PPRuNe Forums - View Single Post - Suomalaiset pilotit maailmalla
View Single Post
Old 27th Jul 2004, 00:53
  #18 (permalink)  
JJflyer
ZbV
 
Join Date: Jul 1999
Location: Samsonite
Age: 51
Posts: 799
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow Vihrea kortti ja muut

Joopa.

Itsellani olisi jokin varasuunnitelma, muukin kun vain jenkkeihin ja vihreakortti ja toita etsimaan. Kokemus kertoo ettei se ole aivan niin helppoa.

Riippuu tietenkin mita ja missa haluaa lentaa. Kun itsellani oli iso hinku lentamaan jetteja 1998 ei ongelmia ulkomaalaiselle ollut kuin sen tyoluvan tai vihrean kortin hankinta. Tyoviisumilla tuli itsekkin lennettya melkein 2 vuotta sen jalkeen kun J1 mani umpeen. Silloin -90 luvulla kun noita viela sai. Kertovat etta sellaisia viisumeja kun vaan ei enaan myonneta lentajille.

Nykyaan syynataan vihreaa korttia varten paljon tarkemmin ja se vie myos paljon enemman aikaa. Mita suuremmassa kaupungissa asuu sen pitempaan se vie. Kaveri asustaa lahella Jackson Holea Wyomingissa, ja INS (Vai mika se sitten lieneekaan nykyaan) kanssa voi haastattelun sopia melkein milloin vain. Kun taas Miamissa tai San Fransiscossa voi joutua odottelemaan jopa vuoden verran.

Oletetaanpa etta olet nyt vihrean kortin uusi ja iloinen omistaja ja alat hakea duunia. Pt135 hommia loytyy, mutta vain mikali kyseessa ei ole sotilas kontrahtori ja mikali kone painaa vahemman kuin 12500lbs ( alle 4.5 tonnia) elikka ei tarvitse tyyppi kelpuutusta.

Suurin osa suurien koneiden operaattoreista ei edellyta paperilla , mutta kaytannossa haluaa palkata vain yhdysvaltain kansalaisia johtuen suuresta paperisodasta minka ei-kansalaisen taytyy kayda lavitse ennen kuin voi aloittaa koulutusta ja jokaisen simun yhteydessa sama kuvio uusiutuu. Katso linkki:

http://www.fsbti.com/flight_training/Non_US_Citizens/

Joudun itsekkin kaymaan saman rumban lapi joka kerta kun teen tarkkarin amerikkalaista lupakirjaa varten... On jaanyt toi simulaattorien kaytto jenkkilassa hieman vahemmalle, onhan niita muuallakin missa ei kohdella kuin ruttoista.

Sitten toinen juttu on noin 14000 tyotonta pt121 yhtioista lomautettuja pilotteja. Elikka kokeneita kavereita. Joillakin tuhansia tunteja ison koneen tiimaa. He eivat ole kilpailemassa ns entry level duuneista, mutta vaikeuttaa isoihin koneisiin siirtymista, mikali niita haluaa lentamaan. Tosin voipi olla etta halut karisee kun saa tietaa palkoista... Evergreen, Connie Calitta, Polar ja Atlas kun maksavat maapahkinoissa. Kaveri oli Conniella toissa ja ansaitsi ennen veroja kaikkine lisineen noin 28000 taaleria vuodessa ennen veroja jumbo forstina.

Itavaltalainen kollega on juuri saanut kansalaisuuden ja kavi lapi taman "Swearing in" kuvion elikka valan. Han oli aikoinaan Emerylla toissa ja on taas Euroopassa lentamassa, FAA lupakirjalla ja JAA ATPL validaatiolla. Kertoo etta nyt on ruvennut taas toita olemaan tarjolla kun on saanut passin, mutta ei sellaisia joita kannattaisi harkita.

JJ
JJflyer is offline