PPRuNe Forums - View Single Post - For tøft flyvær for Ryanair
View Single Post
Old 23rd Jul 2002, 14:56
  #1 (permalink)  
Nick Figaretto
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
For tøft flyvær for Ryanair

Fra Nordlys 23 juli 2002:

"Luftfartsverket vil sette ned startavgiften på flyginger til utlandet med 90 prosent for å stimulere til økt konkurranse i luftfarten og etablering av nye flyruter. Forslaget omfatter fem utvalgte lufthavner: Harstad/Narvik, Lakselv, Haugesund, Kristiansund, og Røros.
Utenlandske flyselskaper har over tid sagt de er interessert i å etablere seg i Norge, også Nord-Norge, men har frem til nå argumentert med at flyavgiftene er for høye her til lands.

– Vi ønsker å gjøre det billigere for nye operatører å etablere seg på norske lufthavner. Nedsettelsen av startavgiften på disse fem flyplassene bør kunne tiltrekke nye utenriksaktører, som også vil kunne få større oppstartsrabatter enn i dag ved etablering av nye flyruter innenriks. Inngangsbilletten for å starte opp blir således betydelig lavere enn i dag, sier administrerende direktør Randi Flesland.

Det irske selskapet Ryanair har lenge varslet økt satsing i Norge, men ikke i Nord-Norge.

– Det er for kaldt og for mye vind og is i Nord-Norge, uttaler pressetalsmann David Fitzpatrick til Nordlys.
Ryanair har stor suksess med sine tre daglige flyginger fra Sandefjord til London. Pressetalsmann David Fitzpatrick i Ryanair i Irland sier til Nordlys at de fortsatt ser etter nye mulige steder å fly i Norge, men ikke i nord.

– Det spiller egentlig ingen rolle hvor i Norge det er, men det blir ikke i Nord-Norge. Der er det for kaldt og for mye vind og is. Det vil kreve for mye vedlikehold av flyene, sier han.

– Det bor faktisk en del folk her. Er ikke det interessant?

– Jo, for så vidt, men vi ønsker ikke å fly til områder med så ekstreme værforhold, svarer han. (...)"

Kan det ha noe med prisen på avisning, forsinkelser, diversions og kanselleringer på grunn av dårlig vær, og det at det rett og slett er [/i]dyrt[i] å drive flyselskap i Norge å gjøre?
Nick Figaretto is offline