Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Ari Ben Aviator

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Ari Ben Aviator

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 29th Jan 2010, 23:34
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ari Ben Aviator

Går nå og vurderer flygerutdanning, vurdert både PEA og NAIA, men kommet over en skole som heter Ari Ben Aviator. Ser på den engelske delen av forumet her at det er delte meninger om dene skolen, men en klar overvekt av negative meninger. Noen nordmenn som har gått der og vil dele erfaringer? Pris, instruktørjobb, hva dere evnt. flyr i dag (jobb) og lignende...
Wannabe... is offline  
Old 30th Jan 2010, 14:49
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2006
Location: Planet Earth(usually).
Posts: 34
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
From what I've heard about this school (and it's not much), it's not a place to go and get your licenses, but a good place to go and build (buy) hours after you have them. Especially MEP.

But good luck!


Z
Zissou is offline  
Old 30th Jan 2010, 19:10
  #3 (permalink)  
FJS
 
Join Date: Dec 2004
Location: Norway
Posts: 42
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg var student ved skolen i 2000. Dersom det er samme forhold ved skolen i dag så hadde jeg abolutt valgt skolen igjen.

Dei hadde bra instruktører, bra twin program og mye twin tid som instruktør. Jeg forlot skolen etter 14 måneder som instruktør med 1200 timer totaltid (derav 900 multi). Prisen på programmet er heller ikke dårlig.

Dette er mine erfaringer fra 2000 og 2001. Er jo blitt noen år siden gitt Jeg jobber i dag i NAS.

Lykke til!
FJS is offline  
Old 30th Jan 2010, 22:12
  #4 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg var dessverre den siste norske eleven som forlot NAIA etter den gikk konkurs i september 2008. PEA vet jeg ikke mye om, men med tanke på instruktørjobb i ettertid var det visst dårlige kår. Flere som har kommet rett hjem til Norge etter minimumstimene der, og da forsvinner litt av poenget med å dra til USA for å gjøre dette.

Hillsboro er det flere som har vært ganske fornøyde med, men du skal lete lenge og godt før du finner en skikkelig seriøs flyskole i USA. NAIA var nok en av de beste (kjenner selv flere som dro landet rundt for å finne bedre, men kom tilbake), men det kan ha bakgrunn i at standardene var satt av SAS mens det enda var deres skole (uten at jeg vil komme inn på en NAIA vs PEA-diskusjon. Begge skolene har produsert piloter på et høyt nivå).

Skulle jeg gjort det om igjen så hadde jeg nok tatt en nærmere titt på Embry-Riddle Aeronautical University. De har lang fartstid, og er en ordentlig utdanningsinstitusjon. Flyskoler i USA er generelt bare bedrifter som selger instruksjonstjenester. Derimot kan det bli vanskelig å få noen instruktørtid der borte etter fullført utdannelse på Embry-Riddle, da jeg ikke tror de utsteder J1-visum. Det visumet forsvinner jo nå, så da er kanskje mulighetene åpne allikevel med de alternative visumene som kommer?

Lykke til med skolevalget!
aloha1985 is offline  
Old 30th Jan 2010, 22:17
  #5 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
J-1 Visum er vel erstattet med noe som heter F-1 visum

J-1 Visum er vel erstattet med noe som heter F-1 visum, noe som etter min viten i praksis er ca det samme...
Wannabe... is offline  
Old 31st Jan 2010, 16:49
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det er det nok, men det er kun et fåtall skoler som har lov til å rekruttere via den visumtypen. De fleste skolene har operert med M1, som lar deg ta utdannelsen, men ikke jobbe som instruktør i etterkant. Kjenner et par stykker som jobbet hos Ari Ben. Det var visst delte meninger om skolen blandt de også, men standarden på flyene og ledelsen var visst ikke så mye å skryte av..
aloha1985 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.