Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Skyhøje gebyer til SLV kontolanter

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Skyhøje gebyer til SLV kontolanter

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 15th Jul 2002, 21:09
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: -
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs down Skyhøje gebyer til SLV kontrolanter

Har lige læst på teskt-tv at kontrolanter fra SLV har hævet flere mio kroner for deres "job" som kontrolanter. En skulle have hævet lige over 1. mio kr for 8693 timers arbejde på et år Så er det lige man hiver lommeregneren frem:

8693 timer divideret med 24 (timer) = 362,2 dage. og så lige et fuldtids job som pilot ved siden af, ret godt gået!!!

Hvis dette er sandt, kunne det være sjovt hvis nogle at vores kære student piloter, som arbejdede på at få gjort omkostningerne til uddannelsen fradrags berettiget (eller hvad det nu var), lige tog fat en gang til, til undervisningsministeren....

anyone

Last edited by Danish Pilot; 16th Jul 2002 at 10:35.
Danish Pilot is offline  
Old 15th Jul 2002, 21:18
  #2 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: -
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angry

fandt lige denne artikkel:


Trafikminister Flemming Hansen (K) er både overrasket og forundret over, at 14 nuværende og tidligere ansatte hos Statens Luftfartsvæsen ved siden af deres normale job og tilsyneladende i strid med reglerne har fået store honorarer for at fungere som censor og kontrollant, når piloter aflagde prøve for at få certifikat.

Ekstra Bladet afslørede mandag, hvordan de 14 SLV-ansatte har hævet tilsammen 2,1 mio. kr. i honorarer i perioden 29. november 2000 til 26. november 2001. I samme periode har 37 eksterne konsulenter, der også har fungeret som censorer og kontrollanter ved fly-eksaminer, hævet 2,8 mio. kr. på baggrund af timeregnskaber, som der stort set ingen kontrol har været med.

HÆVER EN MILLION
En enkelt konsulent har på et år hævet en million kroner i honorarer for tilsammen 8693 timers arbejde.

Timetallet svarer omtrent til samtlige timer døgnet rundt i 365 dage. Ved siden af bijobbet hos Statens Luftfartsvæsen har han haft fuldtidsjob ved siden af.

Finansministeriets personalestyrelse studsede over honoraret og bad Trafikministeriet om en forklaring. Det udløste en undersøgelse i Statens Luftfartsvæsen. Affæren er herefter afdækket i et 13 sider langt notat, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

KRÆVER REDEGØRELSE
Trafikministeren er ikke blevet orienteret om sagen, og han siger, at han er overrasket og forundret over oplysningerne.

- Jeg har derfor omgående bedt om en grundig og fyldestgørende redegørelse fra Statens Luftfartsvæsen om de forhold, der rejses i Ekstra Bladets artikler. Redegørelsen skal ligge på mit bord om senest tre uger, siger Flemming Hansen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at redegørelsen sendes videre til Folketingets trafikudvalg, så snart den foreligger.
Danish Pilot is offline  
Old 15th Jul 2002, 22:13
  #3 (permalink)  
 
Join Date: May 2000
Location: Europe
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Conan - hvad mener du egentligt????

FlyByHeart
FlyByHeart is offline  
Old 15th Jul 2002, 22:20
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2001
Location: Over The Hills And Far Away
Posts: 676
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Whoa there Conan, thems fighting words.
Techman is offline  
Old 15th Jul 2002, 23:04
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2001
Location: STN
Age: 56
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Check lige disse 4 artikler fra Ekstra-Bladet, ja og jeg ved godt det ikke er det mest pålidelige medie i Danmark.

http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=170638
Good ROC is offline  
Old 16th Jul 2002, 08:24
  #6 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: -
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Wink

Jammen Conan the Ordbog, så lærver jaj dæ da åm til ånervisningsministær

Hej Good ROC:

Ja, jeg fandt også artikkelen der. Pointen er at en kontrolenhed som SLV ikke skal tjene (mener jeg) på nye piloter, som i forevejen har betalt temmeligt meget.
Danish Pilot is offline  
Old 16th Jul 2002, 08:53
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2000
Location: Up north
Posts: 20
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angry

Hvaaaaaaaaaaa, ham der med en mil. på et år, der er nævnt i Ekstrabladet, er det ikke LUR ? Jeg har aldrig hørt hans borgerlige navn. Hvordan passer han sit hovedjob Han har måske orlov, det er jo vældig populært for tiden !
Flare armed is offline  
Old 16th Jul 2002, 10:33
  #8 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: -
Posts: 51
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ja, det har jeg også hørt, men ved ikke om det passer..?

Er der nogle som har facts??
Danish Pilot is offline  
Old 16th Jul 2002, 15:17
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2002
Location: Around
Age: 56
Posts: 572
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg ville egentligt ikke kommentere den aktuelle sag, blot sige at korruption kun er noget lort hvis man ikke selv er indblandet.

Men Danish Pilot aabner for en potentielt interessant diskussion, nemlig hvorvidt en uddannelse som pilot boer vaere enten betalt af staten eller fradrags berettiget.

Jeg har tidligere hoert argumenter i retning af, at piloter er noedvendige og bibringer til at vi kan leve det moderne liv vi forventer. I denne forbindelse har det vaeret populaert at sammenligne faget med f.eks. politiet, jurister, laeger, skolelaerere, sygeplejersker osv. Disse fag faar alle deres uddannelse betalt af staten. Men maa jeg vaere fri! Disse ovennaevnte grupper er alle yderst noedvendige for samfundets bevarelse, sundhed og uddannelse. Der er sku ikke nogen der ville doe eller blive udsat for forbrydelser hvis de ikke kunne komme flyvende til deres destination. Endvidere er loenningerne for piloter langt hojere end alle disse grupper, maaske med undtagelse af juristerne.

Man kunne jo paa samme maade argumentere for at korekort skulle vaere gratis, eller fradragsberettiget, idet det jo kan bruges til at foere en bybus eller et lastvognstog med gode eksportvarer.

Min holdning er ganske klar; goer som jernbanerne. Her uddanner man selv, godt nok med solid statstoette da selskabet jo er delvist offentligt ejet. Altsaa, hvis du vil vaere kommerciel pilot starter du med at soege ind i et selskab. Finder de dig egnet, bekoster de uddannelsen. Hvis man saa absolut VIL flyve, men ikke kan faa et "kadet" job, maa man til lommerne.

Utopi? Ja, naturligvis. Men det kan ikke vaere rigtigt at skatteyderne skal betale for en ydelse, som et privat selskab (f.eks. SAS) sidenhen skal nyde godt af.

Ligeledes mener jeg at ufatteligt mange uddannelser ikke boer stoettes som de bliver det i ojeblikket. Vi har sku ikke brug for 100 vis af psykologer, arkaeloger, geofysikere og praester hvert aar. Vil du nogle af disse "ikke samfundsnoedvendige jobs" maa du selv betale.

Jeg er ikke socialist, som det skulle fremgaa.
Flip Flop Flyer is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.