Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Redsel for LUFTFARTSTILSYNET

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Redsel for LUFTFARTSTILSYNET

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 15th May 2004, 19:42
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Redsel for LUFTFARTSTILSYNET

hvorfor er det ingen som skriver om luftfartstilsynet i norge? jeg har aldri sett ett eneste innlegg her på pprune som har våget skrive om denne gjengen nede ved havnelageret i oslo som snart skal flytte til bodø?

jeg leste en artikkel i sverige der journalisten hadde gjort en undersøkelse der alle intervjuobjektene ønsket å være anonyme i redsel for den svenske luftfartsinspektionen.

på det punktet kan jeg trekke en parallell til nisselandet vårt - ALLE jeg har snakket med har MASSE å fortelle om det norske luftfartstilsynet, men ingen tør gjøre noe med saken de har.

tigerpic
- som også ønsker å være anonym

Last edited by tigerpic; 15th May 2004 at 19:52.
tigerpic is offline  
Old 17th May 2004, 10:15
  #2 (permalink)  
An2
 
Join Date: Jul 2002
Location: Aroundandabout
Posts: 257
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
De har mycket makt i sina händer, och den används inte alltid på ett förnuftigt sätt.
I Sverige har vi fallet med Transjet, där det senare har visat sig att tillstånd drogs in på helt felaktiga grunder. (Elaka rykten säger att en enskild inspektör helt enkelt inte tyckte om Transjet's grundare, vilket alltså tydligen räckte som argument för att dra in ett tillstånd.)
En journalist vågade ta bladet från munnen - Bo Sehlberg. Han skrev ett par krönikor vilka publicerades på www.flygtorget.se , där han hängde ut Luftfartsinspektionen/Luftfartsverket ordentligt. Mycket bra krönikor måste jag säga!
Tyvärr avled Sehlberg hastigt tidigare i våras, och därmed gick också luften ur kritiken mot "Inspektionen".

Eftersom de har så mycket makt, vill man gärna hålla sig vän med dem. Till varje pris. I synnerhet om man har investerat tid och/eller pengar i ett bolag eller liknande.
Skulle man falla i onåd, är man körd och insatsen är borta. Alltså håller man tyst och sitter vackert i båten,.... även om man tycker att saker och ting är helt åt h*lvete.


Last edited by An2; 18th May 2004 at 09:57.
An2 is offline  
Old 17th May 2004, 11:29
  #3 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2001
Location: EUR
Age: 70
Posts: 141
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
AN2,

Edit your link pls.
(remove comma).

With regards to the topic.

Tigerpic,jeg har tidligere hatt mye å gjøre med LV. Aldri noen problemer og alltid blitt møtt med en positiv innstilling om jeg trengte assistanse med mitt arbeide.

Myndighetspersoner er ofte et negativt ladet begrep. Allikevel er det folk som er ansatt i instutisjonen som har oppfattet at de faktisk arbeider i en service bedrift.

Til slutt synes jeg du kaster ut påstander uten substans.

ref: (quote) ALLE jeg har snakket med har MASSE å fortelle om det norske luftfartstilsynet, men ingen tør gjøre noe med saken de har.

HURRA for 17. mai!!!
AngleAndAttack is offline  
Old 17th May 2004, 11:31
  #4 (permalink)  
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
De nordiska luftfartsverken är mycket lika varann; maktfullkomliga! Dessutom är det som att fäktas med vindmöllor. Svaren man får är ju helt vansiniga; vi har själva utrett oss själva, och inte funnit något fel hos oss! FCL-byråerna tycks ju också vara lika. En massa snorungar som tyder bestämmelser men som själva inte loggat en enda timme i någotsomhelst flyg...
48Navigator is offline  
Old 17th May 2004, 20:12
  #5 (permalink)  
 
Join Date: May 2004
Location: Way up north
Posts: 126
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Nåda. Det er ganske normalt overalt at det er forskjellige mennesketyper som utfører gjerningen i praksis kontra dem som skal kontrollere at førstnevnte følger oppsatte regler. I tilsynene finner man både velvillige kunnskapsrike individer med flyerfaring, men dessverre også noen udugelige "oppkomlinger" som ikke burde hatt makt over andre.

Så kan man stille spørsmål om hvilke typer som besetter de forskjellige områder. Til det må jeg få lov til å si at når man er "på den andre siden" (altså den regulerende) så er man bundet på hender og føtter av lovverket. Pluss at "alle der ute" følger ens avgjørelser med argusøyne. Bortsett fra dette synes jeg personlig at ansatte i tilsynene har en tendens til å gjemme seg bak lover og regler, samt byråkratisk språkføring.

Det norske luftfartstilsynet er nå i den uheldige situasjon at en politisk ukyndig (avgått) statsråd utrolig nok har klart å flytte de fleste tilsyn langt ut fra hovedstaden, og det dreide seg her ikke om store mengder ansatte som kunne lage trafikkork inn til byen. Dermed har norsk LT fått problemer med å rekruttere kvalifisert personell til å bosette seg ute i ødemarken (Nord-Norge). Som om situasjonen ikke var ille nok fra før av.

Luftfarten i Norge går dårlige tider imøte: PAL-prosjektet i LT som skulle jobbe for fremme av småflygingen (etter mønster fra New Zealand) er nedlagt og de ansatte der er "degradert" til å gå ut i felten og plage småflymiljøet med "nitpicking". Good grief!

Når man så ser på at de få flyplassene i Norge med kontrolltårn eller AFIS har begrensede åpningstider, skjønner man at småflyging i kongeriket foregår på tross av og ikke på grunn av myndighetene. Det ligger altså en flyplass der, men ETT enkelt småfly alene i området kan ikke få lande fordi "noen i et tårn" ikke kan veilede det. I junaiten har man "unicom" flyplasser med trafikk som en liten myggsverm på Finnmarksvidda, både commutere og småfly, og de klarer å regulere seg selv. Sverige går over til unicom etter at AFIS forlater åstedet. Men i Norge? Neida, Fjøsnissenes Hjemland med topplua godt nedover ørene vet bedre enn alle andre i resten av verden.

Nardi Riviera is offline  
Old 18th May 2004, 16:40
  #6 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
å kunne kritisere en offentlig myndighet tilhører min rett som norsk statsborger. de gjør selvfølgelig mye bra og det forteller jeg myndighetene når jeg hører om/opplever det, men for at en myndighet skal bli bedre, så må folk fortelle om det de synes er negativt og ikke bare snakke seg i mellom. det er slik man for en mer effektiv tilsynsmyndighet. dette burde være innlysende! men, når folk er REDDE for å snakke høyt om det som er negativt, så må dette komme av noe. man blir ikke redd av noe/noen uten grunn.

å skille på den enkelte ansatt og myndigheten i helhet er det store problemet. en luftfartsinspektør som sender eksamensoppgaver til personer utenfor luftfartstilsynet gjør feilen ene og alene. en luftfartsinspektør som bruker 1 1/2 år på å behandle en søknad er også bare én eneste person. jeg mener det er bedre å kritisere myndigheten som en helhetlig organisasjon fremfor den enkelte inspektør som gjør noe klanderverdig. dette for å ikke henge ut den enkelte.

An2: jeg har lest bo sehlbergs artikler og jeg finner de særdeles interessante. jeg har et par episoder med de svenske myndighetene der jeg ble regelrett utskjellt fordi jeg ønsket å bryte en utdannelse for å reise til et annet land der det var billigere.

AngleAndAttack: så fint for deg at du ikke opplever noe negativt med luftfartsverket (eller kanskje du mente luftfartstilsynet). det var ingen påstand uten substans: ALLE jeg har snakket med har mye negative/merkelige saker å fortelle om. visse av sakene vil jeg ikke skrive opp her, fordi de er av en egenartet karakter.

Nardi Riviera: vel, luftfartstilsynet har lenge hatt et dårlig rykte i bransjen lenge før den avgåtte statsråden fikk igjennom flyttingen. jeg er av den personlige mening at vi ikke kommer til å lide så veldig mye mer enn vi allerede gjør i dag. en dansk flysjef sa til meg at "det norske luftfartstilsynet er det mest korrupte tilsynet i verden". bare se på tilsynets behandling av de første elevene som gikk opp til jar-fcl eksamener. de to - 2 første eksamensrundene burde vært strøket pga. rot fra tilsynet. i det man konfronterte tilsynet med problemene, så ble dette mottatt som PERSONLIG kritikk og de ble faktisk sure og grinete. en annen ting i denne sammenhengen er at tilsynet bryter flere av jaa's anbefalinger for gjennomføring av eksamen. jeg har funnet minst 6 der det er klare brudd.

det er ikke bare rykter som svever i periferien om vår luftfartsmyndighet. her er det helt vanlige mennesker som forteller om hvordan de blir dårlig behandlet av luftfartstilsynet og dette er kritikkverdig!!


tigerpic
- med rett til å rose og kritisere

Last edited by tigerpic; 24th May 2004 at 14:17.
tigerpic is offline  
Old 19th May 2004, 20:12
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: CYQS
Age: 49
Posts: 336
Received 2 Likes on 2 Posts
Talking

Endelig noen som sier noe...

Ref min Hoeiby faar lappen tilbake

Ellers Tigerpic, saa synes jeg da ikke det er noe galt at tilsynet frlytter fra Oslo. Da faar vi jo litt av myndigheten ut i grasrota og vekk fra disse tullete politikerene som er hjemme...

Har heller ikke hatt annet enn truble med LT, og er glad for aa vaere tilbake i Kanada.

En dag skal jeg fortelle deg om hva LT sa om konvertering av Kanadiske instruktoerpapirer til norske, ref konvertering av norske BSL til JAR...

PM litt info om hva du driver med for tiden
Winnie is offline  
Old 24th May 2004, 00:43
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2002
Location: Between layers
Posts: 133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tigerpic:
En dansk flyvechef udtaler sig om, at det norske CAA er korrupt ?
Den skal jeg have forklaret hvorfor det er en legitimt forklaring på det Norske CAA's problemer.
rotordk is offline  
Old 28th May 2004, 19:12
  #9 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
rotordk: vel poenget mitt ved å skrive artikkelen var å få frem episoder og erfaringer som vi ønsker å dele med hverandre. jeg ble ganske overrasket over at denne flygesjefen sa det så bryskt som han gjorde, men han mente det virkelig. jeg har jobbet i flere steder i verden med betydelig mindre demokratiske styrer og aldri har jeg hørt en så sterk uttalelse om det lokale luftfartstilsynet. som jeg nevnte for AngleAndAttack så hører jeg hele tiden om merkelige hendelser som skjer.
tigerpic is offline  
Old 29th May 2004, 10:50
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: 59°45'36N 10°27'59E
Posts: 1,032
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Til og med "noen ledere" i Avinor har sagt at enkelte ansatte i tilsynet er mer opptatt med å markere seg ved å slå hardt ned på ALT (som i hvert eneste lille skit-avvik, skyte spurv med kanoner etc) enn å bruke tid på å forbedre de virkelig store utfordringene vi har med tanke på flysikkerhet i Norge.

(ex: Ansatt i LT ringer og sier med harme i stemmen (forenklet, men desverre ikke mye) "Nå må dere stenge flyplassen, jeg sa at om dere ikke fikk sendt XXX ut på notam før YYY, ja da stenger jeg flyplassen!!!!!
Bare så synd at Notam var sendt, LT hadde ikke søkt på rett type notam.......)

Dem er nå søte også da!

Dere piloter slipper snart å bry dere om kjøre over forsvarets bremsewire installasjoner på mange flyplasser også, for LT har funnet ut at de er en massiv fare for flysikkerheten etter 40 år!
Der forsvaret VIRKELIG trenger dem, der blir/har banens lengde blitt redusert.......
M609 is offline  
Old 30th May 2004, 19:55
  #11 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2002
Location: Between layers
Posts: 133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tigerpic : lad mig omformulere hvad jeg mente... legitimere du dit indlæg med hvad en dansk flyvechef har sagt om Norge ? Det peger lidt i den retning, ellers er der vel ingen grund til at nævne ham medmindre du har et eksemple han kom med !?
Kender du flyvechefen's baggrund og grunden til hans mening om Norge?
rotordk is offline  
Old 4th Jun 2004, 08:25
  #12 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
jeg er ikke enig i det du sier. jeg vet at han hatt mye med det norske luftfartstilsynet å gjøre.
tigerpic is offline  
Old 4th Jun 2004, 12:44
  #13 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: CYQS
Age: 49
Posts: 336
Received 2 Likes on 2 Posts
Well here goes...

Da jeg ENDELIG var ferdig aa konvertere dro jeg til Kanada for aa jobbe (lite jobber hjemme + bla bla 600 timer er ikke nok bla bla).

Saa fikk oppgradert til Klasse 2 kanadisk cert (endel timer teori/Endel timer praksis) som noen betalte for. Etter to aar ute dro jeg hjem for aa proeve lykken igjen. naa er det JAR som gjelder, OK, snakker med diverse firma og i sverige faar jeg denne:"har du virkelig saa mange time 300?, hvis du far JAA instruktoer kan du begynne med engang!"

Vel...
En NORSK BSL instruktoer med totalt 10 timer instruksjons trening/instruktoerkurs, faar konvertere med en gang uten noe annet enn en tur inn til Oslo. Jeg derimot...
LT: "veeel, du maa ha et kurs, CA 50 timer teori, 35 timers flyging, INGEN i Norge arrangerer det (Helikopter), litt praksis, bla bla bla"

Saa hvor staar jeg da? Jeg har allerede laan til oppetter nakken, firmaene i Norge sier 1200 timer? det er jo ikke nok til aa leie ett klubbfly engang!

Vel, Kanada nok engang, her er det jo ikke noe problem...

Det mest Ironiske av alt er at Kanada er hovedsete for ICAO, som legger alt tilrette...

Vel dere forstaar, noen av disse paragrafrytterene og byraakratene trenger virkelig aa faa seg en jobb i tollvesnet. De er ikke flygere, de tolker regler helt villt, og de aner ikke hva fyren paa pulten ved siden av gjoer.

Nei jeg stemmer for aa stille litt mer krav. For aa jobbe innenfor sertifisering maa en ha bakgrunn fra luftfarten (teknisk for teknisk og operativt for operativt), Luftfartsdirektoeren maa ha vaert involvert i flyging (som pilot/Operativ leder/teknisk leder) og det maa skje raskt!

Vi kan ikke ha en gjeng med "smaasjefer" som bare helt uten videre tolker det ene og det andre.

Nok et eksempel: Min bakgrunn var som telegrafist i Marinen, og da jeg konverterte til BSL sert. soekte jeg om aa faa konvertere mine telegrafieksamener til LT's, men det tok bare saksbehandleren 13 MAANEDER for aa finne ut om jeg var "kompetent" nok.

Etterpaa fant jeg ut at en telefon til lederen for det kontoret ville ordnet saken ila 3 dager.

vel nok for i dag?
Winnie is offline  
Old 4th Jun 2004, 16:40
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2002
Location: Between layers
Posts: 133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Var han chefpilot eller skipper i Norge ?
rotordk is offline  
Old 15th Jun 2004, 07:10
  #15 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
jeg flytter meldingen til toppen, kanskje noen flere leser den...
tigerpic is offline  
Old 16th Jun 2004, 12:44
  #16 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: CYQS
Age: 49
Posts: 336
Received 2 Likes on 2 Posts
Vel, kanskje ingen andre har hatt noe problem med Tilsynet?

Jeg vet at det er enkelte inne der som ikke burde jobbet der. Men det er vel akkurat det samme som en Samferdselsminister som ikke engang har sertifikat...

Er usikker paa om jeg noensinne gidder proeve jobbe i Norge igjen, det er for mye skatt, for lite loenn, for mye penger i aa holde medical/sertifikat gyldig, uten at det virkelig er vaert det. Her i Kanada er de fleste i Transport Canada faktisk fornuftige folk, med den holdningen at de er der for aa hjelpe, ikke hindre.

Et eksempel paa aa hindre, er da jeg ringte for aa stille et spoersmaal, svaret jeg fikk var ganske enkelt: "det burde du vite! Du er jo holder av CPL..." Vel ok saa er jeg det, men det betyr vel ikke at jeg ikke skal kunne spoerre for aa faa klarhet i noe?

Forbannede fjotter noen ganger...
Winnie is offline  
Old 17th Jun 2004, 17:00
  #17 (permalink)  

Crazy Scandihooligan
 
Join Date: Nov 2003
Location: Damn, some mountain goat is nibbling my ear ;-)
Age: 52
Posts: 482
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Luftfarts....

Winnie

Det blir vel ikke lenge før du kan bare konvertere Kanadisk ICAO til JAR. Går utifra att det blir senere i 2004 eller begynellsen av 2005.

Da blir det en del som ungår alt det idiotiet bort i tilsynet.

MD
MD900 Explorer is offline  
Old 18th Jun 2004, 13:21
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: CYQS
Age: 49
Posts: 336
Received 2 Likes on 2 Posts
Godt aa vite, men kommer de til aa gjoere det samme med instruktoer papirer?

Det er min stoerste boeyg akkurat naa. Utdannelsen i Kanada er ikke bra nok, med 35 timer teori, 30 timer flyging, men 10 timer flyging i Norge er bra nok....

Det er jo altid morsomt naar de argumenterer at forholdene i Norge er mye vanskeligere, Skulle oenske de hadde proevd en vinter i Newfoundland, med noe av det vaerste vinter-vaeret i verden...
Winnie is offline  
Old 18th Jun 2004, 13:27
  #19 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: down under
Posts: 123
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det hadde vært veldig flott om JAA og de andre nasjonale luftfartsmyndighetene i t.eks. USA, Kanada, Australia, m.fl. kunne blitt enige om en avtale slik at det gikk an å konvertere. Å måtte gå opp til hver eneste teoretisk eksamen er veldig unødvendig.
tigerpic is offline  
Old 18th Jun 2004, 18:28
  #20 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: CYQS
Age: 49
Posts: 336
Received 2 Likes on 2 Posts
For ikke aa snakke om mengden UNOEDVENDIG BS som er paa disse eksamenene...

Jeg driter da vel i om MAC paa en 737-400 er 23 eller 24% naar jeg flyr en maskin med optimal CG paa 110 Inches aft of datum!
Winnie is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.