PPRuNe Forums - View Single Post - No jobs for turkish F/O candidates
View Single Post
Old 30th Dec 2005, 15:19
  #5 (permalink)  
PICUS Turkish
 
Join Date: Sep 2005
Location: Turkey
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angel

Selam Özcan,

senin yerinde önce yabanci olarak Türk sirketlere bas vururdum, sonra eger yakinda F/O olarak calisa bilirsen, belki bir kac zaman sonra Kaptan olmak icin zamanin gelirse, o zaman Türk vatandasligini belki daha iyi degerlendire bilirsin.

Acaba niye Türk sirketleri sadece ama gercekten sadece yabanci F/O lari isletiyorlar ve bizi, yani Türk vatandaslari almiyorlar? Avrupa ile Türkiyede bir kac Türk vatandasli pilotlar var. Bunlarin hepsi maalesef is bulamiyorlar. Hatta o Türkler tecrübessiz bile degil ve bir kac yabancilardan daha iyi ucus saatleri vardir.

Bakalim yakinda ne olacak. Belki kurallar degisir. Her tanidigim Türk pilot sunlari dedi bana: "Merak etme, yakinda sende sag koltuga oturacaksin! Innan bana, seninde zamanin bir gün kelicek!" Anlamadigim sadece:

Benim bir kac sinif arkadaslarim, hepsi Alman, gecen TR'de allindilar ve yakinda Type Ratinge baslayacaklar. O Almanlarin hic kimsesi askerligini yapmamislardir ve hic kimse de üniversite mezunu degil. Benden ama maalesef üniversite mezunu olmami istiyorlar. Ben Almanya da Abitur mezunu oldugum diye, bu TR'de lise gibi sayiliyor.

Isin kötüsü: Biz Türk vatandaslar sadece TR'de degil, bide burada, yani Avrupada da is alamiyoruz. Niye? Cünkü Türküs diye! Bunlar tabiki kendi pilotlarini isletiyorlar!

Bakalim: Insallah yakinda artik Ankara da buna karsi bir seyler yolla getirir, ve sonucda biz Türkler de yakinda Pilot olarak ise baslaya biliriz. Avrupa Türkiyedeki olan Pilot acikligi kendisi icin kullaniyor ve bizi yagmurun altinda birakiyorlar. Sanki biz Türkler ucak kullanmasini bilmiyoruz. Parayi kazanan da yabancilar oluyor.

PICUS
PICUS Turkish is offline