PDA

View Full Version : What will this do for avaition in Norway


Son of a Beech
8th Feb 2005, 12:29
Is this more restrictive than the current flight time regulations in Norway?

========================================
Source: www.luftfartstilsynet.no

Nye arbeidstidsbestemmelser for besetningsmedlemmer

Økt internasjonal konkurranse og større inntjeningskrav bidrar til at nesten 8.000 besetningsmedlemmer om bord i fly og helikopter opplever en krevende hverdag. Av hensyn til flysikkerheten og arbeidsmiljøet skal arbeidsvilkår for besetningsmedlemmer reguleres. Luftfartstilsynets nye forskrift BSL D 2-4 trer i kraft 1. mai 2005, og skal sikre besetningsmedlemmer i sivil luftfart et fullt ut tilfredsstillende arbeidsmiljø, og nok fleksibilitet for forsvarlig drift av et luftfartsforetak.

- Den nye forskriften legger stor vekt på at det enkelte besetningsmedlem skal kunne planlegge sin fritid. I tillegg regulerer Luftfartstilsynet arbeidstidens maksimale lengde og fritidens minimale varighet. I tråd med et EU-direktiv på dette området er det også satt klare grenser for hvor mye et besetningsmedlem kan arbeide årlig, sier teknisk-operativ direktør Jan Bengtson.

Luftfartstilsynet og Arbeidstilsynet har sammen ansvaret for regulering av besetningsmedlemmers arbeidsmiljø. Dette omfatter også arbeidstid. Det er nødvendig med et klart rammeverk for å sikre at alle besetningsmedlemmer har et tilfredsstillende arbeidsmiljø. Fremover er det nødvendig å følge nøye utviklingen i forhold til arbeidsbelastningen for besetningsmedlemmer.

- Innenfor enkelte sektorer i luftfarten vil det være behov for særlige ordninger, for eksempel ved ambulanseflyging med fly og helikopter. Derfor samarbeider Luftfartstilsynet med operatører og besetningsmedlemmer både for å kartlegge behovet for slike ordninger, og for å utarbeide og iverksette forskrifter på området arbeidstid, påpeker Bengtson.

Luftfartstilsynet har utgitt en arbeidsmiljøveiledning om den nye forskriften som vil bli sendt til alle besetningsmedlemmer