Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Redsel for LUFTFARTSTILSYNET

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Redsel for LUFTFARTSTILSYNET

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 19th Jun 2004, 15:46
  #21 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2002
Location: Between layers
Posts: 133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Devil

Jeg kender en , som kender en der har en fætter som er svoger til en finsk chefpilot som også synes at det er unødvendigt i Norge ;-)

Mon det ikke er lidt overdrevet m.h.t. det Norske CAA ? Eller så må I komme med noget lidt mere....konkret !!
rotordk is offline  
Old 27th Jun 2004, 17:53
  #22 (permalink)  
 
Join Date: Jan 1999
Location: the state of denial
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
48Navigator

Har inte läst alla kommentarer alltför noggrant men, håller med om att det ibland verkar som om beslut görs godtyckligt. Men, anta inte att de som tolkar FCL bestämmelser är snorungar som inte loggat en enda timme i något som helst flyg: långtifrån sant. De finns en massa "ordentliga" tjänstemän på LFV som gör ett genuint bra jobb. Deras förslag till beslut kan ju variera från det som sedan fattas: det är chefers prerogativ att dra en tolkningslinje.

Däremot bör alla som handskas med vilken myndighet som helst vara uppmärksam om att man som sk. förvaltningsundersåte har vissa rättigheter. Man har rätt att få ett motiverat beslut, instruktioner om hur man överklagar det, rätt till service/råd från myndigheten ifråga och rätt att bli bemött på ett sakligt sätt. Om någon fått ett korkat beslut som man upplever att är helt fel/bristfälligt skall man överklaga till förvaltningsdomstolarna. Man kan också klaga till JO.

Cosmo
Cosmo is offline  
Old 29th Jun 2004, 23:24
  #23 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2003
Location: Europe
Posts: 406
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
LFV är väl egentligen inte mycket bättre eller sämre än många andra myndigheter i detta land. Problematiken som finns genomsyrar hela samhället och är svår att få bort.

Ifall ett beslut inte är uppenbart felaktigt är det mycket svårt att få rätt vid ett eventuellt överklagande. Ifall myndigheten mer eller mindre medvetet ger ett direkt felaktigt beslut kan du vara så säker på att du i framtiden "straffas" ifall du går vidare med det. Den grundläggande rätten att kunna överklaga ett beslut känns ibland... en aning akademisk. Ingen nyhet precis, men vad kan man göra mer än att fortsätta stryka medhårs?
Martin1234 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.