PPRuNe Forums - View Single Post - Luftfartskolen - Torp - teori undervisning en stor vits! Rett og slett for daarlig!
Old 11th Jun 2010, 17:34
  #8 (permalink)  
bfisk
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Minst feil, mest riktig.... spørsmålet spør om hvorfor man bruker releer ombord i fly. Stammen til alle svarene er "To control and route high __________ away from hazardous material or fluids.", der man kan velge mellom current, voltage, magnetic output eller electrical pressure.

Iom at styrestrømmen og hovedstrømmen som oftest har samme spenning, er det klart at voltage utgår. De to andre svarene er jo også relativt vidløftige ("electrical pressure" er vel i beste fall en metafor for spenning).

For at en prøve skal være effektiv og gi et riktig inntrykk, bør spørsmålene være av forskjellig vanskelighetsgrad; dersom alle klarer noen, men ingen klarer alle, får man gitt en nøyaktig karakter til til alle. Når det er sagt, er det ikke en positiv kvalitet i en prøve at spørsmålene er uklare eller tvetydige, fordi man risikierer å teste elevens språklige evner (eller i værste fall "evne til å gjette"), heller enn elevens faglige kunnskaper. Jeg syns ikke dette er et godt spørsmål, men det er pga måten det er formulert på, ikke spørsmålets essens.
bfisk is offline