PPRuNe Forums - View Single Post - Belair pilots dismissed - asked for Collective Agreement
Old 15th Mar 2017, 15:18
  #1 (permalink)  
Tango123
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Belair pilots dismissed

https://www.avisen.dk/to-piloter-bad-om-overenskomst-blev-fyret-hos-helik_434040.aspx

To piloter i Esbjerg er blevet fyret fra deres job hos helikopterfirmaet Bel Air efter et opsigtsvækkende forløb.

De to piloter argumenterede på et møde for, at Bel Air skulle indgå en overenskomst med sine piloter. Få timer efter blev de fyret.

Forløbet fandt sted mandag 27. februar. Her var der bestyrelsesmøde i pilotforeningen hos Bel Air. På mødet var der bred enighed om, at der skulle tages kontakt til fagforeningen Flyvebranchens Personale Union (FPU), så de omkring 20 piloter i firmaet kunne få en overenskomst. Især to piloter var varme på ideen.

- En til to timer efter piloternes bestyrelsesmøde blev de to piloter ringet op med en besked om, at de var fyret. De var de eneste to, der blev fyret, fortæller Anders Mark Jensen, næstformand for FPU, til Avisen.dk.

Sagen om de to fyrede piloter skaber ridser i lakken hos Bel Air. Firmaet er ellers i flere omgange blev prist for at være vækst-komet blandt andet af Børsen og Dansk Industri. Eneejer og direktør for firmaet Susanne Hessellund er blevet udråbt til at være 'helikopter-dronning', fordi hun som pilot og direktør har banket virksomheden op til en stor forretning.

Ifølge regnskabet for 2015 kom Bel Air ud af det år med et overskud på 4,5 mio. kroner. I 2014 gik det så godt, at der efterfølgende kunne udbetales 18 mio. kr. i udbytte til et selskab ejet af Susanne Hessellund.

Dybt, dybt rystende
Fyringen af de to piloter kommer meget bag på Anders Mark Jensen.

- Det er dybt, dybt rystende, hvad der er foregået hos Bel Air i Esbjerg. Her kommer medarbejderne og beder om noget så basalt som en overenskomst, og så bliver de mødt med fyringer. Det her lugter langt væk af noget, som man normalt kun ser i Honduras eller Bangladesh, siger Anders Mark Jensen.

Der er intet usædvanligt eller dramatisk i opsigelsen af de to piloter. Det fortæller formanden for bestyrelsen i Bel Air Aviation A/S, advokat Jan Godballe Børjesson.

- Der er ingen former for sammenhæng mellem afskedigelsen af de to piloter og piloternes møde den pågældende dag. Beslutningen om afskedigelserne var truffet af Bel Airs bestyrelse et godt stykke tid før da, siger Jan G. Børjesson.

Last edited by Tango123; 15th Mar 2017 at 15:54. Reason: ...
Tango123 is offline