Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Advarer mot endring i Utlendingsloven for internasjonal flytrafikk .

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Advarer mot endring i Utlendingsloven for internasjonal flytrafikk .

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 3rd Oct 2012, 08:29
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Location: norway
Posts: 62
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Advarer mot endring i Utlendingsloven for internasjonal flytrafikk .

Parat advarer regjeringen mot å endre utlendingsloven for internasjonal flytrafikk. Den endringen flyselskapet Norwegian har bedt om vil føre til at europeiske ansatte vil bli erstattet av ansatte på asiatiske lønns- og arbeidsvilkår, skriver Parat i et brev til Arbeidsministeren..
Parat har grunn til å tro at flyselskapet Norwegian har bedt regjeringen om å endre utlendingsloven, slik at de kan benytte ansatte fra land utenfor EU/EØS på norskregistrerte fly på interkontinentale flygninger. Parat organiserer mer enn 3500 ansatte i norsk luftfartsbransje.

-Vi har åpenbart stor interesse i saken. Jeg er derfor svært overrasket over at arbeidsdepartementet nekter oss innsyn i saken, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Parat vil på det sterkeste advare mot, og protestere på en åpning i Utlendingsloven som gir flyselskapene mulighet til å bruke ansatte fra land utenfor EU/EØS på flygninger til og fra Norge.

- Vi frykter at en slik åpning i lovverket umiddelbart vil utkonkurrere alle europeiske arbeidstakere på all interkontinental flytrafikk, spesielt på rutene mellom Europa og Asia. Dette vil få konsekvenser for titusenvis av europeiske arbeidsplasser. Kabinansatte, som i all hovedsak er kvinner, vil bli rammet ekstra hardt. Det er umulig for norske og europeiske ansatte å konkurrere med lønnsnivået for asiatiske ansatte, sier Parats nestleder.

Denne saken er så alvorlig at Parat har sendt brev til våre fagforeningskolleger i andre land for å informere om situasjonen.

-Vi frykter at europeiske arbeidsplasser går tapt, og at ansatte på asiatiske lønns- og arbeidsvilkår vil overta arbeidsplassene våre. For et europeisk arbeidsmarked i krise vil dette få svært uheldige konsekvenser, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem
Luftfart1 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.