PPRuNe Forums - View Single Post - Belair pilots dismissed - asked for Collective Agreement
Old 4th Jun 2017, 05:32
  #7 (permalink)  
Tango123
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
http://www.jv.dk/esbjerg/Helikopterdronnings-fortid-traekkes-ind-i-overenskomststrid/artikel/2511742

Susanne Hessellund var som pilot og almindelig lønmodtager i 2002 med til at bruge blokader og strejke i Esbjerg Lufthavn for at få en overenskomst. Det er dobbeltmoral, mener piloternes fagforbund.
Esbjerg: Susanne Hessellund, stifteren af helikopterfirmaet Bel Air flyver i en del turbulens i kølvandet på sagen om to piloter, som angiveligt blev fyret, fordi de ønskede en fælles overenskomst via piloternes fagforbund, Flyverbranchens Personal Union, FPU.

Forleden sendte fire fagforbund i Esbjerg en støtteerklæring til piloterne i Bel Air, og nu trækker FPU også Susanne Hessellunds fortid ind i striden.
Bel Air-stifteren har tidligere meddelt, at et flertal af piloterne i Bel Air slet ikke ønsker en kollektiv overenskomst, men også Bel Airs ledelse og Susanne Hessellund har oplyst, at man ikke ønsker at indgå i forhandlinger med FPU og ej heller ønsker at tegne en overenskomst, fordi man i stedet har lokalaftaler, som er på lige fod med eller bedre end overenskomsten på området.
Men for 15 år havde Susanne Hessellund en helt anden opfattelse af faglig organisering og kollektive overenskomster. I 2002 var Bel Air-stifteren nemlig ansat som pilot hos helikopterfirmaet CHC i Esbjerg Lufthavn, og hun var ifølge FPU en af foregangspersonerne i en omfattende faglig konflikt som næstformand i piloternes faglige forening.
Ifølge FPU stod Susanne Hessellund sammen med den daværende formand for piloternes forening i spidsen for 24 piloter, som bl.a. ønskede en begrænsning på 800 flyvetimer. I den forbindelse tog de fat i FPU for at arbejde henimod en overenskomst, men arbejdsgiveren CHC ville ikke give sig en tomme, og så blev der taget en beslutning om at sætte hårdt mod hårdt.

Det resulterede i en strejke og omfattende fysiske blokader i Esbjerg Lufthavn, hvor de ansatte på Nordsøens olieplatforme ikke kunne flyves til og fra deres arbejde. Angiveligt brillerede Susanne Hessellund med helt alene at blokere en port ned til helikopterfirmaet, og da det endte med, at piloterne fik deres overenskomst var Susanne Hessellund vært ved en sejrsfest i privaten.

- Susanne Hessellund spillede i sin tid en hovedrolle i brugen af strejker og blokader for at få en fælles overenskomst. Det er muligt, at det er 15 år siden, men jeg synes ærligt talt, at det skriger til himlen med dobbeltmoral. Hun har åbenbart fuldstændig glemt, hvordan det var at være almindelig lønmodtager i dag, hvor hun sidder for bordenden i sit eget firma, siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Ingen kommentarer
Susanne Hessellund oplyser via sin bestyrelsesformand, advokat Jan G. Børjesson, at hun ikke har nogen kommentar til sammenkoblingen mellem hendes rolle i arbejdskonflikten i 2002 og den aktuelle overenskomststrid.

- Bel Air eller Susanne Hessellund har ingen bemærkninger til begivenheder, der fandt sted for mere end 15 år siden og mere end syv år før Bel Air opstartede offshore flyvninger, oplyser bestyrelsesformand i en skriftlig kommentar til avisen.
Tango123 is offline