PPRuNe Forums - View Single Post - Ash clouds threaten air traffic
View Single Post
Old 20th Apr 2010, 23:13
  #2087 (permalink)  
MineDog
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dark Side
Posts: 33
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
From a well known Belgian press agency:

Bij de inspectie van een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij World Airways op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge zijn assen gevonden op de motoren. Dat zegt de luchthaveninspectie.

Het vliegtuig wordt op de grond gehouden. Of er schade is, moet woensdag blijken na een grondige inspectie door een gespecialiseerde technicus. Die wordt nu naar Oostende gevlogen. Hij zou er woensdagmorgen arriveren. Het vliegtuig landde dinsdagnamiddag nadat het was opgestegen in Maastricht.




"Er zijn resten van as gevonden maar er is nog geen schade vastgesteld", beklemtoont de luchthaveninspectie in Oostende. "Of er in de motoren schade is, zal pas woensdag blijken."
Het vliegtuig van World Airways was het tweede toestel dat op Oostende landde. Bij een inspectie van het eerste toestel werd geen as aangetroffen. Dat toestel staat ook nog in Oostende. Een tweede vrachtvlucht van World Airways werd dinsdag afgelast door de vondst op het eerste toestel. Dat vliegtuig moest uit Duitsland komen.



Ash found on engine of aircraft landed @ OST. Aircraft grounded. Engineer to be flown over for more thorough inspection of engines.
MineDog is offline