PPRuNe Forums - View Single Post - Emergency landing Air Maroc on EHAM june 6th
Old 6th Jun 2010, 20:59
  #3 (permalink)  
STC-8
 
Join Date: Apr 2010
Location: EUROPE
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Groot alarm op Schiphol - Binnenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [binnenland]


Mayday call. Engine fire shortly after takeoff. Plane flew low over Haarlem & returned to Schiphol. Major 'alarm' at Schiphol - full emergency response. In and outbound traffic delayed for several minutes during emergency landing. Sight of what appeared to be a 'burning' plane flying overhead caused some panic to break out among witnesses around Schiphol. Landing was without incident - no injuries. A fire truck toppled enroute to incident - no injuries.





Twitter photo: Inciden schiphol airport, plane on runway,5th runway ,pssngrs... on Twitpic






AMSTERDAM - Bij de luchthaven Schiphol is een zondagavond even voor tien uur een vliegtuig in de problemen geraakt. Een toestel van Royal Air Maroc heeft na brand in een motor een noodlanding moeten maken. Na een 'mayday'-oproep van de piloten werd groot alarm geslagen en rukten de hulpdiensten met groot materieel uit.


Twitteraar '4wdtravel' plaatste deze foto op twitter, gemaakt vlak na de noodlanding Foto: 4wdtravel/Twitpic






Dat hebben bronnen rond Schiphol zondagavond gemeld. Het vliegverkeer heeft vanwege de noodlanding een aantal minuten stil gelegen.
De noodlanding op de Polderbaan is goed verlopen en het toestel staat veilig aan de grond. De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) laat weten dat het toestel op eigen kracht naar de gate kon rijden. Er zijn geen gewonden gevallen door de noodlanding.
De Boeing 737-800, met bestemming Nador, raakte kort na opstijgen vanaf Schiphol in de problemen. Het toestel vloog vervolgens nog een laag rondje over Haarlem en keerde daarna terug naar Schiphol. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er in het vliegtuig zaten.
Grote paniek
De noodlanding zorgde voor grote paniek in de omgeving van Schiphol, omdat meerdere mensen het brandende toestel over hebben zien vliegen.
Een brandweerwagen die op weg was naar de plek waar het toestel zou landen, kantelde onderweg. Dat gebeurde op het terrein van de luchthaven, liet het Korps landelijke politiediensten weten. Bij dit ongeval raakte niemand gewond.
STC-8 is offline