Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

chopper anyone?

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

chopper anyone?

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 12th Oct 2001, 17:39
  #21 (permalink)  
 
Join Date: May 2001
Location: in the north country fair
Age: 49
Posts: 169
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow

Jeg tror desværre ikke at du skal satse på Danmark.

Lige nu er der INGEN B206 og INGEN AS350/355 der bliver fløjet kommercielt. Så vidt jeg ved.
Så vidt jeg ved er der to B206, men de bliver fløjet privat. Og de eneste AS350 vi har hedder Fennec og bliver fløjet i Hæren...

Som nævnt tidligere planlægger jeg selv at komme til at flyve andetsteds end lille Danmark...

- ja, det lyder fornuftigt. Med 3000/3500 timer burde du kunne få hvad du peger på...
RotorDompteur is offline  
Old 14th Oct 2001, 21:11
  #22 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2001
Location: Oslo, Norway
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Pegasus og Helikopterdrift, begge i Oslo området har B206. Jeg så en annonse i avisen for noen måneder siden der Pegasus søkte etter pilot med minimum 500 timer der 100 var fra turbin. Det de sier som jobber i bransjen er at hele innlandsmarkedet omtrent er støvsugd for erfarne piloter, som har gått til offshore/ambulanse. I HS går visst 25 piloter av med pensjon hvert år de neste 4 årene! Så timekravene er på full fart ned.Ambulansetjenesten til Airlift(nylig kjøpt opp av NLA) har 2000 timerskrav på PIC og 500 timer på styrmann. Men Airlift er veldig sære har jeg hørt,både av de som jobber der og folk utenfor. Han ene av de fire som begynte i Norsk, søkte først på jobb som lastemann i Airlift med rundt 700 timer og fikk ikke engang svar. De sier også at de ikke vil ha folk med mer enn 500 timer som lastemenn fordi de stikker så fort. Problemet er å få jobb som lastemann der da. Siden skolen jeg gikk på, Norcopter er konkurrent,vil de ikke ha elever derfra. En på skolen fikk jobb der...han var nabo til flygesjefen i Airlift! Jeg vet ikke helt hvordan det i Norcopter nå med 350/355. De kjøper maskiner som bare f... og har begynt med semi-offshore hvor de flyr ut mannskap til oljetankere o.l. Tror også de har behov for flere erfarne med Instrument-rettigheter, men det er visst litt uryddige forhold internt der med ledelsen og de ansatte. Ihvertfall en erfaren pilot(gammel IK, veldig ok) sluttet uten å ha noe sikkert å gå til fordi han var så oppgitt. Han fikk forøvrig jobb hos ambulansen i Airlift like etterpå. Det inntrykket jeg sitter med er ihvertfall at har du over 500 timer, så får du jobb i Norge..inntil videre. Så for oss ferske er det bare å satse! Tror forresten jeg har mailet deg Tigerpic før ang USA, hvis initialene dine er F.T.?
flop is offline  
Old 22nd Oct 2001, 12:48
  #23 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Red face

ingen 350er for komersiell drift i danmark? uh! kanskje grønlandsflyg er et bedre valg, men det flyr vel mest de større maskinene.

joda, jeg er den f.t. du har mailet. liten verden, eller hva?

jeg søkte pegasus etter at annonsen var å finne i avisene. dessverre intet hell, men jeg takker pegasus for at de skrev et brev tilbake om at de hadde ansatt en annen. det er ikke mange firmaer som gjør dette. vet du noe om hvordan det er å jobbe i pegasus? jeg har hørt noen rykter om at betaligen ikke er helt god samt at arbeidstidene er hårreisende??!

ettersom norsk luftambulanse har kjøpt opp airlift kontraktene på ems siden, så betyr dette at styrmannsiden forsvinner, etter det jeg vet. jeg har en god kompis som flyr fra en av basene til airlift. jeg vet ikke hva som vil skje med han og de andre etter at nla tar over.

en ting er sikkert: jeg har sluttet å tro på rykter om ansettelsesnormene til helikopteroperatørene, som t.eks. at airlift bare ansetter lastemenn med maks 500 timer og ingen piloter som ikke har vært lastemenn, og at helikopter service ansetter med minimum 1500 timer. hs ansatte en helikopterflyger for en stund siden som hadde litt over 1000 timer, og jeg garanterer at airlift har ansatt mange piloter direkte uten at de har gått som lastemenn. jeg fløy for et firma i florida med flere nyhetskontrakter og satt ved siden av resepsjonisten da en pilot hadde ringt for ørtende gang om en helikopterstilling. hun stønnet etter å lagt på røret og sa at enkelte personer forsto ikke et "nei" og at de var veldig plagsomme. jeg smilte, så henne rett i øynene og sa "jeg maste, og jeg sitter her nå". ingenting er umulig.

vel, nå har livet virkelig begynt. jeg har blitt sjekket ut på 350en, og fløy en 350ba fra los angeles til detroit. FANTASTISK tur. jeg fulgte interstate i-40 mer eller mindre fra locoland til albuquerque og deretter direkte til detroit. hvem hadde trodd at jeg skulle få bruk for great circle navigasjonsmetoder på helikopter....dog med en garmin 295 og en haug med sectional charts, terminal charts og wac (world aeronautical) charts. det tok meg 17.8 timer totalt. er nå tilbake i los angeles og skal fly en annen maskin fra vest- til østkysten. primærfunksjonen min i den nye jobben er å fly nyheter. jeg skal avløse piloter på diverse kontrakter. er jeg heldig, så blir det twin tid også. hittil har jeg fem timer i en a109mk2 og fem i en as355 (dessverre en f-modell, tror jeg, som har svake 250-c20 motorer). jeg håper å kunne logge litt tid i s76 og a109 power.

stå på, karer! det er ikke over før hovedrotoren faller av på 500 fot.
tigerpic is offline  
Old 21st Nov 2001, 17:38
  #24 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2001
Location: Oslo, Norway
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Jeg vet ikke så mye om Pegasus, men jeg tror nok det er riktig det du sier med arbeidstider o.l. Pegasus er litt lik Airlift i måten de er mot oss nye "grønne" De gir oss bare en kald skulder, mens andre selskaper som Helikopterdrift inviterte med til en prat, ga meg noen råd o.l. selvom de ikke hadde behov for noen med kun 150 timer. En tidligere instruktør på skolen som for litt siden jobbet i Airlift med rundt 5000 timer, sa at det var arbeidstidene, sjauinga og de rotete arbeidsforholdene han begynte å bli lei av hos Airlift. Sist jeg hørte gikk han over til EMS i Airlift. Selv driver jeg og spinker og sparer til USA. Har fått sånn halveis jobbgaranti hos en skole i USA gjennom en norsk som jobber der. Tror jeg skal begynne på Instrumenten der for å fylle opp timer. Vet du hva som er timekravet til I-sertifikatet i USA, og hvor mange timer kursene pleier å ligge på?
flop is offline  
Old 22nd Nov 2001, 09:35
  #25 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

jeg kjenner et par piloter i airlift som har nylig gått over til ems delen (som nå er solgt til norsk luftambulanse). morten og ted. en klassekompis av meg fra helicopter adventures jobber på basen i dombås som styrmann.

faa-kravet til instrumentbeviset er som følger:

40 timer instrumentflygning
hvorav
15 timer instrument i helikopter
3 timer instrument i helikopter forberedelse (innen 60 dager) til oppflygningen, kan gjøres innen de 15 timene
1 cross-country under ifr (ikke imc) på minst 100nm langs airways eller radarvektorering, en instrumentinnflygning på hver flyplass, og minst 3 forskjellige instrumentinnflygninger

merk at det er lov å fly under instrumentreglene (ifr) selv om helikopteret ikke er godkjent for instrument-værforhold, bare en har visuelle referanser, instruktøren/eksaminatoren. dette tror jeg også gjelder i norge. vil du fly i skyer, må du inn i en maskin som har autopilot, etc., etc. helikopterservice i helsingborg gjør dette for glade 12.000 kr/time. YUCK!

når jeg får råd, skal jeg fly opp til atp'en, noe jeg gleder meg til. det beste hadde vært å kunne fly opp på 350en, men jeg tror nok det blir robinson, ja. lommeboken nikker i takt med meg.

har du hørt noe om hvordan norsk luftambulanse er å jobbe for? krav, etc?
tigerpic is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.