PPRuNe Forums - View Single Post - EC225
Thread: EC225
View Single Post
Old 4th Feb 2014, 18:13
  #558 (permalink)  
Tango123
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Seems like the 225 isn't popular in Greenland.....

Milliontab på helikoptere | Sermitsiaq.AG

Air Greenland og producenten af EC225 helikoptere Eurocopter har indgået aftale om annullering af køb. Helikopterne blev ellers bestilt ved forventning om øget aktivitet på prøveboringer efter olie og gas. Investeringen har nu givet Air Greenland milliontab.
Air Greenland og Eurocopter underskrev købskontrakt til 380 millioner for køb af to fabriksnye helikoptere i 2011. Men Air Greenland mangler kunder, der vil chartre de bestilte helikoptetere.
Undgår yderligere tab
- EC225-helikopterne er meget velegnede til offshore aktiviteter og til Search-And-Rescue operationer, men der har ikke været den forventede vækst og udvikling i disse brancher. Da dette desværre ikke er en enestående situation for Grønland, men også gælder på resten af verdensmarkedet, er det ikke lykkedes at afhænde helikopterne til anden side, og for at undgå yderligere tab har vi som ansvarlig bestyrelse enstemmigt valgt, efter indstilling fra direktionen, at annullere kontrakten med leverandøren, forklarer Air Greenlands bestyrelsesformand Jens Wittrup-Willumsen.


Annulleringen af købet betyder dog at Air Greenland skal omkostninger for annulleringen af ordren. Air Greenland skal nu betale 16 millioner kroner for at træde ud af kontrakten.





Tango123, since most of us aren't fluent in Greendlandic and this is an English language forum: maybe you'd be good enough to post in English?!

SP
Tango123 is offline