PPRuNe Forums - View Single Post - Widerøe opptak
Thread: Widerøe opptak
View Single Post
Old 14th Mar 2011, 09:12
  #258 (permalink)  
Guttn
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Blir uansett interessant å følge hans ferd fra EASA skilltest til første betalende jobb, og hvordan han erfarer dette. Må si det er meget godt gjort å klare å line opp 3 intervjuer innen man er ferdigutdannet, så da har han kanskje vært framtidsrettet. Samtidig er det en del ting som gjerne må erfares og kjennes på kroppen før man ser hva som egentlig rører seg i luftfarten. Eneste som er noenlunde sikkert er at bransjen går i bølger, og vi har vært nede en god stund nå.

Men jeg er litt nysgjerrig på hvorfor han tror folk forltaer WF til DY/SK og ikke motsatt..? Vet du nå egentlig hva de respektive selskapene gjør med sine kandidater under opptaksprøvene sine? Hvilke nåløyer de må igjennom osv?

Det er for all del fint å være optimistisk og målrettet, men samtidig er det en god del realiteter som man må ta inn over seg. En av dem er at det ikke er flust med pilotjobber. Det er heller ikke slik at om man har erfaring på type, eller bare har mange flytimer i boka, at man kan velge og vrake verden rundt. Som i USA så foretrekker man å ansette sine egne før utlendinger, gitt at det er nok kvalifiserte folk som søker på jobbene. Dette er nok en av grunnene til at det er blitt mye verre for nyutdannede utenlandske piloter å få seg instruktørjobber i USA. Det er også derfor det er vanskelig for amerikanere å få airline jobber i Europa. Og sånn er det i så godt som alle land. Les hvordan ting gjøres i India. Eller Indonesia for den saks skyld. Klart det er moro å være omstreifende ungkar noen år og få sett litt av verden, men det er da også mye en lowtimer/notimer må finne seg i. Men dette er en av de erfaringene man gjør. Og etter et par runder så finner man ut at det kanskje er en god ide å søke seg til et selskap som har bra betingelser og ikke kutter alle hjørnene. Jeg tror du finner mange av disse i Skandinavia, og i Europa.

BoeingDreamer har helt rett. Det er klart at WF, eller forsåvidt hvilket som helst annet selskap, som investerer veldig mye tid, penger og ressurser i å selektere og ansette piloter ønsker å ha igjen avkastning for dette. Hvordan gjør man så det? En av måtene er å tilby gode vilkår. Et annet er å få til et arbeidsmiljø basert på gjensidig tillit. Følelsen av å jobbe der er som å jobbe for en stor familie. Alle kjenner sin plass, men ingen trenger å bevise/hevde seg foran andre pga det. Om dette er for alle? Klart ikke, siden alle er forskjellige og har ulike drømmer/ønsker/mål. Men for mange så er dette målet, så da søker man seg hit, og er man heldig så kan dette bli en realitet.
Guttn is offline