PPRuNe Forums - View Single Post - Slavekontrakter i Ryanair.
View Single Post
Old 12th Apr 2013, 18:41
  #7 (permalink)  
Guttn
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Er ikke helt sikker på at det er legalt selv om 2 sider skriver under på en kontrakt. Man har fortsatt et regelverk å respektere. Dette er ikke noe man bare kan feie til side. Den ene parten er nok klar over dette, men presenterer allikevel en tvilsom kontrakt til motparten for å signere, og dermed oppnå enighet. Motparten, som gjerne er ung, ambisiøs, litt naiv, ikke mye jobberfaring og mer eller mindre på bar bakke aksepterer lettere en slik kontrakt.
Ingen tvang noen til å skrive under, men når man samtidig kjenner til en økende arbeidsledighet på kontinentet og man vet at mat og tak og klær er mer enn kjekt å ha, så skjønner man at folk sier ja til dette.
Men har man base i et land skal man forholde seg til det landets regeler. Det samme skal selskapet. Hvis dette ikke var tilfellet så er det bare for alle norske selskap å legge ned her hjemme og gjenoppstå i f.eks. Romania og ha arbeiderne sine værende i Norge mens de får rumenske arbeidsbetingelser og null rettigheter som andre i Norge har.
Guttn is offline