PPRuNe Forums - View Single Post - Sterling downsizing.....
View Single Post
Old 28th Mar 2006, 21:28
  #17 (permalink)  
Jetavia
 
Join Date: Dec 2001
Location: Mostly FL360-380, M0.78
Posts: 247
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
New trouble in Sterling covered in the danish press today Sterling Blue's Vs. Red's..

Why the are the reds not taking advantage of the "merger" to get better T & C's??

Source Børsen (sorry in danish):

Stemningen mellem piloterne fra det tidligere Maersk Air og Sterling er så dårlig, at Statens Luftfartsvæsen kræver, at de ikke flyver sammen af frygt for flysikkerheden

Lavprisoperatøren Sterling er fløjet ind i et usædvanligt hårdt opgør mellem sine omkring 300 piloter. Tidligere piloter fra Maersk Air, som nu indgår i Sterling, er så utilfredse, at de frygter for flysikkerheden, hvis de placeres i samme maskine som oprindelige Sterling-folk.

Det tvinger nu Sterling til at skille de to pilotgrupper ad, efter at en gruppe Maersk Air-piloter, såkaldte »blå« piloter, har klaget til Statens Luftfartsvæsen (SLV).

"Det er ikke længere flyvesikkert at lade »blå« og »røde« piloter sidde i samme cockpit - det må være SLV's opgave at sikre sig at det ikke sker - før der sker noget!", skriver piloter fra det tidligere Maersk Air.

Hovedparten af Sterlings piloter kommer fra Maersk Air, hvor de »røde« fra det oprindelige Sterling er i mindretal.

Sterling er midt i en markant omstilling, hvor især de tidligere faggrupper fra Maersk Air står til at miste en del af deres fordele i arbejdet med at skabe en ny, overskudsgivende lavprisoperatør. Fortsætter piloternes interne magtkampe, skader det ambitionerne, fordi Sterling har brug for en fuld fleksibel pilotgruppe til at kunne vende det tabsgivende selskab til en succes.

Ifølge "blå" piloter risikerer tidligere Maersk Air-piloter, hvad der svarer til 12-22 pct. ringere ansættelsesvilkår for at matche niveauet for Sterlings overenskomst. Samtidig er de utilfredse med den nye fælles anciennitetsliste, der angiveligt stiller Maersk Air-piloterne ringere end Sterling-kollegerne.
Jetavia is offline