PPRuNe Forums - View Single Post - Thomson 737 lands on taxiway at Paphos?
View Single Post
Old 21st Sep 2011, 19:54
  #1 (permalink)  
LNAV VNAV -
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sand Pitt
Posts: 121
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thomson 737 lands on taxiway at Paphos?

According to the below article in Greek, a Thomson 737 landed on the taxiway at Paphos airport this afternoon.



21 Σεπτεμβρίου 2011, 20:16 EEST
SigmaLive
Παρολίγον τραγωδία θα συνέβαινε στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν στις 4.30 το απογευμα, μποϊνγκ 737, της εταιρίας Τόμσον, με 192 επιβάτες και 7μελες πλήρωμα, αντί να προσγειωθεί στο δίαυλο του αεροδρομίου Πάφου, προσγειώθηκε στο διάδρομο τροχοδρόμησης, το γνωστό taxi-way, τον οποίο χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να προσεγγίσουν το δίαυλο ή για να απομακρυνθούν από αυτόν.
Το λάθος αποδίδεται στον πιλότο του αεροσκάφους της ξένης αεροπορικής εταιρίας ενώ το ευτύχημα είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα αεροσκάφος στο διάδρομο τροχοδρόμησης.
Σε κίνδυνο τεθήκαν και οι ζωές των 199 επιβαινόντων του αεροσκάφους, αφού ο διάδρομος τροχοδρόμησης δεν διαθέτει καμιά υποδομή για προσγείωση. Ούτε καν σήμανση.
Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού άρχισαν αμέσως έρευνες, με τον πιλότο να παραδέχεται το λάθος του. Μάλιστα συμφωνά με πληροφορίες του Σιγμα, όταν ρωτήθηκε πως έκανε ένα τόσο τραγικό λάθος, απάντησε: «Δεν ξερώ, τι να σας πω».

Ο εκπρόσωπος τύπου των αεροδρομίων, Αδάμος Ασπρής, είπε επί λέξη οτι πρόκειται για μια εξέλιξη που ουδείς ανέμενε. Πρόκειται για ιδιαιτέρα σοβαρό περιστατικό και για το λογο αυτό οι αρμόδιες Αρχές θα το διερευνήσουν σε βάθος και με πολλή προσοχή.







LNAV VNAV - is offline