner seg store beløp (heldigvis ikke fra mine skattekroner), for deretter å bruke 7 forsøk før de endelig består sine eksamener og check-rides, men oppdager til slutt at ingen bortsett fra de aller mest desperate selskapene ønsker dem på lønningslisten som ansvarlige for sine kunders liv.

For det er ingen menneskerett å være yrkespilot... selv om man har kjøpt seg ett sertifikat.

Last edited by Cloud surfer; 21st May 2008 at 12:07.
Cloud surfer is offline