PPRuNe Forums - View Single Post - Ryanair overvåker egne ansatte på Rygge ulovlig !!!!
Old 12th Dec 2013, 13:38
  #2 (permalink)  
MrSnuggles
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sweden
Age: 47
Posts: 443
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Senaste nytt i svensk media är skrämmande:

Ryanair: Vi tänker inte be om ursäkt - DN.SE

Från artikeln:
Ryanair tänker inte be om ursäkt för att driva juridiska processer mot de som oriktigt förtalar Ryanairs 29-åriga säkerhetsstatistik anonymt på internet. Vi kommer att fortsätta att driva processer mot både individer och organisationer som oriktigt förtalar Ryanairs säkerhet, konstaterar kommunikationschef Robin Kiely ett skriftligt svar till Dagens Nyheter.



Enligt Kiely är det hittills fyra anonyma chattinlägg som spårats och identiferats:
Det handlar om en irländsk pilotelev, en Ryanairpilot baserat i Belgien, en Easyjetpilot baserad i Storbritannien och en ingenjör som arbetar för en konkurrent till flygbolaget Ryanair.

Chatten som används av professionella piloter för att diskutera flygsäkerhet och arbetsförhållanden kallas Pprune och ägs av ett amerikanskt företag. Ryanair har vänt sig till en domstol i Kalifornien och begärt ut ip-adresserna till de signaturer man misstänkte tillhöra personal på Ryanair. De anonyma inläggen har nu plockats bort, enligt Robin Kiely.

Enligt Ryanair har en av de fyra spårade chattarna, piloten i Belgien, självmant valt att sluta sedan hans identitet avslöjats.

Det är ju alldeles galet att de får hålla på som de gör!
MrSnuggles is offline