Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

SAS sagsøges

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 18th Feb 2002, 19:31
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs down SAS sagsøges

Avis: Milan-pårørende overvejer at sagsøge SAS.. . . .Det skandinaviske luftfartsselskab SAS kan komme til at betale yderligere erstatning til de efterladte efter ofrene fra flyulykken i Milano, skriver den svenske avis Dagens Industri.. . . .De efterladte forsøger at få en erstatning på op til 2 mia. skr. (1,6 mia. kr.), og SAS kan blive involveret i sagen. "Det er korrekt, at der er en regel om, at en pilot, der modtager et ok fra kontroltårnet kan lette flyet, men han kan også vælge ikke at gøre det, hvis han føler, at han ikke har situationen under kontrol for eksempel på grund af dårlig sigtbarhed," siger Massimo Audisio, der er advokat for sagsøgerne til avisen.

SAS har allerede betalt a konto 25.000 dollar (212.500 kr.) til de pårørende. I alt 118 personer mistede livet ved ulykken, der skete i oktober. (RB-Børsen)

Lagt på <a href="http://www.bt.dk" target="_blank">www.bt.dk</a> mandag den 18. februar 2002, kl. 10:38

. . <img src="mad.gif" border="0"> Dette er da nok det mest langt ude jeg længe har hørt. Hvis de får held med denne sagsøgning, hvor står man da henne som pilot? <img src="mad.gif" border="0">
B-744 is offline  
Old 18th Feb 2002, 21:20
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2001
Location: 5 south
Posts: 161
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs down

Jamen så må fjolset jo bevise at kaptajnen tog af uden at føle at han havde styr på situationen. Den bliver svær. Det er snart svært at forbavses.
Zico is offline  
Old 19th Feb 2002, 02:48
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: sonderborg
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thumbs down

I USA kan man sagsøge folk og firmaer for hvadsomhelst men hvis det lykkes i EU er det da lidt scary. SAS står absolut uden ansvar i denne sag efter min mening, og hvis det havde været eks. Ryan Air der havde haft denne ulykke er jeg desværre ikke i tvivl om at mister O' leary ikke havde vist denne goodwill og udbetalt 200.000 til efterkommerne af de døde mennesker. Det er sørgeligt hvis et selskab der ikke burde holdes til ansvar for andres dumheder skal misbruges på denne måde. Hvem der får skylden bliver op til retten at finde ud af men det må da formodes at være enten flyvelederne, de ansvarlige for manglende udstyr ( korupte embedsmænd) eller de ifølge ejeren af det tyske taxi selskab : meget erfarende citation piloter som skøjtede rundt i den Italienske ærtesuppe uden at ane hvor de var
cimberly is offline  
Old 19th Feb 2002, 06:31
  #4 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Arrow

Cimberly,

Correct me if I am wrong, men så vidt jeg ved er det standard procedure at luftfartselskaber udbetaler kompensation efter styrt. Jeg tror ikke det har noget at gøre med at SAS' ledelse har højere moral end det meget succesfulde irske selskab, du nævner.
B-744 is offline  
Old 19th Feb 2002, 11:59
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: 3'rd rock from the sun
Posts: 101
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

19.02.2002 . . En foreløbig rapport fra de italienske havarimyndigheder renser SAS og piloterne på ulykkesflyet i Milano den 8. oktober sidste år for fejl. Dermed ser det ud til at det skandinaviske flyselskab undgår massive erstatningskrav fra de efterladte efter flykatastrofen. Advokater for italienske efterladte har ellers tidligere rettet skytset mod SAS med argumenter om, at piloterne på flyet skulle have holdt maskinen tilbage på grund af den dårlige sigtbarhed i lufthavnen på ulykkestidspunktet. Men ifølge chefen for SAS' flyoperative virksomhed, Lars Mydland, er denne kritik ubegrundet: "Det var tåget, men ikke værre end at sigtbarheden var over minimumsgrænsen" siger han.. .(Børsen d. 19.02.2002)
Justforkix is offline  
Old 19th Feb 2002, 14:02
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2002
Location: sonderborg
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Red face

B744 Ved du så også helt konkret hvor meget dette succesfulde selskab er forsikret for i tilfælde af haveri ? Tallene kan jeg ikke huske helt konkret men dette er netop et sted der spares så man kan bibeholde de lave billetpriser. Vi fik på et tidspunkt oplyst at hvis de havde et fatalt haveri som de ville blive draget til ansvar for måtte de selv hoste op med penge pga den lave forsikringssum de operede med hvor imod andre Danske moralske selskaber med pilotforeninger som sikrer fair arbejds betingelser for de ansatte, er forsikret for op mod 1 milliard US dollar i tilfælde af at uheldet er ude. Jeg skal prøve at forhøre mig om hvor meget det er de egentlig er dækket ind hvis det interesserer dig.
cimberly is offline  
Old 20th Feb 2002, 00:26
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2001
Location: 5 south
Posts: 161
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Wink

Og nu til aften er advokater for Sterns og Walker i USA (har ført og vundet sager vedr. Lockerbie og Guam) så landet i CPH for at mødes med efterladte, og forberede en sag mod Cessna!!. .Så nu er det altså Cessnas skyld, at piloterne for vild! <img src="rolleyes.gif" border="0"> Vil man anklage Cessna for ikke at have installeret groundradar i deres CJ2?. .Firmaet satser på at køre en evt. retssag i USA, da det er der at erstatninger typisk er højest.. .Andre advokatfirmaer har som nævnt valgt at gå efter SAS og myndighederne i Italien
Zico is offline  
Old 20th Feb 2002, 06:55
  #8 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Cimberly, . .Ja det ville da egentlig været meget interessant at få at vide. . .Ved du så også hvad der er blevet udbetalt i forbindelse med andre havarier? Det forekommer mig at f.eks. Korean og China Airlines ikke har udbetalt alverden efter deres mange ulykker. Og hvad med Swissair?
B-744 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.